Şimdi Ara

Üniversite paramı Tırcılık yaparak çıkarmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu saatlerde herkese hayırlı akşamlar dilerim. Öncelikle yaşım gereğiyle (14) düşünmek için biraz erken,evet. Ama hayal dediğinizde ucu bucağı olmaz. Ve bazı şeyleri düşünmem gerekiyor... Belki hırs, belki bu yüzden mutlu olduğum için.

    Böyle bir giriş yapmamın nedeni sizden öğüt istemiyor olmam. Lütfen sadece fikirlerimi yorumlayın yada ("şöyle yapsan daha iyi olur, böylesi daha avantajlı."Gibi...)



    İşin sadedine gelince sürekli medcezir kur ve sürekli değişen dış ilişkilere karşı Rusya'da yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Bu düşüncelerime baktığım zaman doğal olarak hiçbirşeyin öpücükle olmadığını görüyorum. Ardından nasıl para kazanacağım diye soruyorum kendime. Önce bir karar alıyorum ki; baba evinden çıkana kadar yazları bir işe girmek. 13000tl civarı para çıkarabilirim .birazda harçlık biriktirim 7000tl civarı.Çünki hırslı olduktan sonra asla pes etmem. Yaptığım işin zorluğu benim için hiç önemli değil. gençlikte ne kadar sıkarsam ileride o kadar rahat olacağımın farkındayım. İlk başta sınıftan arkadaşımla kredi çekerek alkollü restorant işletmeyi düşündük, klasik türk meyhanesi fakat sadece Türk yemekleri olan.
    (Lahmacunuydu, kebabıydı,şırdanı, çiğböreği ve en önemlisi; Bizzat has Tatar olduğum için çiğböreğiydi...) Fakat bu arkadaş affınıza sığınarak açıkçası "g.t attı." Bundan sonra bende bu işi kendim yapamayacağımı düşündüm. Daha ne olur ne biter bilemem, ama şu an yanlızım. Sonra part time bir işe girmeyi düşündüm. Evet norma bir kazancı vardı. evimi oynatabilirdim. Belki araya şahin ayarı bir arabada sıkıştırabilirdim. Ama zaman geçtikçe aklıma gelen fikirlerde uzayıp gidiyor, aynı zamanda zorlaşıyordu. Ama zor olması imkansız olduğu anlamına gelmez. Ve kazancıda iyi.

    (Buraya kadar okuyan abilerden Allah razı olsun. Okumayanların bilmesine gerek duymadığım için burada yazıyorum. Benim babamda 10 teker kullanıyor yıllardır onunda fikirlerini aldım. Ama benim için bakış açısı demek denklemin sağlaması demek.)

    Bilenler bilir eski Man 26 281ler var. bkz:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-cekici-aciklamaya-bakiniz-601878642/detay
    Bu ayarda bir çekici almak istiyorum fakat 7-8 yıl sonra bunlar kalmayacak. Bu ayarda degiğimde 7-8yıl sonrası için Mercedes 1844. bkz:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-cekici-sahibinden-takim-halinde-satilik-ekmek-teknesi-604707310/detay
    Bu zaten kullandığım bildiğim model. Babam 2521 kullanıyor. Fark şasi, kabin aynı.
    Vel hasıl kelam. Bir çekici almayı, birde dorse almayı düşünüyorum. Fakat dorseyi karavan yapan şirketler var. Onlara verip baya sıcak suyundan ev konfaruna sahip olacak kadar masraf yapacağım. Birde Rusya'da bir şirkete katılırım ki işim sadece ders saatlerime baksın. Bence en iyi fikir bu birde bir kamyoneti karvan yaptırmayı düşündüm ev-araba bir arada
    fakat bu şekilde hepsinden üstün olarak ev-araba-iş bir arada oluyor en garantisi. Evet bu ne a.k millet bmvlerle çıkacak kız tavlamaya ben tırlamı dedim kendi kendi kendime ama umrumda değil, ben sadece geleceğimi düşünüyorum. Ve ufukta yazılım mühendisi Samet'i görüyorum.


