Şimdi Ara

Ülkenin Tek Ve En Büyük Sorunu Nüfusdur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
5.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peacifullord kullanıcısına yanıt
    Ona keyfine düşkünlük değil, kendini koruma - refaha kavuşma denir. 20 yaşından sonra otobüs, minibüs çekilecek çile değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun nüfussal şehirsel plansızlık ve aşırı üreyen kesimler. Adam doğuda 5 çocuk yapıyor batıya gönderiyor. Bunlar ucuza çalışmaya meraklı olunca iş piyasasının canına okuyorlar. Birde mülteci belamızı var. 7.5 milyonluk bir anda piyasaya giren kitle. Hem enflasyonu hem ucuz işgücü olmayı tetikledi. Kayıt dışılar, fazla alıp az gösterenler felan filan...

    Nerde tutsan elinde kalır, öyle bir ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Ankara İzmir'de yaşayıp nüfustan dert yanmak

    İstanbul'un nüfus yoğunluğu km2 ye 3000 olmuş yani Türkiye bu yoğunlukta olsa nüfusu 2.4 milyar olması gerekiyordu. Üstelik İstanbul'un kuzeyine de imara açıp nüfusu 20-25 milyon yapmak istiyorlar

    Evet şehirlerde yoğun nüfus maliyetleri düşürür ama biz çok abartıyoruz ve halk buna tepki vermiyor. Muhalefet partisi zaten ülkede oluşmuyor çünkü halk muhalefet partisi istemiyor, bozgunculuk olarak görüyor koyun olmaktan mutlu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon kardeşim ben yanlış anladım geri düzelttim alıştım böyle yorumlar görmeye direk dalga geçesim geliyor senin yazdığını yanlış algıladım çok üzgünüm.Tırnak işaretini ikinci kez okuduğumda gördüm jeton düştü beynime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 2 Ocak 2020; 12:3:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HDP'ye oy verenleri ve tüm mültecileri göndersek büyük oranda temizleniriz.
  • Suriyelilere sor neden çocuk yapıyorsun diye Allah öyle emrediyor diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50m olsa ıyı mı olurdu sankı yıne aynı olurdu.20m olsa tr de yıne aynı sorunlar olurdu nufusta degıl.

    Yıne ıssızlık %14 olurdu.Bırtek trafık olmazdı
  • tam tersi nüfusumuz hızla yaşlanıyor. sorunumuz nüfus değil altyapı eksikliği. öğretmen var atanamıyor. mezun var iş bulamıyor.
    bu insanları çalıştırabilecek tesislere sahip olsak herkes birşeyler üretip kendini idare edebilir zaten.
    fakat ülkemizde çok az yüksek katma değer üreten çalışan var. bir miktar insan da onlara yardımcı oluyor.
    geri kalanlar zararına yaşıyor. bu zarar ölçüsünde de her sene fakirleşiyoruz.
  • Sorunun ne olduğunu görüyorum, nüfus vs değil.
    Cahillik!

    Bu ülkenin en büyük sorunu cahillik, okumuş insanların cahilliği bu.

    Yahu, Japonyanın insanların yaşadığı toplam m2 alan, bizim yaşam alanımızdan çok daha kısıtlı ve nüfusu bizden fazla ama herkesin kazancı bizden fazla.
  • Genç Nufüsü Arttırmak çok iyi birşey ama Kullanmasını bilmek en önemlisi Sen nufüsü arttırıp fabrikaları kapatırsan işte böyle sıçar kalırsın ekonomin boka sarar Genç Nufüsü Egitip Üretmek için kullanacaksın bak o zaman nasıl süper güç oluyorsun.İmam hatiple felan olmaz bu işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 3 Ocak 2020; 16:33:58 >
  • bu ülkenin tek ve en büyük sorunu malum parti ve onlarınDİN kardeşleridir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nüfus gerçekten sorun ama nereden bakarsanız iki ucu boklu değnek oluyor. mesela doğuda kürtler en az 7 çocuk yapıyor, ileride çoğunluk olup ayrılmak için yapıyorlar, sonra bu çocuklarda büyüyünce çoğunluğu gaspçılık - kaçakçılık - hırsızlık filan yapıyor. devlet okusun diyede her kürt çocuğuda kyk bursu veriyor, üniversiteye kadarki zamanda ise belediyeler burs veriyor. üniversitedeki çoğu kürt öğrenciye kyk bursu veriliyor ki terör olaylarıan karışmasın diye. ne kadarı karışmıyor onuda az çok ülkedeki herkes biliyor. ben kyk bursuyla terör propagandası kitapları alan kürt öğrenciler gördüm. aynı sınıftaki bazı kişiler ise durumları elvermediği için okulu bıraktılar. bu yetmezmiş gibi birde suriyeliler geldi onlarda aynı mantıkla, en az 7 çocuk gidiyor. her şeyleri devlete yük. buna biraz karşılık olsun diye zamanında en az 3 çocuk denildi ama oda işe yaramadı.gerçi bu 3 çocuk işi asgari ücretli potansiyel işçi tanımına daha uygun.

