Şimdi Ara

Unicefe Yardım Edelim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • NTV ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi "Okul Ekliyoruz" kampanyası ile ihtiyaç olan yerlere prefabrik ek dersliklerin yapılmasını hedefliyor

    Türkiye'de eğitimde kız ve erkek çocuklar arasında kızlar aleyhine akıl almaz eşitsizlik maalesef hâlâ ciddi boyutlarda.

    Okula gidememenin en büyük nedenlerinden biri ise derslik eksikliği. UNICEF prefabrike dersliklerin yapımını destekliyor. Acil soruna acil çözüm olarak, ucuz maliyetli, çabuk kurulabilen, taşınabilen, en az 35 yıl dayanabilen bu derslikler çok kullanışlı.

    Eğitim sorununa son derece duyarlı olan ünlü yazarımız Ayşe Kulin bir köy ziyareti sırasında karşılaştığı Pınar'ı anlatıyor: "Bazı gerçekleri gözlerimiz görmeden kavrayamıyoruz. Yoksul dağ köylerimizden birinde, sabahın çok erken saatinde, ev ziyaretindeyiz. Evin kızı Pınar?la biraz konuşuyoruz. Sonra o okula gitmek üzere yola çıkıyor. Bizler ailenin ikram ısrarı üzerine çay içiyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra aileyle vedalaşıp yola koyulduğumuzda ve köy yolunu ana yola bağlayan tepeye vardığımızda, tepede küçük bir kardanadam gördük. Pınar yarım saatten beri onu okula ulaştıracak vasıtayı bekliyordu. Elleri, yüzü, ayakları donmuştu. Kirpiklerine kadar bembeyaz olmuştu. Ama asla evine geri dönmüyor; onu ışığa kavuşturacak okuluna gitmek için sabırla dikiliyordu, sabahın ayazında."

    Ayşe Kulin'in anlattığı olaydaki Pınar gibi çocuklara yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyoruz.

    Çocuklara gidecek okul, Türkiye'ye aydınlık bir gelecek sağlamayı amaçlayan "Okul Ekliyoruz" kampanyasına siz de destek verin, yapacağınız bağışlarla Türkiye'ye okul ekleyin.

    Bağışlarınız için;
    T.İş Bankası, Çankaya (Ankara) Şubesi
    Hesap No: 500 (YTL, USD ve Avro)

    Garanti Bankası, Çankaya Şubesi (Ankara)
    Hesap No: (181) 629 00 00

    SMS bağışlarınız için: 3005 (Turkcell, Vodafone ve Avea faturalı hat sahipleri için, yollanan her bir SMS 5 YTL bağış değerindedir.)


    İnternet Yardım Etmek İçin Tıklayın!!!







  • up!
  • Bir yardım eli bile yok galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.