Şimdi Ara

Üniversiteye hazırlanacak ve gidecek arkadaşlara tavsiyem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 95 li olarak bazı tavsiyeler vereceğim.


    Her dönemin popüler dönümü vardır. Bizim zamanımızda inşaat ve mimarlık(özellikle bu bölüm) revaçtaydı ve sonra puanlar yanlış bakmadıysam 100k kusur.


    Bilgisayar ile ilgili bölümlerin ilgisi(müh. , ybs falan) yolu sonu gözüküyor. Bundan sonra AI ile ilgili bölümler yerini alacak. (Matematik , istatistik falan filan...)


    Endüstri, makine, kimya(düz kimya da olur) gibi sanayi mühendisliklerde 3 büyük şehir olamazsa üzülmeyin. Kocaeli , Sakarya , Bursa gibi sanayi şehirlerde bahsettiğim mühendislikleri okursanız aç kalmazsınız. Buraları tutturacak puanlar elde ederseniz üzülmeyin derim.


    Otomobil, mekatronik gibi mühendisliklerde okuyacaksanız ve ilginizi çekiyorsa şunu söylemem lazım üniversite zamanında kendinizi çok geliştirmenizi gerektirecek. Otomobil müh. için makina derslerine , mekatronik müh. için de eletrik, elektronik ve makine derslerine çalışmanız gerekecek.


    Pandemi çıktıktan sonra artık üniversiteler eskisi kadar önemli değil çünkü artık bilginin internet ortamında da verileceğini gördüler. Coursera, EdX gibi platformlarda seçkin üniversitelerin hocalarından ders alabilirsiniz. Paranız çoksa üst düzey dersler alabilirsiniz.


    İstediğinizi sorabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 5 Mart 2024; 23:48:32 >







  • Man
    I love the Internet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

  • Hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mat, istatistik okuyup yazılıma kayarım demeyin.


    ML/AI gibi alanlarda 30-50 binden mat istatistik yazan adamlarda çalışmıyor, top tier ünilerin top cs mezunları çalışıyor. Onu hesaba katın. Zaten iş alanı çok dar sadece Türkiye’de değil diğer yerlerde de. Ytü mat, stat bitirip google’da ML researcher olamayacaksınız.


    O sebeple ctis öneririm. Puanı yeten top tier cs yazsın zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 28 Mart 2024; 14:54:24 >
  • ortalama ustu zekada degilseniz bu ulkede tiptan baska bi sey okunmaz kazan 15-20klik bi tip aile hekimi ol memur gibi 8-5 yaşa ve öl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp yazın derim (son 6 senedir dediğim gibi)


    çok yüksek ücretler de kazanabilirsiniz ya da hiç olmazsa asg ücretin 5 katı ile yaşarsınız

  • up

  • Üni tercihi yapacak arkadaşlara benim tavsiyem de kız/erkek arkadaşlarıyla aynı şehirde okumak için tercihlerini değiştirmesinler. Değiştirdim ve ben üniye başladıktan 2 3 hafta sonra ayrıldık

    Daha hayırlı oldu gerçi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 R kullanıcısına yanıt

    Liseye başlayacağım arkadaşlara da tavsiyem lise hayatı boyunca sevgili yapmasınlar.

  • up

  • Hukuk ile ilgili tavsiye verecek olursam. Galatasaray, İstanbul, Ankara ve Marmara başta olmak üzere 3 büyük şehirlerde hukuk okuyun. Ağzınız iyi laf yapıyorsa ve avukat olmak istiyorsanız hukuk da üniversite olarak kendinizi kısıtlamayın.


    İşletme, iktisat gibi bölümlerde okumak pek iç acıcı gözükmeyebilir ve Boğaziçi dışında da bu bölüm okunmaz. Boğaziçi okumuyorsanız ne yazık ki durumunuz içler açısı. Tabi çok uğraşmanız gerekecek ve sadece ingilizce bilmek size yetmeyecek 2. dil öğrenmeye çalışın. Ülkenin durumunu göz önünde bulundurun. Toyota gibi firmalarda çalışmak istiyorsanız Japonca. Siemens(Her ne kadar alman olsa da AB sahiplenmiştir) gibi firmada çalışmak istiyorsanız Almanca ve İspanyolca dillerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Hadi diyelim ki dil konusunda pek beceriniz yok yatkın değilsiniz EXCEL öğrenin. Ciddiyim EXCEL öğrenin derim. EXCEL ciddi söylüyorum altın bilezik gibidir. EXCEL öğrenen adamı piyasada kaparlar.





  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    + saygınlık kazanırsınız.


    Emin olun saygınlık para ile satın alınacak bir şey değildir. Saygınlık ile para kazanırsınız ama para ile saygınlık alamazsınız. 

  • Eastai kullanıcısına yanıt

    belirttim.

  • up

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.