Şimdi Ara

Üniversite İçin Laptop Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sene bir aksilik olmazsa üniversiteye gideceğim, mühendislik yazmam olası. Laptopu çizim,proje vs. İçin kullanabilirim. Ayrıca montaj, fotoğrafçılık gibi işler için de kullanmayı düşünüyorum. Oyun da oynayacağım tabii ki, ne önerirsiniz?

    Ek olarak bilgisayar mühendisliği okuyacak biri için ne önerirsiniz?

    Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidenholmes19 -- 17 Temmuz 2018; 12:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bütçe ne kadar?
  • Maksimum 7bin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Freedos olması sorun olmayacaksa; (netten key satın alıp girersin.)https://www.hepsiburada.com/dell-gaming-g515-intel-core-i7-8750h-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1060-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-fb75d256f161c-p-HBV00000C06SM?magaza=Elmac%C4%B1k 7bin lira

    Monster marka olur dersen 16gb ram yapınca 6500 lira yapıyor. Üzerine 32gb ram - 512gb ssd - 1tb harddisk seçeneklerinden biri daha uygulanabilir.https://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize2.aspx?id=485476&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.W03ewtIzaUk

    Oyun oynamam sadece macos istiyorum dersen macbook pro;https://www.hepsiburada.com/apple-macbook-pro-intel-core-i5-8gb-256gb-ssd-macos-sierra-13-3-tasinabilir-bilgisayar-mpxt2tu-a-space-grey-p-HBV000007I2IK?magaza=Vizyon%20Bilgisayar
    Detaylı aranırsa belki 7bine 16gb ram-128gb ssdli olan model bulunabilir.

    Hem oyun hem macos istiyorum dersen; macbook air + xbox one x ya da ps4 (tercihine göre)


    Benim tavsiyem ilk linkteki Dell olur. En performanslı ve bilinen marka ürün o bu liste içerisinde. Apple tercih ederseniz saygı duyarım. Onun pek de alternatifi yok. İkinci el Macbook Pro da bakabilirsiniz.




  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu civarlarda laptop aradağım için alıntılıyorum sizi

    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-80vr008gtx-legion-y720-i7-7700hq-16g-1tb256g-6gb-156-w10-P242306734?

    https://www.ebrarbilgisayar.com/asus-fx503vm-e4088-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-6gb-gtx1060-156-freedos-pmu359042

    Şimdi bu iki alet birde yukarıda paylaştığınız Dell ve herhangi bir Msi laptop arasında kaldım denilebilir

    Sormak istediğim şu birincisi ikinci linkteki laptopta 120hz yazıyor şimdi 120 hz tn ekranda film-dizi izlerken vs öyle çok büyük bir fark olur mu sence ips ekrana kıyasla ? Ya da zıttı olarak 120-60hz olayı laptopta nasıl etkiler ?

    Benim laptopta yapacağım işler film-dizi izlemek,oyun oynamak ve aynı arkadaşın dediği gibi Bilgisayar mühendisliği fakültesinde kullanmak.Asusla Msi da laptoplarda en çok övülen iki marka vallahi kafam karman çorban oldu

    Şu 3 aleti bir yorumlayabilir misin hocam ?

    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/nb-msi-gl73-8rd-225xtr-intel-core-i7-8750h-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-17-3-fhd-361986196?#product-catalog

