Şimdi Ara

Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ümit Özdağ katıldığı Youtube programında önemli açıklamalarda bulundu. Satırbaşlaeı şöyle:


    Ümit Özdağ : Yarın yabancı istihbarat örgütleri mültecileri kışkırtmaya başladıklarında ne yapacaksınız, en iyi ihtimalle halk oylaması istiyoruz Hatay'ı Suriye'ye katılmasını istiyoruz diyecekler.


    - Ülkeye doldurulan sığınmacı ve mültecilere kimlik ve pasaport dağıtılması yüznden artık dünyada Türk vatandaşları vize almaya kalktıklatında cüzzamlı muamelesi görüyorlar.


    - İstanbul'un en büyük sorunu yaklaşan depremdir. Seçilirse gerekli her türlü önlemi alacağız.


    - İstanbul'da 4 milyon yabancı var, küçücük bir alana 22 milyon insanı sıkıştırırsanız trafik sorununu nasıl çözeceksiniz, gıda enflasyonu, ev - kira ücretleri, altyapıyı nasıl karşılayacaksınız?


    - Türkiye'de yasayan Afrikalı sayısı 2 milyonu geçmiş durumda.


    - Türkiye'yi dünyanın lunapark I yaparsanız uyuşturucu sorununu nasıl çözeceksiniz? İstanbul'da uyusturucu sorunu kontrolden çıkmış durumda.


    - İstanbul'u kazandığımız belediyeleri mülteci ve kaçaklar için cazibe merkezi olmaktan çıkartacağız.


    - (İmamoğlu'na) Sen nasıl Türk vatandaslarının vergisiyle Araplara burs verirsin? Üstelik Arapça ilanla böyle birşey olamaz.


    - Bir yanda ülkeyi demografik bir krize götüren iktidar diğer yanda bütün bu olanlara göz yuman sarı muhalefet.


    - Siyaset sahnesinde ilk girdiği seçimlerde 2.5 seviyesinde oy alan fakat 10 yıl içerisinde iktidara yürümüş pekçok parti var. Zafer Partisi bunu yapabilir çünkü Türkiye'deki en kritik soruna doğru yanıt veriyor.


    - Zafer Partisi kurulduğunda gerekirse mültecileri zorla yollayacağız dedik diye kıyameti kopardılar. Bugün İngiltere basbakan gerekirse zorla mültecileri Ruanda'ya götüren uçağa bindğreceğiz diyor, Trump gelir gelmez sığınmacıları gönderecek kararnameyi imzalayacağım diyor. Bu sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu.


    - İstanbul'da yapılan anketlerde Zafer Partisi 4. Sırada çıkıyor. 3. Sırada Hdp var onları gececegimizi düşünüyoruz seçime kadar.


    - Zafer Partisi gecen seçimlerde Erdoğan'ın ilk turda kazanmasını engellemiştir. Hdp'nin belirleyici olmasını engellemiştir. Sinan Oğan'ın ikinci turda ne yaptığı kendini bağlar önemli olan bizm ne yaptığımız. Sinan Oğan'ın ikinci turdaki hareketini tasvip etmiyorum.


    - Maraş depreminden 5 yıl önce çalıştay yapıldı. Orada deprem riski konuşuldu Çevre ve Şehircilik bakanı Kurum o dönemde ne yaptı bu 11 ille ilgili? Hiçbirşey, ne yaptı İstanbul'a ilgili. Paylaştığım Kurum Tweeti o nedenle gerçeği yansıtıyor.


    - Takım tutar gibi parti tutmayı bıraktığımızda Türkye çağ atlar.


    - Türkiye'de mültecilere karsı alınan tüm önlemler bizim baskımız sonucu alındı. Biz mücadeleye basladığımızda CHP mültecilere vatandaslık verileceğine dair bildiri yayınlıyor, İYİ Parti genel başkanı benim oğlum mültecilerin entegrasyonu için çalışıyor diyordu.


