Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDEKİ SINAV SİSTEMİ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktaki gibi üniversitede sınav sistemi nasıl oluyo? Mesela lisedeyken bir dönemde her dersten iki ya da üç sınav oluyoduk. Yazılı ve ya test olması hocaya baglıydı. Simdi üniversitede nasıl olcak? Mesela hep duyuyorum. Vize final büt. Bunlar ne demek? Bi de bazıları sadece sınav zamanı çalışsan yeter. Normal zamanda calısmana gerek yok diyolar. Eminim benm gibi bilmeyip merak edenler vardır. Ayrıntılı bi sekilde acıklayabilecek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vize ilk sinav etkisi az final son sınav etkisi fazla 2 vize 1 final galiba
    Büt gecemessen yazın kaldığın şey heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okula ve derse gore degisir. ITU'de havuz dersi olan fizik (fizik 1) icin soyle bir sistem var mesela: bir vize %40, bir final %50 ve 10-12 tanede odev var, bunlar da toplam %10 etkiliyor. Genel kimya dersinde 2 vize, her biri %25, odev yok bir final %50. Mat 1 vize %40, final %60.

    Butunleme de dersten kalirsaniz girdiginiz sey oluyor, finalin yerine geciyor. Once girdigini finali saymiyorlar, onun yerine butu sayiyorlar. ITU'de boyle.

    *Vize: Ara sinav. Final: Yil sonu sinavi. Test ya da yazili olmasi bolum baskanliginca alinan karara bagli, ya da kac vize olup olmayacagi. Mesela ITU'de fizik 1-2 ve genel kimya derslerinin vize ve finalleri testtir, 25 soru. Her soru 4 puan seklinde hesaplayip daha sonrasinda yuzdesini aliyorsunuz. Mat dersleri ise yazilidir, ondan direkt 100 ustunden puan alirsiniz zaten vs.

    Donem icinde degil de yalnizca vize ya da final haftasi calisirsan da gecersin tabii de ite kaka gecersin. Lise gibi son gun bakip genelde yuksek alinmiyor. Donem icinde adam gibi zamaninda calisilirsa zaten cok calismaya gerek olmadigi goruluyor. Ygs/lys temposu gibi degil asla. Bir kere konuyu tekrar edip iyice ogrendikten sonra, 3-5 soru cozmek yeter bir konu icin. Bunu yapamayip da final gecesi kitap ezberlemeye calismak, kahvelerle ayakta durmak genelde universite ogrencisinin girmeyi sevdigi triplerdir. Ciddiye bile almamak lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 17 Ağustos 2013; 15:06:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne zaman oluyo bu sınavlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her okulda, her derste hatta her hocada farklı olabilir bu. Tamamen okula veya hocaya kalmış. Vize dediğin ara sınav, final dediğin yıl sonu sınavıdır. Çoğu okulda vize %40 final %60 etkilidir, geçme notu genelde 60'tır ama dediğim gibi bunun birçok istisnası vardır. Kimi hoca bağıl sisteme göre değerlendirir -çan eğrisi- kimisi sınıfın durumu kötüyse geçme notunu aşağı çeker ona göre değerlendirir vs. Gidince görürsünüz zaten herkesin kafasına göre bişeyler yaptığını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: işsiz genç

    Ne zaman oluyo bu sınavlar?

    Iki vizesi olan derslerin ilk vizeleri genelde okullar acildiktan bir-bir bucuk ay sonra olur. Tek vizeyse iki-iki bucuk ayi bulabilir. Finaller icin akademik takvimde ozel bir aralik belirlenir, o aralik icinde yapilir. Ona okul ve bolum baskanligi karar verir. Ama soyle diyeyim, bizim okulda donem biter, bir 10-15 gun sonra finaller baslar. Diger okullarda da oyledir herhalde. Butler ise finallerden hemen sonra yapilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sınıfta kalma olayı nasıl oluyo? Mesela yine lisedeki gbi bütün derslerin iyi ama turk dili zayfsa gecemiyodn. Ya da üc zayıfın olursa yazn sınavlara kaliyodun flan. Bu tarz şeyler var mı? Ya da hocalar sözlü notu kullanıyo mu? Az önce ödevlerden flan bahsettinz. Nasıl ödevler bunlar? Mesela şu konuyu arastır hakkında bişryler yaz, proje ödevi gibi flan mı? Çok soru soruyorum ama merak ediyorum napayım heyecan var biraz da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: işsiz genç

