Şimdi Ara

Üniversitede sınıftan bir kızla çıkma sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bu konuda genel olarak "aynı sınıftan sevgili yapılmaz" kuralı her zaman benimsendi ve hala benimseniyor biliyorum fakat ben içimdeki çiçeği solduramadım. Üniversitede 2.senemdeyim ve öğretmenlik okuyorum. Bazı detaylar vermem gerekirse; sınıfımız 49 kişilik bir sınıf. Bu 49 kişinin 16 tanesi erkek, geri kalanı kız. Sınıfımız aslında biraz durgun bir sınıf, fazla hareketlilik yok, birbiriyle sevgili olan bir çift bile yok 2. sene olmasına rağmen. Bu kadar kızlı bir sınıfta bu normal midir, bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi vb. gibi şeyleri tecrübem olmadığı için söyleyemeyeceğim. Sınıfta sosyal biriyimdir, herkesle iyi bir şekilde konuşur anlaşırım o konuda bir sıkıntım yok. Maalesef sınıftaki bir kıza aşık olduğumu düşünüyorum. Çok güzel bir his olmasına karşın ters gidebilecek pek çok şey var.


    Bahsettiğim kızdan aslında 1.sınıfta hoşlanmaya başlamıştım ama aynı sınıftan sevgili yapma, sonrasında üzülürsün, 4 senen zehir olur gibi söylemlerden dolayı kıza yürümek istemedim. Yaz tatilinde onu unuturum sanmıştım ama hayır, onu görür görmez yeniden aşık oldum sanki. Bir yandan kıza gidip en azından senden hoşlanıyorum demek istiyorum, bir yandan da kızı unutmaya çalışıyorum. Kızla normal bir arkadaşlığımız var, grup proje ödevlerinde aynı grupta yer aldığımız zamanlar da oldu ve gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Arada bakışıyoruz öyle falan ama tabii ki bunların hiçbiri karşı tarafın hislerinin olup olmadığının belirlenmesinde bir etken değil, büyük ihtimalle kıza açılmadığım sürece asla öğrenemeyeceğim bir şey bu. Tecrübeli üstadlarımdan öneri bekliyorum, hani yapabileceğim çok bir şey de yok yani ya beklemeye devam edip akışına bırakacağım, bu süreç içerisinde kendisi de sevgili yapabilir tabii ki yani tabiri caizse kızı kapabilirler. Ya da uygun bir zamanda gidip konuşacağım ama bu her şeyi daha da berbat edebilir düşüncesi de kafamı kemiriyor. Öte yandan olumlu bir dönüt alıp kızla sevgili olursak, aynı sınıfta olmamızdan ötürü benden sıkılıp ayrılırsa diğerlerinin dedikleri gibi acaba 4 senem gerçekten zehir mi olur soruları da kafamı kemiriyor. Böyle giderse derslere de odaklanamayabilirim. Bana öneriniz ne olurdu? Okuyan varsa zamanlarını ayırdıkları için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fallendamon4 -- 3 Kasım 2023; 18:31:13 >







  • Okumadım…

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    valla ben de okumadım ağabey senin 18'lik çıtırla olan hikayen olsa okurdum belki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seviyorsan git konuş bence.

    Eğitim fakültesi okurken tanışıp ikinci sınıftan sonra konuşup öyle devam ettik, okul bitti işi gücü ele alınca da evlendik çok şükür.

    Sıkıntı şu oluyor, aşırı! kıskançlık. Aşırı olmasa kıskançlık doğal ve doğru bir duygu aslında. Yanlış yorumlamaya sebep olduğu zaman sıkıntı.
    Sabırlı olup sakin ve mantıklı düşünmeye çalışmalısın. Kızlı erkekli sınıf gezisine gitti diye kızılmaz mesela. Ama erkeklerle diz dize oturup oyun oynarsa sıkıntı...gibi. farkı mantıklı düşünerek çözersin.
    Baktın seni dinlemiyor takmıyor, erkeklerle çok içki dışlı. Bırakıp unutmak zorundasın. Derslerine odaklan geç o zaman da. Ben lisede kız arkadaşımla tartışıp bir süre ayrı olunca derslere yoğunlaştım o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya seni dehlerse ondan sonra okula gitmek kabus olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş ver aga kız sana teklif etsin sen gerekli altyapıyı oluştur.