    - Türkiye'de sokak hayvanı sorunun doğal olmadığının farkındayız. Planımız hazır. Seçilirsek insancıl biçimde bu sorunu çözeceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Şubat 2024; 2:31:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1923'te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildiğinde yeni devletin nüfusu genel olarak Türk etnik kökenine sahip insanlardan oluşuyordu.1915'te Ermenilerin Doğu'dan tehciri ve 1923 Lozan Anlaşmasıyla hem Ege hem de Karadenizdeki Rum nüfusun göç ettirilmesiyle beraber Anadolu tarihinde ilk defa tam anlamıyla 'Türk' ve 'Müslüman' olmuştu.Kürtlerde bu süreç içerisinde devlete boyun eğmeyen feodal aşiretlerin isyanları dışında genel olarak devlete entegre olmuşlardı.Öyle ki PKK 1984'te ilk eylemini yaptığı vakitten açılım sürecine kadar geçen sürede bölgede ciddi anlamda bir taban bulamamıştı.


    Durum bu olunca Türkiye'yi içten yıkmak için Anadolu'ya dışardan yeni etnik kökenlerin ve radikal dini düşüncelerin sokulması gerekiyordu.Bu da 2011 Suriye iç savaşıyla mümkün oldu.K.Suriye'de ki tüm Suriyeli Arap nüfusu 2014'te K.Suriye'de ortaya çıkan İŞİD'in yarattığı terör ortamı nedeniyle Türkiye'ye kaçtı.Türkiye'de bu insanları olduğu gibi kabul etti.AB bu göçün kendisine yöneleceğini bildiği için 2016'da Türkiye ile geri kabul anlaşması imzalayarak bu insanların AB'ye geçişini engelledi.Kapalı kapılar ardında ne pazarlıklar yapıldığı ise meçhul ama 2021 tarihli TRT haberine göre 2015'te Türkiye'den yunan adalarına 856 bin sığınmacı ve kaçak geçiş yaparken bu sayı 2020 yılında 9 binlere kadar geriledi.



    www.trthaber.com
    AB, sığınmacı mutabakatındaki taahhütlerine uymadı
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/ab-siginmaci-mutabakatindaki-taahhutlerine-uymadi-565233.html

    Türkiye'ye gelen Suriyeliler arasında Suriye'de İŞİD ve diğer cihatçı terör örgütleri safında savaşanlar var.Bunlar Suriye'de savaşı kaybedince kendileriyle beraber tüm radikal düşüncelerini ve örgütlenme yapılarınıda Türkiye'ye taşımaya başladılar.MİT'in ve TEM'in sürekli olarak bu yapılanmalara karşı operasyon düzenlemesi Türkiye'de anormalin üstünde bir cihatçı yapılanmanın olduğunu gösteriyor.Özdağ'ın sık sık belirttiği gibi bu cihatçı terör örgütleri devletin refleksini ve gücünü ölçüyorlar.En ufak bir tökezlememiz durumunda Suriye'de olduğu gibi ortaya çıkmaları ve insanları öldürmeleri çok olası..Nitekim Cübbeli Ahmet hoca'da sık sık Türkiye'de ki cihatçıların örgütlendiğini ve silahlandıklarını söyleyerek devleti uyarmıştı.


