Şimdi Ara

Unity Oyun build sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir sorum olacak şimdi ben oyunu bitirdim herşeyi tamam unity içinde test ederken sorun olmuyor ama build edince bilgisayara kamera hep oyunun üst kısmını gösteriyor ve sadece oraya zoom çekmiş gibi oluyor build işlemi başarılı diyor ama unity içinden açınca sorun olmuyor build ettikten sonra kamera bir yere zoom edilmiş gibi kalıyor bide androide build ederken succes diyor ama oyun telefonda açılmıyor kalıyor



  • Unity'de Game penceresinin sol üstünde ekran boyutları seçenekleri vardır, oyunu farklı cihazların ekran boyutlarına göre test ettiğinizden emin misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just Smile

    Unity'de Game penceresinin sol üstünde ekran boyutları seçenekleri vardır, oyunu farklı cihazların ekran boyutlarına göre test ettiğinizden emin misiniz?
    teşekkürler hocam sağolun hallettim
  • Yok halen androidde çalışmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba sorunu hallettiniz mi? Bende de unity içinde her şey çalışırken build alıp oynadığımda(37 sahne var toplamda) 16 ve 23 gibi spesifik sahnelerde sorunlar çıkıyor. 16. sahnede W-A-S-D tuşlarının çalışmaması veya farenin yukarı aşağı haraket edip sağa sola haraket etmemesi gibi. 24 te ise ekran siyah gözüküyor hiç bir şey göremiyorum.İki sahnede de diyalog var ve diyaloglar çalışıyor üstelik. Pc iin build aldım bu arada. Konsolda herhangi bir hata gözükmüyor. Bu iki sahnede hareket edebiliyorum, 16. sahnede haraket edebildiğimi görebiliyorum ama 23. sahnede hareket edebilsemde görüntü donduğu için göremiyorum. İki sahnenin ortak özelliği ise o sahnelerden önce timeline ile cutscene oluşturmuştum. Diğer sahneler düzgün çalışırken, cutscene ile olan sahnelerden sonra sorun yaşıyorum. 12. sahnede de timeline kullandım. Ama cutscene olarak değil, oyuncu var bu sahnede. Bu sahnede de bir sorun yok. Sadece cutscene olan sahnelerden sonra sorun oluşuyor. Böyle bir problem gördünüz mü daha önce? Bir çözümü var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppose27now -- 5 Ocak 2020; 22:52:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suppose27now

    Hocam merhaba sorunu hallettiniz mi? Bende de unity içinde her şey çalışırken build alıp oynadığımda(37 sahne var toplamda) 16 ve 23 gibi spesifik sahnelerde sorunlar çıkıyor. 16. sahnede W-A-S-D tuşlarının çalışmaması veya farenin yukarı aşağı haraket edip sağa sola haraket etmemesi gibi. 24 te ise ekran siyah gözüküyor hiç bir şey göremiyorum.İki sahnede de diyalog var ve diyaloglar çalışıyor üstelik. Pc iin build aldım bu arada. Konsolda herhangi bir hata gözükmüyor. Bu iki sahnede hareket edebiliyorum, 16. sahnede haraket edebildiğimi görebiliyorum ama 23. sahnede hareket edebilsemde görüntü donduğu için göremiyorum. İki sahnenin ortak özelliği ise o sahnelerden önce timeline ile cutscene oluşturmuştum. Diğer sahneler düzgün çalışırken, cutscene ile olan sahnelerden sonra sorun yaşıyorum. 12. sahnede de timeline kullandım. Ama cutscene olarak değil, oyuncu var bu sahnede. Bu sahnede de bir sorun yok. Sadece cutscene olan sahnelerden sonra sorun oluşuyor. Böyle bir problem gördünüz mü daha önce? Bir çözümü var mı?
    halettimde nasıl halettim onu hatırlamıyorum uzun zaman oldu bide kodlamaya ara verdim iyi bir hocayla tekrar başlamak için ama dediğim gibi hatırlamıyorum özür dilerim şimdiden




  • Unity editor uzerinde hersey yerli yerindeyken build sonrasi objelerin yeri degisiyorsa sorun canvastan kaynaklaniyor.Canvasin icinde canvas objelerinden baska birsey olmasin burada gameobject olunca o sorun oluyor.Bende de olmustu boyle duzelttim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bu konuyla alakalimi bilmiyorum ama benimde şöyle bir sorunum var üniversite ödevi için yapmış olduğum oyunu tamamladım her şeyi düzgün çalışıyordu rafa kaldırdım bı test etmek için açtım her sahnede farklı hatalar ile karşılaşıyorum onunun menüsünde butonlara bile basmama izin vermiyor çalıştırmaya bastığımda otomatik geçiş kodunda bir hata var diyor önceden çalışan uygulamada şuan hicbirsey çalışmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.