Şimdi Ara

Üniversite Okumak Tamamen Zaman ve Para Kaybıdır !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
5
Favori
10.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum bu konulardan sikildi herkes ama muhalefet olmadan önce oturun bi okuyun yazdigimi. Olabildigince özet olarak kisa sekilde yazicam okuyun. Belki bir kisinin bile fikrini degistirebilirsem ne mutlu bana.

    Arkadasimdan örnek vericem. Ben bilmem kaç yilinda kurulmus türk beyliklerini, Osmanlinin hangi savasi kaç yilinda kaybedip, kazandigini ezberlerken, benden daha tembeller ise silkroadla knightla counterla internet kafelerde saatlerini harcarken bu çocuk programla dilleri ögreniyordu :) Simdi kendisi ABD'de sirketlere yazilim gelistiriyor ve kazandigi miktar 10 bin dolari geçik ayda. Diyeceksinizki 1 tane örnek verip edebiyat yapma. Hayir, etrafimda yazilimla ugrasan kimi taniyorsam hepsi su an astronomik rakamlar kazaniyor. Gelecek bilgisayardadir, yazilimdadir. Ben kendini programlama dillerinde ve yazilimda gelistirip aç kalan hiç kimseyi görmedim, duymadim. Üniversite okuyanlarin ise hali ortada.

    Su anda para kazanilabilecek bölümler: tip, dis hekimligi, bazi 2 yillik saglik bölümleri, hemsirelik, Iniglizce-Matematik ögretmenligi, ODTÜ, Bogaziçi ve Bilkent'in bazi mühendislikleri.

    Bunun disinda bir sey okumak zaman ve para kaybi.

    Devletin gençler için hiçbir plani yok. Bir istihdam politikasi yok.

    Köylere bile üniversite açtilar, millet bilmiyor issiz kalacagini gidip okuyor, ailesini masrafa sokuyor.Hem aileye yazik hem kendisine. Ha bütün suç devletin mi? Hayır. 200 puanla mühendislik okuyup ondan sonra işsiz kalınca ağlayan milyonlarca genç dolu. Zaten üniversitelerin çogu askerlik erteleme kurumlarina dönmüs. Adam üniversite yılları boyunca kendisine hiçbir şey katmayıp 4 senesini kızlarla kafelerde laylaylom şeklinde geçiriyor. Abi adam üniversiteli ama İngilizce bilmiyor! Bir insan nasıl 20 küsür yaşına gelipde ezberlenmiş birkaç kalıp harici bir cümle bile kuramayacak kadar İngilizce bilmez? Bu adam üniversite mezunu! Allah askina üniversiteye gidenlere soruyorum bir sorgulayin gördügünüz egitimi. Size ne katiyor?


    @Stand Alone Üstadı da çağıralım konuya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 8 Şubat 2018; 17:5:55 >







  • Herkese merhaba arkadaşlar,



    Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum öncelikle. Forumda biraz da olsa insanlarda bir uyanış var ve ülkede nasıl bir diploma ilizyonu yapıldığını insanlar anlamış vaziyette.



    Üniversite okumak elbette güzel lakin ülkemizde kimseye ekmek kapısı yaratmıyor. Bu zamanda da para kazanamıyorsanız ne yazık ki bir hiç sayılıyorsunuz. Umarım herkes hayallerine kavuşur ve mutlu bir yaşam sürer ancak bunun yolu üniversite okumaktan geçmiyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Greenmil

    Üniversiteyi bilgi kapısı değilde ekmek kapısı olarak görürse olacağı o. Misal adam doktor olacam diyor niye parası iyi rahat yaşarım diyor ama düşünmüyor ki doktorluk insan hayatını kurtarmak için var.Sırf para için işte ondan sonra doktorlar niye dayak yiyor al işte bir örneği bu

    Lan doktoru dövmek ne ayı
  • Sonuna kadar haklısın
  • Her sabah üniversiteye gitmek için tramvaya bindiğim de insanların yüzünde sadece mutsuzluğu ve umutsuzluğu görüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba arkadaşlar,



    Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum öncelikle. Forumda biraz da olsa insanlarda bir uyanış var ve ülkede nasıl bir diploma ilizyonu yapıldığını insanlar anlamış vaziyette.