    Dahası Türkiye'ye alınan Suriyelilerin cihatçı olmayanları içinde de ciddi bir aidiyet sorunu var.Bu insanlarla biz Osmanlı döneminde dahi kaynaşmış değildik.Öyle ki Anadolu tarihi boyunca bu kadar yoğun bir Arap nüfusunu ilk defa görüyor diyebiliriz.Osmanlı döneminde aynı sınırlar içerisinde yaşamış olsak dahi ne Anadolu'da ki Türkler Suriye'ye gidip yerleşebilirdi ne de Suriyeli Araplar Anadolu'ya gelip yerleşebilirdi.Zira Osmanlı döneminde nüfus hareketliliği sıkı denetime sahipti.Nüfus hareketliliği ancak devletin izin vermesiyle gerçekleşirdi.Osmanlı'nın son dönemlerinde kullanmaya çalıştığı 'Osmanlıcılık' fikri bu nedenle tutmazken 2024 yılında 'Osmanlıcılık' fikrinin tutacağını düşünmek boş bir hayaldir.Zaten o yüzden sık sık bunların dilinde 'Suriyeliler Çanakkale savaşında savaştı' sözünü duyuyoruz.Halbuki Türkiye Cumhuriyeti 'Çanakkale Savaşı' ile değil 1919-1922 yılları arasında Anadolu'da yaşanılan Milli Mücadele ile kurulmuş bir devlettir.Bir Suriyeli'nin ya da Afganın,Pakistanlının vs Milli Mücadele ile bağ kurması ne kadar mümkün olabilir?Zaten bu olmayacağı için sadece Suriyelileri değil hem Afganları hem de Pakistanlılarıda 'Çanakkale savaşına' dahil etmeye çalışıyorlar.Ama söylediğim gibi bu boşuna bir çabadır.


    Türkiye gerçek anlamda büyük bir tehdit altında ama ne yazık ki bunu bu milletin bir kesimi göremiyor.20 yılda olduğu gibi kendi kendilerini avutup duruyorlar.Daha sonra tökezleyincede 'bizi kandırmışlar' deyip işin içinden çıkıyorlar.Olan ise Türk milletine ve Türk devletine oluyor.

    'Kandırılmışız,aldatılmışız' vs diyecekler.Daha sonra ülkeye bunca sığınmacıyı ve kaçağı kendileri almamış gibi konuşup sağa sola yaptıkları beceriksizliklerinin faturasını yıkmaya çalışacaklar.Bu süreçte sığınmacıların ülkeye kimlerin aldığından bahsedenleri ise 'Geçmiş olayları ne diye konuşuyorsun?' deyip susturmaya çalışacaklar.Tüm bunları açılım döneminin faal olduğu vakitlerde,fetö ile aynı yağmur altında ıslanıp beraber şarkılar söylerken ve sonrasında yaşadık.Az çok ne diyeceklerini biliyoruz.

    Kiskirtmamalari imkansiz adamlar 1800lerde osmanlinin ic islerine azinliklar uzerinden karismaya basladi 2024te mi yapmayacaklar?

    Tüm bu sigintilari sokaga dokmeye 1 2 tane acitasyonlu youtube videosu yeter

    Yabanci servis elemanlarına çalışan bir suru adam var tutarlar polis kiyafeti giyip suri öldürürler 1 tane hooop ulke karisiverir

    aynen kanka. abd de ırkçılık hiç olmadı avrupa sömüre sömüre ırkçılık yapa yapa yükselmedi.


    son dönem avrupa ve abdnin bu konularda politikasının genişliği doğru.


    bakalım son döneme.


    isveç ortadoğulu müslüman çetelerin suç meskeni haline geldi. yeni adına swedistan diyorlar bi araştır istersen.


    italyada olanlar malum, almanya, fransa zaten ortada.


    avrupada, italya ve almanyada aşırı sağ neden yükseliyor. islamofobi neden yükseliyor. amerikada sağcı beyazlar ve trumpçılar neden silahlanıyor bir düşün bakalım.


    sen çok kültürlü hayallerine devam et yakında olacaklara şaşırma ama.

  • Kiskirtmamalari imkansiz adamlar 1800lerde osmanlinin ic islerine azinliklar uzerinden karismaya basladi 2024te mi yapmayacaklar?

    Tüm bu sigintilari sokaga dokmeye 1 2 tane acitasyonlu youtube videosu yeter

    Yabanci servis elemanlarına çalışan bir suru adam var tutarlar polis kiyafeti giyip suri öldürürler 1 tane hooop ulke karisiverir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Offf off..

  • Meali : Su an tasma boizde ama baskasi aldiginda karsi planiniz hazir mi ?
    Bu nazi ozentisi sistemin tasmali elemani..
    Bjndan medet umanda ne bilim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı istihbarat örgütlerinin kışkırtmasına gerek bile yok.