    google'dan bakıp yazıyorum, avrupada km2 olarak bize en yakın fransa ve ispanya var.

    sırayla km2 ve nüfus olarak yazacağım

    biz 783 bin km2 ve 80 milyondan fazla resmi nüfus ( kaçaklarıda sayarsak 90 milyon vardır )

    fransa 643 bin km2 ve 67 milyon nüfus

    ispanya 506 bin km2 ve 57 milyon nüfus

    ekonomik durumumuz ele alınınca yaşanılabilir bir ortam için 65'ten fazla nüfus olmaması gerekiyor. gerçi en ideali 50 - 55 arası ama gerek doğu sorunu olsun gerek yunan sorunu olsun her zaman sağda solda risk var.




  • Şunu bir daha paylaşıyım

    Ülkenin Tek Ve En Büyük Sorunu Nüfusdur

    Ülkenin Tek Ve En Büyük Sorunu Nüfusdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bunu defalarca diyoruz şuan ülkenin potansiyel olarak kaldırabileceği doyurabileceği istihdam sağlayabileceği refah yaratabileceği nüfus maksimum 55 Milyon üstü hüllen zarar parazit gibi.

    Bir ülkede çocuk yapmaya teşvik ediyorsanız aynı oranda eğitim sağlık ve olası istihdam üretkenlik gibi planlamalarınız olmalı ama nüfusu artırın diyenlerin amacı başta işverene ve devlete köle yetiştirmek olduğu için ki aynı şartlarda binlerce insan olunca malum insan arttıkça emek gücünün değeri azalacağından işlerine geliyor.Misal şuan ekonomi göçük çoğunlukla bütçesinede güvenemeyen çoğu kişi ya evlenemiyor evlense bile bir çocuğu zor yapıyor.

    Bu ülkenin kaldırabileceği nüfus şuanki mevcut durumuna göre maksimum 55 Milyondur.En büyük suçlusu 86 sonrası serbest piyasa ekonomisi borçlanma ve ani nüfus patlamasına sebebiyet veren kişilerdir misal Turgut Özal'da bunda ön ayaktır şuanki benzer bir durumu malum şahısta diyor ama ekonomi dibin dibini gördüğü için kimse yeltenemiyor yoksa gene aynı kafa var ekonomi rahat olsa 3-5 atacak çünkü bu ülkedekilerin çoğu maalesef akılsız anı yaşayan bilinçsiz geleceği düşünemeyen kişiler özellikle malum kesim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 3 Ocak 2020; 19:53:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    tam tersi nüfusumuz hızla yaşlanıyor. sorunumuz nüfus değil altyapı eksikliği. öğretmen var atanamıyor. mezun var iş bulamıyor.
    bu insanları çalıştırabilecek tesislere sahip olsak herkes birşeyler üretip kendini idare edebilir zaten.
    fakat ülkemizde çok az yüksek katma değer üreten çalışan var. bir miktar insan da onlara yardımcı oluyor.
    geri kalanlar zararına yaşıyor. bu zarar ölçüsünde de her sene fakirleşiyoruz.
    Nicelik önemli değil arkadaşım nitelik önemli evet ihtiyaç var ama ihtiyaç giderilse bile gerek oradan gelen mezunlar gerekse onların eğitim verme kapasitesi yeterszi birşey artarsa b*ka sarar icabı ile ve değeride düşer.

    Şimdi bir sınıfta tek sırada 25 kişiye eğitim vermek var bir sınıfta sıkış tıkış dolu yerde 55 kişiye eğitim vermek var performans/verimlilik ne olacak misal aynı şekilde iş bulamayan yada kötü şartlarda çalışan pek çok kişi olacak çünkü ülke sana düzgün insancıl bir çalışma imkanı sağlayamayacak sende aç kalmamak için bu çalışma şartları kötü yerlerde ömrünü harcayacaksın sonra tabi hastalanacaksın senin gibi de pek çok kişi var böyle mesela doktora gideceksin ki oda ne her doktorun karısında kuyruk karşılanamaz bir durum bir doktor günlük 600-700 hastaya bakıyor senin durumunla iyi ilgilenebilir mi bu mesela hayır değil mi.

    İşte planlamalı az ve öz olmayan artan nüfus bağlamında imkanları istihdamı kaliteside artmayan sadece sömürü odaklı çalışan ve bu noktada teşvik eden ülkeler batmaya insanıda işsiz kalmaya mahkumdur maalesef.

