Şimdi Ara

Ultranetten Hipernete Geçiş sonucu bağlantı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2 senedir 16 mbite kadar ultranet kullanıyordum. yaklaşık olarak 11-12 mbit bi hızım vardı. Son 6 ay içerisinde bu hız 4-5 mbite kadar düşüş gösterdi. Arıza kayıtları vs, bana söylenen tek şey aşağıya gelen hattın sağlam olduğu, apartman tesisatını yeniletmem gerektiği oldu. Ben buna pek inanmadım apartmanımız zaten 2 senelik.Yine de konuyu ev sahibine söyledim, oda apartman toplantısında bu konuyu görüşeceğini söyledi. 2 gün önce speed test yaptığımda 8 mbit çıkınca aylar sonra ilk kez, ttneti arayıp şansımı denemek istedim ve hız düşüklüğü yaşıyorum dedim.

    Bana bulunduğum lokasyondan dolayı alabileceğim en yüksek hızın bu olduğunu söyledi.Bende karşılık olarak, ama arayıp 35 mbit teklif ediyorsunuz dedim.Hipernet paketlerimizde, kullanılan kablo vs gibi etkenlerden dolayı alacağınız hız farklı olur dendi. Peki dedim o zaman hipernete geçelim. İşlemler yapıldı, telefonu kapattım ve internet kesildi. 1-2 saat sonra ttneti aradığımda arıza kaydı açtılar. Bugün telekomdan gelen arkadaşlar kontrol ettiler yine aynı şeyi söylediler kabloyu değiştirmeniz lazım. Yahu anlamadığım mevzu, bu kablo adsl bağlantısını sağlıyordu, şimdi vdsl bağlantısını niye sağlamıyor. Bu arada kullandığımız kablo cat 5. Nedir ne değildir bilmiyorum çok bilgili değilim bu konuda. Ama bu durumu daha önceden yaşamış arkadaşlar varsa, tesisatı yeniletmeden evvel benim yapabileceğim birşey varsa, modem ayarı olur başka birşey olur yardımlarınıza açığım arkadaşlar. Biliyorsunuz elektrikçiyle uğraşmasıda bi ton dert. O yüzden onu en son çare olarak sona bıraktım.

    Şimdiden teşekkürler







  • Şuan internet varsa modem arayüzüne girip adsl hat değerlerini bulup atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSL ışığı sabitlenmiyor. Yanıp sönüyor, sonrasında bi 5-10 saniye kadar sönük kalıp tekrar yanıp sönmeye başlıyor.Sürekli böyle durum hipernete geçiş yaptığımdan beri.
  • Modem marka model ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zyxel vmg3312-b10b hocam.
  • Aktif etmemiş olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün gelen arkadaşlar, aşağıdaki hatta bi cihaz bağlayıp değerleri kontrol ettiler. ve 35 mbit bağlantının sağlandığını söylediler. Problemin tamamen aşağıdan daireme kadar gelen kabloda olduğunu söylediler. Bıktım vallahi bu ttnetle uğraşmaktan ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Aktif etmemiş olabilirler.

    Hocam örneğin ADSL kullanırken VDSL'e geçersek yeniden 24 ay taahhüt mü veriyoruz yoksa ADSL'deki kalan taahhütten mi devam ediyor?
  • Benim ki yenilenmedi. Mevcut taahhüt üzerinden yaptılar işlemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.