    Üniversite okumak elbette güzel lakin ülkemizde kimseye ekmek kapısı yaratmıyor. Bu zamanda da para kazanamıyorsanız ne yazık ki bir hiç sayılıyorsunuz. Umarım herkes hayallerine kavuşur ve mutlu bir yaşam sürer ancak bunun yolu üniversite okumaktan geçmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam itüde okusak aç mı kalırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyede diplomana değil referansına bakarlar
    dayıları iyi olanlar guzel iş buluyorlar hatta sıfır faizli kredilerle iş kurup köşeye dönuyorlar.zaten bilgisi yeteneği olanı turkiyede dışlarlar onlarıda yurtdışı kapar
  • Genel olarak katılıyorum. IQ seviyen çok yüksek değilse ve mevzu ekmekse, üniversite bi anlamda para ve zaman kaybı.

    Bu devirde en makbulü bence babadan kalma bir ticarethane.

    Ama şu bir gerçek ki üniversitenin insana kattığı bilgi, tecrube ve terbiye yan dükkandan ya da müşteriden sana geçmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada 200 puanlık mühendislikleri söylüyorsun. Zaten bu konuda herkes hemfikir değil mi ? Bunun hakkında binlerce konu açmaya ne gerek var ?

    Bir örnek vermeye çalışmışsın. Ama onuda eline yüzüne bulaştırmışsın. Odtü , Boğaziçi , Bilkent haricinde mühendis yetiştiren üniversite yok mu ? Gtü , İstanbul , Marmara , Koç vb üniversiteleri çöpe atıyorsun.

    Cidden işin **** çıkarmaya başladınız. Para kazanacak meslekler yazmışsın. 2 yıllık sağlık mezunları demişsin evet 3-4 bin lirayı para olarak görüyorsun ya daha bir şey demiyorum. Şimdi nasıl bir para yazdın oraya yazdığın üniversitelerden mezun olup 50K+ üzeri aylık para kazanan adamlarda var ?

    Kısacası bir şeyler anlatmaya çalışırken boş yapmışsın.
  • Gelecek bilgisayar da diyip bilgisayar mühendisliğini önermemek garip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar şey yazmışsın ingilizce ve matematik öğretmenliği demişsin biraz güldüm birazda şaşırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bir iskele ustası tersanede sabah 08:30, akşam 17:00 110 lira yevmiye alıyor.

    Ayda 15 gün mesaisi de rahat var. Mesaide akşam 5'ten sonra 3 saat oluyor. Yani çıkış akşam 20:00

    Mesaiye kaldığı zaman yevmiyenin yarısı verilir. Yani 55 lira. 3 saatte 55 lira.

    Ayın 30 çektiğini düşünelim. 4 günde pazarları tatil yaptığını düşünelim.

    Arkadaş ayda 26 gün çalışacak ve 15 günü mesaili.

    11 Gün * 110 Lira Yevmiye = 1210 Lira
    15 Gün * 165 Lira Yevmiye = 2475 Lira

    Toplam: 3685 Lira

    Not: Okumak her zaman güzeldir. Yalnız iyi bir bölüm seçilmediği sürece hiçbir işe yaramaz. Sadece lafta "Üniversite mezunu olursunuz"
  • Üniverseyi sevsen de sevmesen de diplomasına ihtiyacın var. Çoğu iş hele mühendislikler üniversite mezunu olmak şartı koyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki aydır bilişim sektöründe çalışan ve işe alım Mülakatı yapan biri olarak söylüyorum kesinlikle haklısınız. Günlük 20-30 kişilik mülakattan sonra mülakat Komisyonu üyeleri olarak hepimiz üzülüyoruz. Yıllarını boşa geçirmiş %80 i . İçlerinde işini sevdiğinden dolayı kendini zor bela geliştirenler hariç en iyi ünv bile malesef yerlerde. Ama Samsun da siber güvenlik yüksek okulundan mezun iki yıllık bir çocuktaki bilgi mühendiste yok. Çünkü, eğitim sisteminin sundukalrı yerine kendi vizyonunu ile yürümeye karar vermiş.