  • @MaDMaxiBo Çok teşekkür ederim hocam öneriniz için. Valla seviyorum ya, onu sürekli düşünmem, gördüğümde içimin kıpır kıpır olması hep onu sevdiğimdendir eminim. Allah mutluluğunuzu bozmasın hocam ben de böyle bir ilişki istiyorum aslında, öyle çapkınlıkta falan gözüm yok, eli yüzü düzgün, birbirimizi karşılıklı seveceğimiz bir ilişki istiyorum, belki de "mükemmel"i istiyorumdur çünkü böyle bir ilişki bulmak zor oluyor baya. Aynı sınıfta mıydınız siz de?


    @rtuzz Aynen öyle benim de korktuğum bu. O yüzden çok dikkatli düşünmem gerekiyor, cevabınız için teşekkür ederim.


    @fairtune Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam, söylediğiniz yapılacak en mantıklı şeylerden sanırım, önerinizi dikkate alacağım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fallendamon4 -- 3 Kasım 2023; 21:39:52 >
  • Merhaba! Bu durumda anladığım kadarıyla içinde bulunduğun durum oldukça karmaşık ve kararsızlıkşıyorsun. Aşk deneyimleri herkesin farklı olabilir, dolayısı benim sana verebileceğim tavsiyeler sadece genel çevrede olabilir.

    Öncelikle, aynı sınıfta hoşlandığın kişiye açılmak ve hislerini paylaşmak, potansiyel olarak ilişkinin gelişme şansını artırabilir. Ancak, senin de belirttiğin gibi bu durum bazı zorlukları beraberinde getirebilir. Örneğin, olumsuz bir dönüt alırsan veya ilişki sona ererse sınıf ortamında rahatsızlık hissedebilirsin.

    Bana göre önemli olan burada dürüst ve açık olmak. Eğer kızla olan arkadaşlığınızın tehlikeye atılmamasını istiyorsan, ona olan hislerini/doğrudan açılmadan önce durumu sakin bir şekilde düşünmek önemli olabilir. Sonrasında yapabileceğin şeylerden biri, ilişkini riske atmadan onun duygularını anlamaya çalışmak olabilir. Örneğin, kahve içmeye gitmek gibi sizi sadece ikisinin olduğu bir ortamda zaman geçirebilir veya onunla sohbet ederken ilgi alanları hakkında bilgi alabilirsin.

    Bu süreçte aynı zamanda kendi hislerini de kontrol etmek önemlidir. Eğer kız başka biriyle ilişki yaşamaya başlarsa, kabul etmek ve onun mutluluğunu desteklemek zorunda olacağını unutmamalısın. Bu belki de senin için bir fırsat olabilir, çünkü kızın nasıl hissettiğini görmek ve senin için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorsan duygularını paylaşmak için bir fırsat yaratabilir.

    Sonuç olarak, her ilişki farklıdır ve ne olacağını tam olarak bilemeyiz. Önemli olan dürüst olmak, duygularını ifade etmek ve karşı tarafın duygularını anlamaya çalışmaktır. Ancak bunu yaparken kontrolü elinizde tutmak önemlidir. Tabii ki, kendi duygusal ihtiyaçlarını ve derslere odaklanmayı da göz önünde bulundurman gerekiyor.

    Bu süreçte en değerli önerim, kendi hislerine ve iç sesine güvenmek ve kararlarını kendi rahatlığın ve mutluluğun doğrultusunda vermek olacaktır. Her şeyin en iyisi senin için dilerim!

    Chat Gpt’nin cevabı bu yönden yana hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    Yapay zeka falan ama gerçekten güzel şeyler söylemiş aslında. Ona direkt doğrudan açılmak yerine biraz samimileşmeye çalışacağım, en basitinden bir çay içmeye falan çağırmayı düşünüyorum ara ara. Artık takıla takıla birbirimizi çözeriz herhalde, olacağı varsa da olur inşallah. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim hocam.

  • fallendamon4 F kullanıcısına yanıt
    Bu samimi yaklaşımınız güzel görünüyor. İnsanlar arasındaki ilişkilerin oluşması ve gelişmesi zaman alabilir, bu yüzden çay içmeye çağırarak biraz daha yakınlaşmaya çalışmanız iyi bir fikir olabilir. Önemli olan doğal ve samimi olmak ve herhangi bir beklenti içinde olmadan karşınızdaki insanla iletişim kurmaktır. Takıldıkça birbirinizi daha iyi anlayacak ve belki de güçlü bir bağ kurabileksiniz. Tabii ki, sonuç ne olursa olsun, önemli olan iyi niyetle yaklaşmaktır. Umarım istediğiniz gibi bir ilişki gelişir ve olumlu bir şekilde ilerler. İyi şanslar!

