Şimdi Ara

Üniversiteyi ailenin yanında okumak mı şehirdışında okumak mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 12. sınıfa gidiyorum ve yaklaşık 6 ay sonra gireceğim bir yks sınavı var. Lakin arada kaldığım bir konu var: Üniversiteyi hangi şehirde okumalıyım?

    Aile yanında rahat olursun diyen var, şehirdışına çık özgür olursun diyende var. Öncelikle Adana'da yaşadığımı belirteyim. Şehirdışı olarakta Ankarayı kastediyorum. 3 yıl Ankarada yaşadım nasıl bir şehir olduğunu biliyorum. Uluslararası ilişkiler düşünüyorum, Ankara üniversitesi geçen yıl 80.000 ile almış, Adana'da Çukurova üniversitesi ise 200.000 ile almış ama bölüm uluslararası ilişkiler değil "siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler". Kaldı ki her ne kadar şu an da hedefim 80.000 gibi çalışsam da 80.000'e girebilir miyim ondan da emin değilim. Aileme gelirsek beni hiç bir zaman kısıtlamadılar, lisede olmama rağmen saat 12ye gelmedikçe aradıklarını hatırlamıyorum. Üniversiteye geçtiğimde konuşsam hele hiç karışmazlar. Yani özgürlük konusunda hiç sıkıntı yok, kaldı ki içki ve sigara gibi şeylere sadece izin vermezler ki bunlardan zaten tiksinirim. Ailemin geliri ise ortanın bir tık üstü diyebilirim, Ankara da okursam arkadaşlarla ev tutup ucuza getiririz yani para açısından sıkıntı çekmem gibi duruyor. 6 kişilik arkadaş grubumuzdan sadece 1 arkadaş Ankarayı istemiyor ve kalan 4 kişi ankara istiyor. Bende arkadaşlardan ayrılmak istemediğimden, farklılık olmasından ve değişik insanlara karşı anne babamın yardımı olmadan nasıl başa çıkılacağını öğrenebilmek için Ankara biraz daha cazip geliyor. Ama yinede kararsız kaldığımdan buraya yazdım, siz ne düşünüyorsunuz?








  • Cevabınız için teşekkürler. Bugün iyice düşündüm sırf Ankara'da okumak için bu kadar para harcanmaz dedim, zaten uluslararası ilişkiler okuyacağım için hem ingilizcemin çok iyi olması lazım hem de yanına 1 yabancı dil daha koymam lazım üniversite bitene kadar. Dili geliştirmek için bile camblysiydi, kursuydu zartu zurtu derken bunlara da baya para gideceği için burada kalmak kafamda oturdu açıkçası. Ayrıca sizin de dediğiniz gibi belki de aynı evde kalınca tanıyacağım arkadaşlarımı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.