    Şimdi başa dönelim, endüstri meslek okuyan bir teknisyen, yüksek okul okuyan bir bilgisayar teknikerinden daha değerli hale geliyor çünkü Üniversitelerde uygulama zayıf, pratik kötü. Mezun olunca eldeki teorik bilginin ömrü artık sadece iki yıl. O da Üniversite en iyileri arasında ise belki. Gençler, boşuna para ve zaman harcayarak yıllarınızı heba etmeyin.

    Beşeri sermayesini, genç nüfusun artış hızının göreli olarak en yüksek olduğu yıllarda, bu kadar hızlı heba eden başka bir toplum yok. Merakım şu; son 30 yılda ÖSS'de ilk 10 a giren insan kaynağının akibetini merak eden bir devlet adamı oldu mu? Bu çocuklar şimdi nerede diye merak eden bir devlet kurumu var mı? Açıklasalar da bizde istifade etsek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beydeba -- 12 Şubat 2018; 17:0:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 yıllık turizm öğrencisiyim.



    Haliyle gördüğümüz yabancı dil dersi normal müfredata göre ağır fakat bizim altın anahtarımızda bu.



    35 kişilik sınıfta yabancı dil dersinden sadece benle beraber 2 kişi geçti.



    2 yıllıkta bile böyle rezalet bir durum varken fakülteleri dahi düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan tamamen öyle.



    Mühendisler hele dışı pahalı havalı içi bomboş üniversite kendi geliştirmektir bence ne bileyim ingilizce öğrenip kendi ırkınızımin tarihini öğrenebilirsiniz bu hem insana seviye katar hemde evrensel bir şey olur 4 sene çayda bahçe hatun düşürmeye odaklamayın kendini düşüremeden kalırsınız öyle onlar zaten gelcek kasmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu üniversite eğitiminin eleştirisiyken sen gelmişsin burada doktora şiddeti temellendiriyorsun. Bir bitmediniz şu forumda ne saygısız herifler varmış burada Bu ülkede emek göstermeden, torpille bir yere gelen godomanlara sesiniz çıkmıyor hiç acaba neden? Boş boş sallayıp durmayın.
  • beydeba B kullanıcısına yanıt
    senmisin mülakat komisyonu üyesi peh, önce işe alacağın adamın teknisyenmi,teknikermi,mühendismi,doktormu,avukatmı olduğunu öğren.Endüstri meslek okuyan teknisyendir, yüksek okul okuyan tekniker.Uygulama sıfır demişsin sen hiç hayatında mühendislik fakültesine girdinmi aceba :D
  • Eger hiçbir şey yapmadan sadece üniversite gidip gelirsen zaman kaybı zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene liseden mezun oldum, istediğim puanı yapamamam ve de maddi sıkıntıdan oluşan nedenlerden dolayı bir işe girdim.

    Bu sene üniversiteye gitmeyi düşünüyordum, hem iş hem de sınavı bir arada götüremeyeceğimi anlayınca..
    Hedefimi Besyo olarak yönelttim, (Rekreasyon) İngilizce ağırlıklı olan bir bölüm.

    Bu yazıyı okuduktan sonra da kafamda ikinci alternatifim olan, Dil'e yönelme gibi bir durum oluştu..
    Bu sene Dilden bir bölüm kazanma gibi bir ihtimalim yok, Ya Besyo deneyeceğim ya da hiçbir şey.

    2. kez mezuna bırakıp, hazırlanacak olmam da psikolojik olarak hüsrana uğratabilir.
    Ama doğruyu yaparım, gelecek için iş imkanım daha fazla olabilir gibi bir hissiyat var içimde..
    Sizce nasıl yapsam, daha mantıklı bir karar almış olurum. Yardımcı olabilir misiniz?
  • Özet: "Üniversiteyi kazanamadım."
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.