Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Underrated üniversiteler ve bölümler(15-100k arası bir göz at)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu baslikta underrated oldugunu yani degerinin altinda siralama alan universiteleri sebebiyle yaziyoruz.

    Tamamı kişisel görüşumdur.

    1-) Atatürk üniversitesi tıp ing. (Kendi universitem ve bolumumden öte donem icersinde diger fakultelere gore ogrenci sayimiz az hocalar genelimizi taniyor, ingilizce egitim(kabul bazilarinda igrenc aksan var ama ingilizce biliyorlar), 2022 den itibaren akrediteyiz 2028'e kadar simdilik, sehirde tıp fakultesi ogrencilerine saygi duyuluyor, kira giderleri diger sehirlere gore daha uygun özellikle birinin yerine gecerseniz cok daha uygun olabilir tek ya da 2 kisi çıkın.

    2-) Ytu-Tau-Hacettepe 27-28k üstü siralamaya sahip tıp gelmeyen ama bu sistemden de s. olup gideyim diyenlerdenseniz. Bir kac tanidigim ytu makina ve 1 tau makinacidan gelen donusler sonrasi yaziyorum. Gidenlerin söve söve dersleri gecip pek çoğunun yatay geçişle baska bolumlere kaysada, tünelin sonunda savunma sanayi de olsun, top tier otomotiv sirketleri olsun yetismis bir muhendis olmak icin ytu yazilabilir özellikle makine fakultesi ytude en zor bölüm olarak geciyor ama iyi bir ortalama yakalarsaniz önünüz açık ama epey zor deniyor. Yazmadan yapabilir misiniz iyi düşünün.

    3-)Siralamaniz geldi 80k-100k dolaylarinda mezuna mi kalsam gitsem mi dusunceniz varsa ingilizceniz de pek iyi degilse, aileniz de artik biran evvel git diyorsa bogazici, ODTÜ de hazirlik eğitimi alabileceğiniz herhangi bir bolumu yazin hem sistemden biraz uzaklasmis olursunuz hem 1 yil cevre edinip dil becerinizi gelistirirsiniz, sosyal olarak da gelisirsiniz. Hazirlik sonrasi bolume basladiginizda da muhendislik istiyorsaniz mat, fizik, kimya gibi dersleri secerek yalnizca bunlara odaklanip universite sinavina 2 yil sonra girerek daha iyi bir derece elde edebilirsiniz. 2 yil sonra yerlesirseniz hem bu temel fizik, kimya, matdan da muaf olma sansiniz var hem de iyi bir hazirlik egitimi almis olacaksiniz. Bu tavsiyem yeni mezun olmus olanlar icin daha uygun.

    4-) Denizcilik bolumleri kaptanlik ya da gemi muhendisligi bu sektordeki para baska yerde yok şayet 70k ustu siralama yapsam bu tarz yerler yazardim sebebi dolarla maaş aliyorlar, kisa surede hızlı birikim yapabilirler. Ozellikle yalniz kalmaktan sikilmayan, asosyel ya da sosyofobik olanlarin hic zorlanmadan yapabilecegini dusunuyorum ha dersen ki ben karadan ayrilmam o halde buradan uzak dur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu taünün underrated sıralamasıysa overratedı düşünemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 R kullanıcısına yanıt

    Iyi egitim, almanca, almanyada staj ve yuksek lisans yapma firsatlari, sanayi makinede öncü olan alman sirketler bence halen daha düşük. En kotu disiplinli calismayi ogrenirsin okul kısmen yeni ama bence önü çok açık ytu yazacagima burayi yazarim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar yazdim bakan olmamis awq herkes bildigini yazsin madem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık alanı eğer hiç ilginiz alakanız yoksa Elektrik/Elektronik ya da Bilgisayar Mühendisliğinden asla şaşmayın. Bir abi tavsiyesi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.