Şimdi Ara

Üniversite Okumak Bu Kadar Kolay OLMAMALI !! OLAMAZ !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yahu bu ulkede bu sistem o kadar yanlis ve sacma isliyor ki mantikli hicbir yani yok ! adamin okulla alakasi yok notlari berbat duzeyde ama bir aksamda ya da 1 hafta da calistiklariyla ortalama-iyi bir uni. de yerini tutturabiliyor en gerizekali en salak tipler iyi kotu uni. li olabiliyorlar.. ya bir kere uni. okumak oyle basit bir sey olmamali ! hatta luks cok caba gerektiren ve feci sekilde secici olmalidir. ortalama-iyi arasi bir tip icin lise mezuniyeti idealdir. 100 kisiden 60'i lise mezunu 15-20 si ortaokul diyebilecegimiz 8 senelik egitim mezunu, kalan 15-20 kiside uni. li olabilir. simdi ortaokul mezunu falan diyorum size komik gelebilir ama o 8 senelik cok saglam bir egitimden disiplinli sekilde gecmis bir kisi bu toplumda saygili, kulturlu oldugu surece kesinliklikle fayda saglayacaktir. hani biz diyoruz ya vasifsiz isciler... aslinda oyle bir sey yok onlar bu toplumu isleten ve en cok cabayi saglayan insanlardir. tamam muhendisin dusuncesiyle makinalar diger onemli gerecler yapilir fakat bunlari kullanan, asil yoruculugu yapan iscilerdir. birde o cahil yasli tipler var ya hani: ''oglum muhendis ol, uni. bitirmelisin, ogretmen ol sirtini devlete daya, masabasi ise gec rahat edersin..'' vs. gibi tamamen sacmaliklarla dolu kisinin sevdigi becerdigi isleri degilde tamamen rahatlik uzerine olan islere yoneltmesi en buyuk hatalardan biridir. simdi bir genc cikip ''ben firinci olacagim.'' dese var ya basta kodumunun turk kizlari olmak uzere bircok gerizekali bir halta yaramayan uni. li tipler bu cocuga guler... ama halbuki bilmiyorlar ki eger yanlis bolum tercihi yaptilarsa kendileri hayatlarini mahvetti.. avrupa da oyle uni. okumak kolay degildir. mesela avusturya'dan gelen arkadasim var sadece 9 sene okuyorlar yani bizdeki 8 sene ilkogretim gibi. sonra isteyen 3 ya da 4 sene liseye devam edip iyi bir hayat yasayabiliyor. uni. ye girmek ise cok cok zor.

    kisacasi anneniniz, babanizin, cahil ihtiyar tiplemelerin sozunu dinleyerek sirf rahat olsun diye, cok maasli diye sevmediginiz ise sakin girmeyin. seveceginiz, zevk alacaginiz islere girisip her sabah mutlulukla uyanin ve ''isimi cok seviyorum'' diyin. bir filmden alinti:

    ''Sırtımdan terler aksada sevdigim isi yapiyorum ve mutluyum diyebiliyorum..''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor_x4 -- 11 Kasım 2014; 22:43:30 >







  • Arkadaşa katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısın (2003)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadim ama bende katiliyorum.hele formasyon alip ögretmen olma sacmaligina diyecek bisey bulamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok saçmalamışsın ki inan okuyup cevap vermeye tenezzül edemedim.Allah akıl fikir versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle dandik bir ülkedeyiz ki 10 yıldır. Bende bir kaç örnek vereyim yös adındaki saçma sapan dandik.bir sınavla sadece yurt dışında doğmuş ama turkiyede büyüyen tüm.aptallar bile senin köpek gibi çalışıp göremediğin yerlere giriyor konu açmıştım kaç tane tip örneği vermiştim canlı canlı adminler sildi şimdide 2 yıldır şüphelileri direk alıyorlar sınavsız aptal aptal adamları senin eşşek gibi çalışıp göremediğin yere sokuyorlar sonra hak adalet din