    Aidiyet.....

    En yakın tarihten bir örnek
    Bugün yugoslavya diye bir ülke var mı.?

    Dernekleşmelerden başlar bazı şeyler

    Tabi yukaridaki papağanlar anlamaz

    Tek bildikleri nazi, faşist

    Heeeee.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten hep yazıyoruz onların getirilme amacı Türkiye Cumhuriyetini yok etmek. PKK lı Kürtlerle tam olarak istediklerini yapamadılar şimdi işi komple garantiye aldılar.

  • 'Kandırılmışız,aldatılmışız' vs diyecekler.Daha sonra ülkeye bunca sığınmacıyı ve kaçağı kendileri almamış gibi konuşup sağa sola yaptıkları beceriksizliklerinin faturasını yıkmaya çalışacaklar.Bu süreçte sığınmacıların ülkeye kimlerin aldığından bahsedenleri ise 'Geçmiş olayları ne diye konuşuyorsun?' deyip susturmaya çalışacaklar.Tüm bunları açılım döneminin faal olduğu vakitlerde,fetö ile aynı yağmur altında ıslanıp beraber şarkılar söylerken ve sonrasında yaşadık.Az çok ne diyeceklerini biliyoruz.

  • Nike kullanıcısına yanıt

    1923'te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildiğinde yeni devletin nüfusu genel olarak Türk etnik kökenine sahip insanlardan oluşuyordu.1915'te Ermenilerin Doğu'dan tehciri ve 1923 Lozan Anlaşmasıyla hem Ege hem de Karadenizdeki Rum nüfusun göç ettirilmesiyle beraber Anadolu tarihinde ilk defa tam anlamıyla 'Türk' ve 'Müslüman' olmuştu.Kürtlerde bu süreç içerisinde devlete boyun eğmeyen feodal aşiretlerin isyanları dışında genel olarak devlete entegre olmuşlardı.Öyle ki PKK 1984'te ilk eylemini yaptığı vakitten açılım sürecine kadar geçen sürede bölgede ciddi anlamda bir taban bulamamıştı.


    Durum bu olunca Türkiye'yi içten yıkmak için Anadolu'ya dışardan yeni etnik kökenlerin ve radikal dini düşüncelerin sokulması gerekiyordu.Bu da 2011 Suriye iç savaşıyla mümkün oldu.K.Suriye'de ki tüm Suriyeli Arap nüfusu 2014'te K.Suriye'de ortaya çıkan İŞİD'in yarattığı terör ortamı nedeniyle Türkiye'ye kaçtı.Türkiye'de bu insanları olduğu gibi kabul etti.AB bu göçün kendisine yöneleceğini bildiği için 2016'da Türkiye ile geri kabul anlaşması imzalayarak bu insanların AB'ye geçişini engelledi.Kapalı kapılar ardında ne pazarlıklar yapıldığı ise meçhul ama 2021 tarihli TRT haberine göre 2015'te Türkiye'den yunan adalarına 856 bin sığınmacı ve kaçak geçiş yaparken bu sayı 2020 yılında 9 binlere kadar geriledi.



    Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?
    Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?www.trthaber.com
    AB, sığınmacı mutabakatındaki taahhütlerine uymadı
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/ab-siginmaci-mutabakatindaki-taahhutlerine-uymadi-565233.html

    Türkiye'ye gelen Suriyeliler arasında Suriye'de İŞİD ve diğer cihatçı terör örgütleri safında savaşanlar var.Bunlar Suriye'de savaşı kaybedince kendileriyle beraber tüm radikal düşüncelerini ve örgütlenme yapılarınıda Türkiye'ye taşımaya başladılar.MİT'in ve TEM'in sürekli olarak bu yapılanmalara karşı operasyon düzenlemesi Türkiye'de anormalin üstünde bir cihatçı yapılanmanın olduğunu gösteriyor.Özdağ'ın sık sık belirttiği gibi bu cihatçı terör örgütleri devletin refleksini ve gücünü ölçüyorlar.En ufak bir tökezlememiz durumunda Suriye'de olduğu gibi ortaya çıkmaları ve insanları öldürmeleri çok olası..Nitekim Cübbeli Ahmet hoca'da sık sık Türkiye'de ki cihatçıların örgütlendiğini ve silahlandıklarını söyleyerek devleti uyarmıştı.


