Şimdi Ara

Ultimate Ears Metro.Fi 150

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önceden ue'ye karşı bir sempatim olduğundan ve bu kulaklığın da tipini çok beğendiğimden dolayı bir anda kanım ısındı metro fi 150'ye. çok fazla bir beklenti içine girmeyerek almayı düşünüyorum ama sesi nasıldır acaba? dengeli ve kaliteli bir sesi olması almam için yeterli bir sebep olur. bir de verilen parayı hak eder mi? (£15.99)
    kulaklık hakkında bilgisi olan veya güzel tahminlerde bulunabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.


     Ultimate Ears Metro.Fi 150


     Ultimate Ears Metro.Fi 150



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 12 Nisan 2010; 21:21:58 >







  • Valla bu kulaklığı türkiyede kullanan azdır ya da hiç yoktur heralde. Bu açıdan yorum bulmanız zor ama yabancı sitelerde incelemesi olması lazım onları okuyabilirsiniz. Fiyatı çok da pahalı değil çok da bişey kaybetmezsiniz alarak sonuçta ue. Daha önce hangi kulaklıkları kullandınız?
  • Yurtdışı yorumlarına bakıldığında Cx serisine göre daha dengeli, derli toplu deniyor. Tabi burada beklenti de önemli bir faktör, cıstak cıstak dinlemeye Cx'ler kadar yatkın olmayabilir, ama müzikal açıdan daha başarılı olduğu da yorumlarda açıkca belirtilmiş.

    MyMemory fiyatı göz önüne alındığında ben gayet alınabilir diyorum.
  • şu ana kadar uzun süre kullandığım en üst seviye iem cks70 ama metrofi150 bass karakterli bir kulaklık ise kötü olur. çünkü bass karakterli ucuz kulaklıklardan daima uzak durmuşumdur. (örn: ep630)
    daha önce hiç ue kullanmadığım için nasıl bir ses rengi olduğunu bilmiyorum. tekrardan fazla bir beklentim olmadığını ve sırf tipinden dolayı bu kulaklığı istediğimi belirterek dengeli ve berrak bir sese sahip ise hemen alacağım. çünkü çok farklı tarzlarda müzikler dinlerim ve sürekli eq ile oynarım, birine gitmezse diğerine gider herhalde
    ingilizcem zayıf olduğundan dolayı yabancı sitelerdeki incelemelerin çok vaktimi alacağını düşünmüştüm. yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 21 Mayıs 2010; 11:11:47 >
  • söz konusu eğleceli sesten ziyade doğru ses almak ise o zaman bütçeyi biraz yüksek tutmak gerekiyor...
  • ie8 veya w3 gibi bir kulaklık alacağım zaman bütçeyi yükseltmeyi düşünüyorum, şuan sadece anılan kulaklığın alınabilirliğini merak ediyorum. en kötü ihtimalle kardeşime veririm o da çıtayı yükseltmiş olur
  • bana ue superfi-5 bile vasat gelmişti...ama westone dan sonra denemiştim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batman19

    bana ue superfi-5 bile vasat gelmişti...ama westone dan sonra denemiştim...


    Pro olanı mı denedin? Her kulaklığı kendi fiyat seviyesinde değerlendirmek gerek.
  • siparişi verdim bakalım nasıl birşey çıkacak..
  • westone veya audio technica nın dışına çıktığınızda genelde shanesi dar frekans aralığı az olan kulaklıklara sahip olursunuz bunlar ya çok vocal yada çok fazla bass ses verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perperek

    westone veya audio technica nın dışına çıktığınızda genelde shanesi dar frekans aralığı az olan kulaklıklara sahip olursunuz bunlar ya çok vocal yada çok fazla bass ses verir.


    Bunları giriş seviyesi için mi söylediniz?
  • :) giriş seviyesi için zaten kullanıcıların beklentisi dar ses frekansı olur-pek tercih etmeyin manasında kullandım-giriş seviyesini profesyonel maksatlı kafanızda yer ettirmeyin.
  • kulaklık geldi, bass manyağı bir kulaklık ama parasının hakkını verdiğini düşünmüyorum. bassları çok hantal ve gereksiz uzun. zaten tizler ve midler törpülene törpülene bize bişey kalmamış bakalım zamanla toparlansa bari. haa kötü dediysekte ep630 kadar da berbat değil yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perperek

    :) giriş seviyesi için zaten kullanıcıların beklentisi dar ses frekansı olur-pek tercih etmeyin manasında kullandım-giriş seviyesini profesyonel maksatlı kafanızda yer ettirmeyin.


    Cümle biraz düşük gibi, veya ben anlayamadım tam olarak. Kusura bakmayın.

    Giriş seviyesi mi diye sormamın nedeni, hemen her markanın her seviyede sahnesi dar/geniş, frekans aralığı dar/geniş ürünleri mevcut olmasından. Kısacasi; bu iki marka dışındakilerin sahnesi ve frekans aralığı dardır gibi bir genelleme yapmak pek de doğru olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met2505

    kulaklık geldi, bass manyağı bir kulaklık ama parasının hakkını verdiğini düşünmüyorum. bassları çok hantal ve gereksiz uzun. zaten tizler ve midler törpülene törpülene bize bişey kalmamış bakalım zamanla toparlansa bari. haa kötü dediysekte ep630 kadar da berbat değil yani


    Öncelikle hayırlı olsun kulaklıklarınız. Bi 10 gün kadar ısıtıp sonra yorumlamak daha doğru olur tabi, ama yine de "bass manyağı" kısmına şaşırdım. Yorumlar CX serisine göre daha flat kaldığı yönündeydi. (bass anlamında)




  • sağolun. kulaklığı bi ısıtayım pişireyim sonra tekrar yorumlarım ama pek flat sayılmaz, şuan için gayet dengesiz ve boğuk desem yeridir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met2505

    sağolun. kulaklığı bi ısıtayım pişireyim sonra tekrar yorumlarım ama pek flat sayılmaz, şuan için gayet dengesiz ve boğuk desem yeridir


    Farkedersen CX serisine göre demiştim.
  • farkındayım da ben cx serisini dinlemeyeli yıllar oldu
  • kulaklık ısındıktan sonra olumlu yönde bir evrim geçirdi ve biraz daha dengeye geldi ama halen tam olarak flat bir sesi olduğu söylenemez(cx serisine göre konuşmuyorum) sesi kibarlaştırmak adına (-2) (-1) (0) (1) (2) gibi bir eq grafiği oluşturdum ama bu sefer de tizlerin kalite olarak yetersiz olduğunu hissettim. sonuç olarak bass ağırlıklı bir kulaklık ama profesyonel bassları yok. bu yüzden de sesi dengeli kulaklıklara göre biraz boğuk kalabilir. ve sesi dengelemek için eq desteğine ihtiyacı var. alt seviye kulaklıklar arasında fiyat performans olarak ne çok iyi ne de çok kötü. tipi beğenilip alınabilir, tıpkı benim yaptığım gibi basamak niyetine başlangıç için de alınabilir, pişman olunmayacak bir seçim olabilir, sonrasında da orta seviye bir iem'in kıymetini anlamayı sağlar. ama daha öncesinde orta veya üst seviye iem kullanmış olanlar tipini beğense de almasın, yetersiz kalabilir ben aldım, şimdi çekmecede keyif yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 14 Mayıs 2010; 12:08:21 >




  • daha dur 2 günde ne kadar pişecekki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.