    Son olarak gelekli belgelerin hepsini biliyorum. K1'i olsun Src'si olsun. Zorluklarında farkındayım. Tırclılık benim icin sadece üniversite işim olacak. 20000tl cebimde olsa 5000'de ailem verse 35000de bir yıl sonra ödemeye başlanan kredi desek 60000tl yapar 30000tl karavan+dorse diyelim 27000 28000de çekici desek gittiğim gibj başlarım çalışmaya cebimde iyi kötü 10000 tl olur hem okurum hem yaşarım hemde krediyi biriktiririm. Baktığımda ben bir arıza görmüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bırakta ETS de hangi seviyedesin ? Yada seviye filan varmi o oyunda bilmiyorum neyse işte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 yaşında tır ehliyeti alsan çalışsan para biriktirsen sınava hazırlansan yaşın kaç olacak ? Askere ne zaman gideceksin ? Rusya’ya gidip üniversite bitirene kadar kaç yaşında olacaksın ? Bunları düşünmeyi unutma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşı hiç sorun etme.

    29 yaşına kadar son tecil hakkımı da kullanarak 3 üniversite okudum, 31 yaşında askere gittim uzun dönem yedek subay olarak yapıp dönüşte evlendim. Şimdi bir çocuk var ve seneye tıp okumayı düşünüyorum. Bu sene kayıtları kaçırdım yoksa bu sene başlayacaktım tıp fakültesinde, puan seneye de geçerli olduğu için 36 yaşında girip kısmetse 42 yaşında doktor olabilirim diye düşünüyorum. Bu arada yaş 35 oldu ve çalışıyorum da tabi.

    Bunlar için ailenin de desteğini almak lazım. Bende şu an yarım yamalak olan şey maalesef

    Daha öncelikli konu ise 7-8 sene içinde yaşayıp öğrendiklerinin fikirlerini çok fazla değiştireceği gerçeği !... Ben 20 yaşındayken tıp okumak doktor olmak bana göre değil dedim, puanım yeterken okumadım. 15 sene sonra ise neden olmasın diyorum. Yok kan görmeyi sevmem ölü adam üzerinde çalışamam vs vs hepsi geçti gitti yaş ilerledikçe. İnsan değişiyor, fikirler çok değişiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 15 Eylül 2018; 11:53:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi 26-281 gibi bir çekici her şeyden önce yaktığı yakıtla kazancını götürür. Çünkü genelde bu işlerde para hesaplanırken yakıt 4x2 kamyonların yakacağına göre hesaplanır. Yaklaşık %35 yakıttan hesaplanır yani.
    Onu geçtim mesela git gel 35 kilometre kadar bir mesafeye sabit git gel yapan bir kamyon sefer başına 130-140 lira para alır. Zaten %35'ten hesaplarsak 11-12 litre mazot yakacak araba. Yani 70-80 lira mazota gitti. Daha bunun sigortası, vergisi, bakımı, arızası, masrafı, bağladığın arabası derken pek bir şey bırakmaz. Ki bu bahsettiğim işe millet Daf 95XF falan bağlıyor. 60-70 bin liralık kamyon.

    Kamyonculuk Türkiye'de pek para kazandırmaz. Anca uluslararası çalışırsanız ki o da çok daha zor, zorlukları var v.b
    Kısaca zor bir hayal.

    Kaldı ki kamyonun fiziki kullanımından tut da evrak üstünde kullanımına kadar pek çok zorluk ve teferruat var.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam siz tırcı mısınız? Yurtiçi çalışan tır ne kadar kazanır tenteli dorse ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Yok hocam TIR şoförü değilim ama işim gereği içli dışlıyım. Ayrıca bizim iş gereği tenteli dorse pek olmuyor daha çok dökme malzeme ile çalışıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.