    Dahası Türkiye'ye alınan Suriyelilerin cihatçı olmayanları içinde de ciddi bir aidiyet sorunu var.Bu insanlarla biz Osmanlı döneminde dahi kaynaşmış değildik.Öyle ki Anadolu tarihi boyunca bu kadar yoğun bir Arap nüfusunu ilk defa görüyor diyebiliriz.Osmanlı döneminde aynı sınırlar içerisinde yaşamış olsak dahi ne Anadolu'da ki Türkler Suriye'ye gidip yerleşebilirdi ne de Suriyeli Araplar Anadolu'ya gelip yerleşebilirdi.Zira Osmanlı döneminde nüfus hareketliliği sıkı denetime sahipti.Nüfus hareketliliği ancak devletin izin vermesiyle gerçekleşirdi.Osmanlı'nın son dönemlerinde kullanmaya çalıştığı 'Osmanlıcılık' fikri bu nedenle tutmazken 2024 yılında 'Osmanlıcılık' fikrinin tutacağını düşünmek boş bir hayaldir.Zaten o yüzden sık sık bunların dilinde 'Suriyeliler Çanakkale savaşında savaştı' sözünü duyuyoruz.Halbuki Türkiye Cumhuriyeti 'Çanakkale Savaşı' ile değil 1919-1922 yılları arasında Anadolu'da yaşanılan Milli Mücadele ile kurulmuş bir devlettir.Bir Suriyeli'nin ya da Afganın,Pakistanlının vs Milli Mücadele ile bağ kurması ne kadar mümkün olabilir?Zaten bu olmayacağı için sadece Suriyelileri değil hem Afganları hem de Pakistanlılarıda 'Çanakkale savaşına' dahil etmeye çalışıyorlar.Ama söylediğim gibi bu boşuna bir çabadır.


    Türkiye gerçek anlamda büyük bir tehdit altında ama ne yazık ki bunu bu milletin bir kesimi göremiyor.20 yılda olduğu gibi kendi kendilerini avutup duruyorlar.Daha sonra tökezleyincede 'bizi kandırmışlar' deyip işin içinden çıkıyorlar.Olan ise Türk milletine ve Türk devletine oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 13 Şubat 2024; 9:28:28 >




  • Kişi kendinden bilir işi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar risk ve tehlike varken


    haalen ümmet diye,misafir diye şunların peşinde koşanların

    allah bin belasını versin!

  • Ümit Özdağ her yere sözünü duyuruyor! Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız? 



    Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?Ümit Özdağ (@umitozdag) on Xtwitter
    @tolgaozcelkk90 😃daha bir şey görmedi Japonlar
    https://twitter.com/umitozdag/status/1757306761143332882




    Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?




  • Özdağ boşuna çırpınmıyor...


    Ülkenin geldiği hale bak...



    Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?
    Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız?Aykırı (@aykiricomtr) on Xtwitter
    ACİL KODUYLA ARANAN IŞİD MENSUBUNUN AKKUYU NÜKLEER SANTRALİNDE ÇALIŞTIĞI ORTAYA ÇIKTI! Acil yakalama mesajıyla (difüzyon) aranan Rusya uyruklu şüphelinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde sahte kimlikle çalıştığı ortaya çıktı. Şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
    https://twitter.com/aykiricomtr/status/1757291554270495004
  • Umit Ozdag abimiz bu kadar multeciyi Suleyman Soylu'nun ulkeye soktugunu ve bunlarin sorunundan tut ileride verecekleri zarara kadar her seyi biliyor peki neden gerekli yerlere bas vuruda bulunmuyor ? Birilerinin dokunulmazligi var diye yaptiklari yanina karmi kalicak ?