    Şuan bir ton mezun var ama çoğu berbat bir eğitim almış buda var yani vasıfsızdan farkı yok buda senin eserin.Çoğu okumak için okumuş.Okullardaki eğitim ise akademisyenlerin başarısı bağlamında bakarsak boş.

    Bu noktada baktığımızda kambur bir durum var ve açıkçası ben bunun ne olursa olsun çözüleceğini sanmıyorum.Kaliteli bireylerde sıradanlarla eş konuma düşürülmeye ve taban şartlara zorlandığından ülkeden kaçacaklardır ki kaçıyorlarda geriye maalesef birbirinden farkı olmayan tembel çıkarcı kesim kalacak buda ülkeyi iyice geriletecek ha artacak intihar suç taciz tecavüz cinayetlerde cabası maalesef.Bak mülteci sorununu yazmadım bile ki oda ayrı vaka.Bu ülkenin bir geleceği yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Nüfus sorun olsaydı,Çin ve Hindistan çoktan batmıştı...???

    Almanya gibi,iş gücünü verimli kullansaydık belki çoktan süper güç olurduk.

    Bizi batıran politikalar ve politikacılar.
    Çin ve Hindistan hak hukukun olmadığı güvenliğin minimize olduğu çalışma şartlarının ağır olduğu bir yer sokakları bile ülkenin özeti gibi gidilecek yer değil ama videolardan gezginlerin anılarından bakabilirsiniz.Sorun nüfus sorunu Türkiye'de net olarak ve bu artan nüfusa uygun planlama yapılmaması.Daha doğrusu çin ve hindistandaki gibi insnanı sömüren cinsten bir görüş beklemekte olabilir amaçları iş emek gücü azalınca kazanan devlet olacak işveren olacak ezilen çin hindistanda olduğu gibi halk olacak her zaman insan gibi yaşamayacak refah olmayacak yani.




  • Ülkede çok net nüfus açığı var. Doğuruyoruz ama istihdam yok. Yılda 1.250.000 bebek doğuyor. Peki bunların çalışacağı sektörler hazır mı, plan yapıldı mı? Acilen müdahale edilmesi lazım ama tam tersi daha çok yapın diyenler var. Amaçları ne çözemedim. Nüfus 100 milyon olunca madalya mı takılacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocuk rızkıyla gelir ve evlilikte keramet vardır.

    "evlilikte keramet vardır"

    islami toplumlarda bekara iyi gözle bakılmaz,zaten erkenden seks yapılmalıdır. Evli çiftler iş güç dünyasında özellikle niteliğin ön plana çıkmadığı işlerde

    muhafazakar yada din ekseriyetli işverenler tarafından kayırılır. Ev kiralanırken bile bekardan haz edilmez, erkek olsun kadın olsun illabirinin yanında başkası olmalıdır.

    Sonuç olarak evli olunca farklı bir sosyal gruba hitap etmektesinizdir, bazı kapıların size açılması daha kolay olacaktır, Zaten evli olunca kolay kolay iş de değiştiremezsiniz.

    Evli olunca zaten bir yandan sadece kapitalizmin değil istekleri bitmeyen eşinizin de kölesisinizdir, çocuk istediği için önünüzdeki 5 yıl epey bi kalın geçecektir.


    "çocuk rızkıyla gelir"

    evliliği çocuk ile taçlandırılırsanız artık işsiz kalma lüksünüz yok demektir, toplumda çok istisnai yetenek gerektirmedikçe bekara karşın evli ve çocuklu olana öncelikle iş verilmesi bir tür sağduyu

    gibi bir şeydir. Çocuk zaten ne yer ne içer ki? eskiden bezleri de yıkar dururlarmış, çocuğun yiyip içeceği de zaten çok azdır bu yüzden rızık dediğin şey hem fiziki besin

    hem ailesinin kazancı anlamında zannedildiği kadar sıkıntı yaratmayacaktır. Bebek ve Bez, doğumve süt yardımı da yapılmaktadır. Ülkeler için doğum oranı ve çocuklar gelecek neslin devamını (kapitalizmin çarkları)

    ifade ettiği için bu tip ufak sadaka kıvamında kıyaklar yapılmaktadır.

    Bizim toplumun gizli kodları bunlardır, özellikle muhafazakar zümre birbirini epey tutar bu konuda. Cihangir solcularından çok daha merhametlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 3 Ocak 2020; 22:21:11 >




  • Nüfusumuz 30 40 milyonken daha mı zengindik, her şey daha mı boldu? Hiç sanmıyorum, tam tersiydi.
    Ekonomik gelişmeyi nüfusa bağlamak çok sığ bir düşünce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_Jazz B kullanıcısına yanıt
    doğru çocuk yap otur sen tanrı verir
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.