    Bu da Msida gözüme kestirdiğim alet ama bun hem düz 60hz hemde tn panel




  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, ps4üm var. Hp omen nasıl sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chalrie Keley kullanıcısına yanıt
    Hocam 7700hq 7.nesil bir işlemci. Bu sebepten ötürü 4 core/8 thread'e sahip. Fakat Intel 8.nesilde değişikliğe gitti. i7 8750H 6 core/12 thread bir işlemci. Bence performans farkı çok. Attığınız MSI 6bin liralık fiyatına bakılınca fena değil gibi. Dell ile aralarında ekran kartı ve ssd farkı var. Bunlar sizin için çok gerekli değilse MSI tercih edebilirsiniz. (SSD sonradan değiştirilebilen bir şey. Fakat ekran kartı değişmiyor.) Her ikisinde de 8750h olmasına rağmen MSI, GTX1060'a değil, GTX1050Ti'a sahip. Burada da performans farkı var. Sizin hangisi öncelikli tercihiniz bunu belirlemeniz gerek. Diğerlerine gelince, ben her halükarda artık 4 çekirdekli bir işlemci seçmezdim bu dönem artık. Masaüstünde çok çekirdeğin yaygınlaşmasından ötürü oyunlarda da kullanım artacaktır bence. 4c/4t işlemciye sahip bir laptopum var. Örnek olarak BF1 oynayamıyorum. Zaten pcde oyun oynamayı da bıraktım. 8750h işlemci olması koşuluyla bence hangi tercih sizin için daha önemli ise onu seçin. 60hz/120hz farkını da gözle görmeniz gerek bence. Bir teknoloji marketinde iki farklı monitöre bakarak kendiniz görün derim. Ben şahsen kendime alacak olsam 60hz kaliteli bir ips panel seçerdim. 120hz hem ekran kartını daha fazla yoruyor hem de içerik bulması daha zor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aidenholmes19

    Sağolun hocam, ps4üm var. Hp omen nasıl sizce?
    7bin liraya 8.nesil işlemci (i7 8750h) ve GTX1060 gibi bir ekran kartına sahipse gayet alınabilir bence. Düşündüğünüz ürünün linki varsa atın, değerlendirelim forumdaki üyeler olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 17 Temmuz 2018; 16:52:35 >




  • aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    İşlemci konusunda yukarıda diğer arkadaşa dediklerime bakın bence. Attığınız Hp Omen fiyattan bağımsız güzel cihaza benziyor. Fakat bana çok kalın ve ağır gibi geldi. 2,5 kiloluk Dell 7566 bile bana ağır geldiği için yanımda pek taşımıyorum. Ki benim cihaz bundan çok daha ince. Okula götürüp getiririm derseniz bu faktörü de mutlaka göz önüne alın. Programlama için keşke daha ince ve hafif olmasını isterdim. Böylece her zaman yanımda olurdu.




  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam da Dellin o g5 modeline de forumdaki konusunda sıcaklık sıkıntısı var diyorlar kafam allak bullak oldu ya Araştırıyorum ben hocam bakalım birazdan gidip mağazalarda inceleme amaçlı modellere bakacağım ekranlarına,klavyeye,mal kalitesine vs dolar daha da çıkmadan da almak istiyorum da bakalım artık
  • Chalrie Keley kullanıcısına yanıt
    Yani açıkçası işiniz gerçekten zor. Şimdiden kolay gelsin. Bu tür cihazların çoğunda belli bir ısınma var. Sonuçta artık masaüstü donanımları kullanıyorlar ve ufacık alanda soğutulmaları gerek. Çok iyi araştırmak gerek. Bence de ne zaman karar veriyorsanız alın. Bizim ülkemizde teknoloji eskidikçe daha pahalı oluyor malum dolar kuru sebebiyle. Fakat bu model yeni çıktı zaten. Kısa bir süre kampanya bekleyebilirsiniz. Güzel fırsatlar oluyor. Ben de imzamdaki laptopu ssd olmadığı halini kampanya ile almıştım.
  • Allah askina su liseyi yeni bitirenler universiteye baslamadan konu acmasin artik. Bilgisayar muhendisliginde kati cizim yok bile. 1. sinif dedigin zaten calculus fizik bir iki tane de giris dersiyle bitiyor. 200 liralik laptop yeter o kadar kod yazmak icin.
  • Alacağım laptopu en az 5 yıl kullanacağım, siz 1 yıl kullanıp atacağım falan sanıyorsunuz herhalde şu an laptopum yok, mühendisliklerde derslerin nasıl olduğunu zaten detaylıca araştırmıştım geçen sene örneğin bilgisayara gidince ilk günden hadi beyler websitesi kurun, program yazın demeyeceklerini biliyorum, bu kadar sığ görüşlü olduğunuz için tebrik ederim. Liseyi yeni bitirmedim geçen sene bitirdim burada konu açmamın size ne zararı var onu da anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Ya vallahi sinirim bozuldu ya Şu msi ips panelli olsa alacaktım ama o da tn panel çıktı dell de ısınma sorunu var diyorlar lenova 3 kilo eski işlemci vallahi ayar oldum ya Sabahtan beri araştırıyorum ama hala zerre bir fikir oluşmadı kafamda çok sinir bozucu bir şeymiş laptop almak masaüstünde öyle değil gidiyorsun çat çat çat seçip alıyorsun daha sonra da ayrı monitöre bakışıyor laptopta yok ağırlığı yok kasa kalitesi yok fan çok ses çıkartıyor yok ısı sorunu vallahi bezdim