  • Ön yargılar insanlığı hep geri götürür ilave olarak ırkçılık da yapılıyor burada sorun bu insanların etnik kökeni değil ülkeye alan siyasi parti ve ülkeye alış şeklidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten ülkeye alınma sebepleri bu değil mi. yakında öğreneceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 15 Şubat 2024; 17:24:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt

    aynen kanka önyargı çok kötü. Allah herkese avrupalı genişliği ve önyargısızlığı versin. onlarda nasıl memnun mültecilerden ve azınlıklardan bir bilsen. hepsi ne de güzel uyum sağladı. bütün sorun alış şeklinde aynen. Ümit Özdağ: Milyonlarca Mülteciyi Yabancı İstihbarat Örgütleri Kışkırttığında Ne Yapacaksınız? 


    avrupa ve amerika hep geriye gitti zaten. sömüre sömüre ırkçılık yapa yapa mahvoldular. vah vah. oysa ortadoğulular gibi ümmetçi olsalardı bi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 15 Şubat 2024; 17:29:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Avrupa ve ABD ırkçı değildir tam tersi göçmenler sayesinde ayakta duruyor sistem. Keşke bizde batı gibi belli ölçülere verilere dayanarak sistemli bir şekilde alsa idik mültecileri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt

    aynen kanka. abd de ırkçılık hiç olmadı avrupa sömüre sömüre ırkçılık yapa yapa yükselmedi.


    son dönem avrupa ve abdnin bu konularda politikasının genişliği doğru.


    bakalım son döneme.


    isveç ortadoğulu müslüman çetelerin suç meskeni haline geldi. yeni adına swedistan diyorlar bi araştır istersen.


    italyada olanlar malum, almanya, fransa zaten ortada.


    avrupada, italya ve almanyada aşırı sağ neden yükseliyor. islamofobi neden yükseliyor. amerikada sağcı beyazlar ve trumpçılar neden silahlanıyor bir düşün bakalım.


    sen çok kültürlü hayallerine devam et yakında olacaklara şaşırma ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 15 Şubat 2024; 17:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt

    Abd'nin olayı farklı. ABD'ye Avrupadan gidenlere göçmen demek ne kadar doğru bu tartışılır çünkü orada ABD diye bir ülke yoktu sonradan Avrupalılar tarafından kuruldu.


    Öte yandan bakmamız gereken şu an duraklama ve hatta zayıflama dönemine girmiş, iç huzuru bozulan Avrupa mı?


    Yoksa yükseliş dönemlerinde yani Rönesans'dan baslayarak Sanayi devriminin sonuna kadar olan göçmen vb almayan doğurganlık oranı yüksek ve hızla inanılmaz bir gelişim göstermiş Avrupa mı?


    Sizin göçmenleri övdüğü üz Avrupa ülkeleri şu an bir ekonomik canlılık vb sergilemyor tam tersine sanki yavaş bir ölümün içinde gibi sürekli birileri tarafından geçilen ve ellerindeki mevcudu korumaya calışan ülkeler.


    Keza Japonya, Çin, Güney Kore hiçbiri devasa atılımlarını göçmenler ile yapmadılar tersine göçmenler geldiğinde zaten çok duraklamış ekonomilerde baska birşey olmuyor. Göçmeni aldıgınız da sadece ekinizdekişeri korumaya calışıyor sunu fakat her gecen yıl toplumsal barış bozuluyor, milli btünlk zarar görüyor.


    Çözüm göçmen mi yoksa doğurganlığın tekrar yükselmesi mi ciddi biçimde tartışılır.

    Bence göçmenler bir sorunu çözmüyor sadece sorunu yarın çok daha kötü bir sekilde ( etnik ve dn gerilimi, toplumsal barışsın bozulması, ortak ülkünün kalmaması) geri gelecek şekilde öteliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Şubat 2024; 20:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.