    Peki sınıfta kalma olayı nasıl oluyo? Mesela yine lisedeki gbi bütün derslerin iyi ama turk dili zayfsa gecemiyodn. Ya da üc zayıfın olursa yazn sınavlara kaliyodun flan. Bu tarz şeyler var mı? Ya da hocalar sözlü notu kullanıyo mu? Az önce ödevlerden flan bahsettinz. Nasıl ödevler bunlar? Mesela şu konuyu arastır hakkında bişryler yaz, proje ödevi gibi flan mı? Çok soru soruyorum ama merak ediyorum napayım heyecan var biraz da

    ITU'de sinifta kalma yok, herhangi bir dersten kaliyorsan kalirsin, bir sonraki doneme o dersi tekrar alip vermeye calisirsin. Sinif sisteminden cok donem sistemi var yani. Lisedeki gibi yukseltme oluyor iste but dedigimiz onlar ama bunlara yalnizca o dersten kalmissan girebiliyorsun. Eger but sonucunda notun FF olmazsa gecmis sayiliyorsun. Butler guz ve bahar donemleri sonunda da yapilir (yazin olmaz). Sozlu notu yok. Ancak klasik sinavlarin yapildigi derslerde vizeleri kurullar, finalleri hocalar okur. Sozlu notu burada devreye girebilir. Hoca bazilarina karsi daha toleransli olabilir. Ya da can egrisi uygulayan hocalar ogrencilere istediklerine gore not verirler. Canin ne alacagi, canin kac altinin yanda kac ustunun hangi notlari alacagi tamamen keyfidir. Boyle ortamlarda her sey olabilir. peki neye dikkat ederler? Yoklamaya takintili biriyse derslere duzenli takip etmediginize bakar. Ders icinde gozunden kacmayacak seyler yaptiysaniz (olumlu/olumsuz) dikkat eder. Dersle ilgiliyseniz ya da hic ilgili degilseniz fark eder. Ya da en basitinden hocayla birebir tartistaysaniz fark etmeme durumu cok azdir. Mesela benim bir arkadasim kimya vizesinden 20/25 aldi ama adama sen benim dersime gelmedigin icin ne aldigin onemli degil, kim bilir nereden ogrendin demis hocasi. Ve kimyada can var. kimbilir cocuga ne verecek notu yuksek olmasina ragmen. Boyle dangalak hocalar cok maalesef. can kisaca ortalama demek, farkli bir sey yok yani. Ama bazi derslerde direkt gecme notu vardir, mesela fizikte 40, matta 45. Fizikte can yok, en yuksek notlari alan %10 icindeysen AA aliyorsun ama matta can var mesela gibi.

    Odevlet degisiyor. Ingilizce derslerinde aynen belli bir konuyu arastirma odevleri ya da essay (kompozisyon) yazma odevleri verilir. Fizikte ise internetteki sistem uzerinden odevler verilir her hafta, sisteme girip yaparsiniz (http://fizikodev.itu.edu.tr) su anda yapamam ama isterseniz yarin aksam resmini koyabilirim. Konular siraya gore olur. Bazi derslerin yuzdesinin buyuk bir kismini proje olusturur bazen, ya da uygulamalar. Teknik resim yuzde bakimindan corba gibidir. Tam dagilimi dersi almadigim icin bilmiyorim ama odevler de derse ve hocaya gore degisiyor tabii ki.

    Anlattigim her sey ITU'yle alakali. Baska okullarda farkli olabilir ama cok oynamaz. Yine de aynisini beklemeyin. Baska soru olursa sorabilirsin, yabanci kalmayin okula

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • istanbul üniversitesi

    1 vize 1 final-vizeler %40 etki ediyor finaller %60....finalden 50 almak zorundasın vizen 100 finalin 40 olursa otomatik olarak kalıyorsun,onun dışında geçme notu 50 dir çan kalktı ama çan eğrisini kullanan okullar da vardır

    eğer geçecek not alamazsan bütünleme var bütünleme de final yerine olan bir sınav,yani geçmen için kaç lazımsa finalde,bütünlemede de onu almak zorundasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.