Şimdi Ara

Üniversiteye Başlayacaklara Hayati Tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
9
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • I.Gıyasettin kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim

  • icepeak kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hepinize hayatta başarılar, mutluluklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • I.Gıyasettin kullanıcısına yanıt
    Bunu herkesin okuması lazım. Geçen sene ytü veya ege inşaat yazmaya net kararlıydım. Alllah kurtardı da başka şey yazdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • I.Gıyasettin kullanıcısına yanıt

    Ben de itü inşaat mezunuyum. 1 gün bile inşaat mühendisliği yapmadım. Şu anda büyük bir firmada veri bilimci olarak çalışıyorum. Daha sonra yine iyi bir okulda Veri Analitiği alanında yüksek lisans yaptım. itü endüstri, matematik müh. vs. daha göz önündeki bölümlerden mezun arkadaşlarımın hepsinden fazla para kazanıyorum. He onlar 1-2 sene tecrübeliyken ben kariyer değiştirdiğim için stajyer olarak başlamıştım yaklaşık 3 sene önce orası ayrı bir konu. Bunları yazma sebebim şu; şu anda iyi bir okulda eli yüzü düzgün bir mühendislik okuyorsanız hayat her zaman size bir çıkış yolu sunar arkadaşlar. Buna isterseniz itü makine deyin , isterseniz odtü inşaat deyin , isterseniz boğaziçi kimya müh. deyin . Yeniden tercih hakkım olsa kesinlikle bilgisayar mühendisliği okurdum ve asla inşaat mühendisliği falan okumazdım bu ayrı bir konu. ama dediğim gibi beyaz yaka kariyerleri dediğimiz klasik işlerin hepsinde analitik insan ihtiyaci devasa, ve iyi bir mühendislik eğitimi almış bir insanı bankacılık, satış, marketing, finans vs. gibi işlerden tutun veri analitiği, yazılım vs. gibi alanlarda da tercih ediyorlar. benim de aynı dönemde mezun olan arkadaşlarımın çoğu krizi fırsat bilip hiç inşaat mühendisliği yapmadan trendyol, getir, işbankası, garanti vs. gibi şirketlerde düz beyaz yakalı olarak işe girdiler. yanı çok tekrar ettim ama bu entryleri okuyan şu anda iyi bir okulda sevmediği bir mühendislik bölümünde okuyan kardeşlerim umudunuzu kaybetmeyin. biraz meşakkatli olacak ama eğitim, okuduğunuz bölüm günümüz dünyasında hayatınızın sadece küçük bir kısmını oluşturuyor eğer eczacılık, mimarlık, tıp vb. gibi bölümlerde okumuyorsunuz. ki benim yazılımcı olan itü mimarlık mezunu arkadaşım da var orası apayrı bir konu.





  • The Tan kullanıcısına yanıt
    Yazının başlarına katılıyorum, fakat iyi bir okulda sevmediği bir mühendisliği okuyorsa ben yol yakından dönmelerini tavsiye ederim açıkçası. Bu dönmekten kasıt başka bir bölüme geçmekte olabilir, ya da şimdiden başka işlere atılmak olabilir. Dediğiniz gibi iyi üniversitelerde mühendislik okuyanların genel olarak analitik yönleri gelişmiştir, çok kapıları açabilir. Vizyon sahibiymişsiniz sizi de tebrik ederim ayrıca. Zamanında benim tercih sebebim THY'nin pilot alım ilanlarında bazı mühendislikleri kabul etmesiydi mesela, şimdi her bölümü kabul ediyor, yapabilirsen alırım sıkıntı yok diyor. Araya covid girdi, askerlikti, evlilikti derken THY'nin programlarına giremedim, ama şu an özel bir uçuş akademisinde pilotluk eğitimine başladım bende, öğrettikleri şeyler çerez gibi geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • I.Gıyasettin kullanıcısına yanıt

    Tabii ki yol yakınsa dönmek gerekiyor. Hangi alanda çalışmak istediğine karar verebildiyse ( genelde bilgisayar ile ilgili alanlar oluyor sanırım) o bölüme geçmek çok büyük avantaj sağlayacaktır. Benim yazdıklarım biraz da 3. 4. sınıfta bulunan arkadaşlara yönelikti. Yani umudu kaybetmeye gerek yok. Umarım sizin de istediğiniz gibi olur her şey.

  • .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.