    Rica ederim hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    Bu da chat bot cevabı heralde  


    Ne günlere kaldık. Gençlere tavsiyeyi de botlar veriyor  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Aynen oda öyle hocam, ama gerçekten güzel cevapları var.

    Her ne kadar teknolojinin ilerlemesi bazen korkutucu olsa da

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • milyonlarca sebep say boş. Aynısınıftaki kıza kızın aşır net ilgisi yoksa yüğrünmez. Orası senin ekmeğini kazancağın geleceğini belirleyecek yer. Karı kızdan daha öneml şeyler var hayatta

  • fallendamon4 F kullanıcısına yanıt

    evet


    bu arada açılma/yürüme derken çat diye senden hoşlanıyorum denmez tabi kıza. bişeyler içer miyiz, yer miyiz gibi önce sohbet etmek gerekir. belki yakından tanıyınca hoşuna gitmeyebilir bile, bir ihtimal. en azından ilgisi var mı yok mu anlarsın biraz.

  • @Maşık12 Tabii ki kariyer her zaman çok daha önemli hocam. Belki ileride karşıma kafa dengi başka birileri çıkabilir ama ben hayatımdaki yol arkadaşımı üniversiteden bulmak isterdim, çünkü bazı şeyler zamanında yaşanınca güzel oluyor.


    @MaDMaxiBo Aynen öyle yapacağım. Direkt sevdiğimi söylersem şu an aramızda fazla iletişim bile kurulmamışken beni reddetme olasılığı çok fazla, önce samimleşip çay kahve içmeye falan çağıracağım. Sonrası olacağı varsa olur inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fallendamon4 -- 4 Kasım 2023; 10:25:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim lisede bir eleman vardı yatay geçişle başka liseden gelmişti bende öyleydim yeniydik bu hemen sınıftan bir kızla sevgili oldu bana da bir kız yazıyordu ben dehledim derslere odaklanıyım diye lise 3tük ortam değişmişti birde. Sonra bu eleman ayrıldı kızdan. Baktım herif yine geliyor sınıfa hiç utanma sıkılma yok. Hatta ayrıldığı kızla iyi kötü muhabbetde ediyor yani merhaba merhaba değilde ufak muhabbetler işte baktım yan sınıftan sarışın bir kızla çıkmaya başladı. Kızı sınıfa getiriyordu bu pişti oynuyorduk öğle aralarında. Diğer kızda mal gibi bakıyordu. sonra fark ettimki aslında bütün mesele kafada bitiyor sen utanmadığın sürece aslında kimsenin umrunda değil.

  • anlamsız takıntılar işini gücünü hallet paranı kazan hobilerini edin. Güçlü ol her şey sırayla. Paran olmasın- özgüvenin olmasın yapman gereknleri yapma kız arkadaşım olsauydı ama öyle ilerlemiyor maalesef. Bence gir bir yerlerde çalış. Bir yerlerdeçalışma deneyimin olduğu halde böyle romantiksen daha da sıkıntı. Benim gçrdüğüm sende kusura bakma bir oğlan çoçuğu

  • Bulmaca gibi sen olayı çzödüm sanıyorsun ama yanlış. Koreleasyonun ters tarafından bakıyorsun. Adam kızları tavlamış, kendi isteğiyle bırakmış kimse ona kötü gözle bakmıyor. Kızlar sevgili olan erkekleri daha çekici bulur. Bu bir kısır döngü. Oğlan bir başarılı olduğu içşin rahatça sınıfa giriyor. Ama sen bir kız ayrüdün ve o seni kabul etmedi. Okul ortamı hadi geçmiş olsun başkasının kabul etmediği erkeği diğer kızlar da kabul etmeyecektir. Yani başarısız oldun mu herkes sana ezik gözüyle bakacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 4 Kasım 2023; 13:37:50 >
  • ihtimal %100 değilse konusunu açma ima dahi etme zehir ederler. birkaç ay yakınlaşma samimileşme faslı dönder baktın olur o zaman açılırsın. zaten ayrılacak olsanız bile 3. sınıfın ortalarını bulur sana da pek zehir edebileceği alan kalmaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.