    Dolar kurunun ayrı




  • Chalrie Keley kullanıcısına yanıt
    Hocam tn panel diye hemen kestirip atmayın. Görüş açıları ips kadar olmasa da gayet iyi olan tn paneller var. Mutlaka görerek eleyin bence. Aklınızda soru işareti kalmaz. Dediğiniz seçememezlik olayı benim de çok sinirimi bozuyor. Ben de zamanında çok sinir olmuştum. Hangisini alsanız diğerleri aklınızda kalacak. Bir de aynı cihazın bir sürü farklı varyasyonu var. Bu tür oyun laptoplarının olayı bu maalesef. Amerika'da olsak çoğu laptop için ekranına kadar bir sürü özelleştirme seçeneği oluyor. Burada maalesef öyle değil. Monster baktınız mı hiç? Forumda güncel modelleri kullananlar illa ki vardır. Soğutma performansı konusunda bilgi alırsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aidenholmes19

    Alacağım laptopu en az 5 yıl kullanacağım, siz 1 yıl kullanıp atacağım falan sanıyorsunuz herhalde şu an laptopum yok, mühendisliklerde derslerin nasıl olduğunu zaten detaylıca araştırmıştım geçen sene örneğin bilgisayara gidince ilk günden hadi beyler websitesi kurun, program yazın demeyeceklerini biliyorum, bu kadar sığ görüşlü olduğunuz için tebrik ederim. Liseyi yeni bitirmedim geçen sene bitirdim burada konu açmamın size ne zararı var onu da anlamadım.
    O zamana bilgisayar muhendisliginde cizim pek olmadigini arastirmissinizdir. Benim demek istedigim dersleri gormeden 5 sene yetecek bir sistem mantigiyla yaklasmanin yersiz oldugu. Okulun lablari var, kisisel projeler icin de hafif bir sey alsaniz yeter. Evet tek kistas hafif olmasi zira ogrenciden ciddi sistem isteyecek projeler filan beklemiyorlar. Kisacasi 5 sene yazacagin koda ucuz yollu bir sey yeter yani. Sig goruslu filan degilim, bu tarz konular amacsiz ve surekli aciliyor her yaz. Buna kizmam da universitenin gerektirdigi seyleri bilmem. Neredeyse son sinifa kadar laptop tasimadan gelebilirsin cunku. Buna sig gorus mu dersin tecrube mi dersin sana kalmis.




  • Hocam mühendislik derken bilgisayar kastetmedim ben başta genel olarak dedim ee,makine,bilgisayar herhangi biri olabilir. Ünivereite yazmamın sebebi yani o amaçla da kullanıcam o yüzden yazdım, oyun oynayacağımı da yazdım zaten o yüzden belli bir seviyenin üstünde dizüstüler lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidenholmes19 -- 17 Temmuz 2018; 22:25:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.