Şimdi Ara

Üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her şehre üniversite açılmasının sizce iyi yanları ya da kötü yanlarını yazar mısınız?

    Bence güzel ancak planlaması yanlış oldu. Bölgesel üniversiteler açılıp şehrin ekonomisi üzerine yatırımlar ve fakülteler olmalıydı. Böylece hem coğrafi işaret sayımız artar hem de bu bolgeler kalkınir ayrıca Sosyal Bilimler alanları bu kadar yaygın olmaz içerisindeki eğitim daha nitelikli olurdu.
    Örnek : Sinop'a Fen edebiyat açmak yerine sadece Su Ürünleri, Gemicilik, Ziraatten belli anabilim dalları açılması yeterliydi. Böylece o kaynaklar başka yerlere aktarılabilir hem de bölgesel yatırımlar olan Kuzka, Gap gibi projeler daha işlevsel hale gelirdi.
    Edit:Hacettepe Üniversitesi Türk Halkbilimi mezunuyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mevcut iş sayısı artmadan üniversite sayısının artması demek eskiden 18 yaşında yapılan işlerin aynılarının gereksiz bir eğitim aldıktan sonra 22-23 yaşında yapılması demek. Herkesin üniversite mezunu olması demek üniversite mezunu işsiz oranının artması demek. Ve aynı zamanda herkes üniversite mezunu demek, artık üniversite mezunu olmanın hiçbir esprisi yok demek.

    Elitist bir insan değilimdir, gençler kaç bininciymiş falan umrumda bile değil, zaten dersler de kişinin mesleğini ne düzeyde iyi yapacağının göstergesi değil, AMA matematik sorularının çoğunu yapamayan insanlar bile sadece adı üniversite olan üniversitelerde mühendislik okuyabiliyorsa burada çok ciddi bir yanlışlık vardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.