Şimdi Ara

Üniversite tercihleri için yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar üniversite tercihleri için yardımınıza ihtiyacım var. Puanım ve başarı sıram şöyle ;
    MF-4 : 307,62673 başarı sıram : 104426

    Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. İstanbulda oturuyorum. Tabiki puanım istanbuldaki devlet üniversitelerine yetmiyor bu yüzden napsam bilniyorum çok kararsızım.Önümde birkaç yol var hangisini seçsem acaba önerilerinizi bekliyorum. Tabi diyeceksiniz senin kararın ama bana yol gösterirseniz iyi olur. Yani bunu seçersen bu olur şunu seçersen şu olur diye.

    1.yol :
    Bir sene daha evde kalıp dersaneye gidip adam gibi çalışmak hatta bu sırada parttime bi işte çalışıp biraz para biriktirmek. İş kısmı tabi derseneyle saatler uyarsa.

    2.yol :
    Yıldız teknik üniversitesinde fen edebiyat fakültesinde fizik bölümü var onu seçip okumaya başlamak hem üniversite ortamını görmek hemde ingilizce hazırlık olacağı için ingilizceyi geliştirmek (ingilizcem pek iyi değil bu arada). Tabi bu arada tekrar ygs lys ye hazırlanmak dersaneye gitmeden veya çok zor olmazsa giderek yani ders yoğunluğuna bağlı. Neden böyle dedim çünkü ilk yıl kaç saat ders görcez mesela bilmiyorum hazırlık olduğu için yoğun mu geçer bilmiyorum yakın akrabalarımda üniye giden yok bu nedenle pek bir bilgim yok. Tabi bu yolu seçersem seneye gireceğim sınavda ek okul puanı gelmiyecek. Bana 40 puan geldi bununla 307 aldım (yani baya kötü durum).

    3.yol :
    İstanbula yakın illerdeki üniversiteleri tercih etmek bu sıradada tabiki yurtta kalmak. Mesela Trakya üniversitesi burası çıkarsa aylık giderlerim ne kadar olur mesela yurt + temel ihtiyaçlar olarak diyim çünkü diğer harcamalar bana kalmış bir şey (elimden geldiğince tassaurruf ederek harcama yapacağım elbet)

    4.yol :
    Tabi bu yol şöyle gerçek olabilir. Şehir dışında aylık harcanacak para 1000 lira civarındaysa şehir dışında okumaktansa bunun yerine istanbulda %50 - %75 burs veren üniversiteler var puanımın yettikleri tabikide. 2. Yıl devlete geçebilirmiyim acaba yatay geçişle yıldız tekniğe geçmek istesem çok mu zor olur. Tabi bide bunların yanında ygs lys ye tekrar hazırlanıp yatay geçiş olmasa bile tercih yaparak kazanabilirim aynı anda ikisi olur mu acaba bir üniversite okurken sınavlara girmemde bir sakınca varmıdır ösym açısından.







  • Arkadaşlar 64 görüntülenme olmuş hiç kimsenin diyecek bir şeyi yok mu ?
  • uplayalım.
  • bende aynı durumdayım mf4 sıralamam 103 bin bende biligisayar makine istiyorum aynı şekilde trakya benimde aklımda bilenler bi yardım edin bize
  • Ben de trakya istiyorum.

    Forumda duyduğum kadarıyla bir yerde okurken hazırlanmak işi yalan oluyormuş. Eğer daha iyisini yaparım ve sorun yok diyorsan mezuna kalabilirsin. Onun dışında Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni ben de düşünüyorum. İyi diyorlar..

    %50 meselesine gelince, aylık gelecek 1200 lira okul masrafı. Sen de harcayacaksın biraz 1600'e falan mal olacak. Edirne de okusan toplasan 1000 lira maliyet olur gibime geliyor.

    Bir de sence tutar mı Trakya 2 bin geri atar mı?
  • her yıl her üni her bölüm 2-5 geri gidiyo geçen sene trakya bilgisyar 102 kapattı bende 103.670 im umarım atar
  • Şansımı denerim atabilir onun haricinde bide Sakarya üniversitesi ikinci öğretim var 97 binle bide 117 binle alan iki ayrı seçenek var bunun farkı ne anlamadım ama bunuda tercih edebilirim.Ama 2. öğretim zor mu olur nasıl olur hiçbir bilgim yok. Bide Namık Kemal üni. 115 binle alıyor da eğitim nasıldır hangisini tercih etsem hangisine öncelik versem yani sıralamayı nasıl yapsam bir türlü karar veremiyorum.
  • DarkPegasus D kullanıcısına yanıt
    eğer sakaryadaki o ayrı puanlıları diyosan onlar teknoloji fakültesi oluyo normalleri mühendislik fakultesi
    namık kemalde trakyaya bağlı olarak kuruldu şu an ne durumda bilemem
  • teknoloji fakültesi derken. Farkını ne?
  • DarkPegasus D kullanıcısına yanıt
    bende fazla bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla daha çok teknisyene dönük eleman yetiştiriyor yani işte aktif olan
    birde bazıları imza yetkileri yokmuş diyor
  • 1 sene daha calissan da puanınin tutacağıni düşünmüyorum. Özel üniversite yaz yada baska sehirleri yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.