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemden ne kadar koparsan kardır. Açıkçası ben maaşı az olan bi işi sırf seviyorum diye yapamam. Bu hayatta statüde parada önemli şeylerdir.
    (Bu mesaj mühendislik 2.sınıf öğrencisi tarafından atılmıştır)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle haklısın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkenin hali o yuzden boyle . Cok tembeliz cok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım ama geçen gün okulun önünde oturuyorum yanımda bi kız var süslü bişe. Bi erkeği aradı ve sen nerdesin çabuk o varoşları bırakıp yanıma gel dedi. Çocuk hemen geldi. Böyle bi anım oldu benimde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayınca kazanılan para aile geçindirecek kadar olsaydı(istisnalar hariç)annelerimiz babalarımız'oku da memur ol' diye başımızın etini yemezdi.
  • baba bak ben 2000 tl kazandım
  • bizim ünide sınavların yarısı geçen sene ki soruların aynısı oluyor diğer yarısıda hocanın derste çözdüğü sorular oluyor. 4 yılda toplam 3-5 zor ders var onlara belki çalışıyorsun diğerlerine son gece bile değil sınav sabahı bakıp geçiyorsun türkiyede eğitim sistemi gelişmiyor o yüzden
  • Universite son siniftayim seneye okumaya devam edersem yurtdisinda yuksek yapacagim fakat inanin bu ulkede universite okumanin bir anlami yok.Cunku universite dedigin birseylerin üretildigi biryer olmali aksine bizde bombos derslerli verdikten sonra diplomayi eline tutusturup kicina tekmeyi basiyorlar.Artik ondan sonra iş bul bulabilirsen..



    Bu ulkede universite okuyacaginiza gidin 4-5 ülke gezip dil ve is ogrenin cok daha iyi hayatiniz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite okuyanlar ikiye ayrılır.

    1-Mühendis olup anası ağlayanlar
    2-Olmayıp 4 sene laylaylom takılanlar.(tıp,hukuk,hariç)

    gece gece genellemenin dibinede vurdum
  • Klasik öğrenci lafı olabilir ama bu dediklerinin olması için öncelikle akademisyenlere düzenleme getirilmesi gerekir. Adam birbirinden alakasız 4-5 derse giriyor hangi birini anlatsın öğrenciye. Öbür biri slayttan anlatıyor ders hakkında bir şey bildiği yok. Ötekisi kendi kitabından ders işliyor bir yere geliyor burada saçmalamışım bu konuyu geçelim diyor bu adam prof. güya işte. Sonra türkiye neden gelişmiyor bu gidişle 50 sene de geçse aynı yerimizde kalırız bu bahsettiğim hocalar mühendisliğe ders veriyorlar bize yol gösteriyorlar vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmErenay -- 11 Kasım 2014; 23:20:26 >
  • Sana hak veriyorum.

    Meslek lisesiydim son sene staj yaptım sınava öylesine girip iletişim fakültesi tutturdum o kadar boş tipler var ki inanamazsınız.

    Artık onlarla aynı yerde okumaktan gına geldi hani bazıları varki ortaokul çocuğu bile onlardan olgun davranıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben katılmıyorum. herkes okumalı. okumanın yaşı da yok yılı da yok!

    kimisi ortaokul mezunu olsun diyorsun. iyi bi eğitimle.. 14 yaşındaki cocuktan bahsediyoruz abi ya. o yaşlarda kaç cocuk bilincli olabilir? lisede de az. ne yapacaklarını bilmiyor, cok umursamıyorlar. ergenligin de etkisiyle, gelecek planlarını pek yapamıyorlar. o cocuk belki ortaokulda calışmadı, ama ilerisini bilemezsin. 14 yaşındaki cocuk, gençlik yıllarını universitede/lisede arkadaslarıyla geçirmek yerine ne yapsın? para yiyip takilsin mi? yoksa sabah 9 aksam 5 calışsın mı? zamanı olsa kendi ilgi alanlarını kesfedecekti.

    ayrıca herkesin eğitim almasını niye dert edindigini merak ediyorum. sınıfındaki kendi seviyenin altında olarak gordugun birisiyle aynı üniversiteye dustun diye mi? herkes giremese ama sen girsen ne olacaktı? daha mı elit hissedecektin kendini? sen de cok bilindik universitelere girmeye calış oraya senin bahsettigin gerizekalı(!) tipler giremez.
  • Çok sayıda üniversite açıldı. Bunların çoğu tabela üniversitesi. Bu üniversitelerin oturabilmesi için ellerindeki tecrübesiz öğretim elemanlarının, araştırma görevlilerinin yetişmesi gerekiyor. Bunların yetişmeside bir 10 yılı filan bulur. Tecrübesiz öğretim elemanlarından mezun olan öğrenciler ise üniversite bittikten sonra iş bulma sıkıntısına düşüyor. Mezun öğrencileri karşılayacak kadar iş talebi yok ülkede. Bu da üniversiteli işsiz sayısını artırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Note

    bizim ünide sınavların yarısı geçen sene ki soruların aynısı oluyor diğer yarısıda hocanın derste çözdüğü sorular oluyor. 4 yılda toplam 3-5 zor ders var onlara belki çalışıyorsun diğerlerine son gece bile değil sınav sabahı bakıp geçiyorsun türkiyede eğitim sistemi gelişmiyor o yüzden

    Hocam hangi bölümdesiniz acaba?

    Ben en kolay 4 yıllık bölümlerden bir tanesini okuyorum ama bizde bile böyle bişey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.