Şimdi Ara

Üniversiteyi ailenin yanında/uzağında okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteyi ailenin yanında okumak mı yoksa farklı bir şehirde yurtta,evde kalmak mı? Artıları eksileri sizce neler?
    Maddi durumumuz çok sıkıntı. Şehir dışında okursam çok sıkıntı çekeceğiz. Bu çok belli. Bu işler bir şekilde halledilir mi?Ya da en doğrusu ailenin yanında kalmak mı? Yaklaşık bir haftadır bunu düşünüyorum. Kafayı yiyeceğim. Üniversite hayalleri kurguğum günden beri hep şehir dışı olsun istedim. Bir an olsun ailenın yanında kalmak aklımdan geçmedi. Yani anlayışlı bir ailem yok. Biraz baskıcı denilebilir. Bu durumda önerileriniz neler?



  • Ortalama bir şehirde aylık giderin en az 1000 tl civarı olacaktır bunu göze almalısın.
    Durumumuz pek yok demişsin. Gerçekten üniversite ortamı çok farklı liseye benzemez paran yoksa çok büyük sıkıntılar çekersin.
    Eğer dersenki hem okur hem çalışırım o halde dışarda bir yerde oku.
    Ama pek durumunuz yoksa kalkışma derim.
  • Arkadaşın.da dediği.gibi ailen ayda en az bin tl.göndermeyecekse hiç bulaşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya 10000 tl göndermesine gerek yok bu adam kyk dan burs alır hadi çıkmadı kredi gelir..500-600 gönderse de ailesi ortalama bi şehirde geçinebilir..

    Ama bana sorarsan kesinlikle aile yanı dostum..Bizde zamanında çıktık öyle bi mok var gibi
    Yok işte aileden uzak,şöyle ortamlar böyle kızlar diye..Üniversite ortamı çok gözünde büyütülcek bi ortam değil kesinlikle.
    Sağlam dostlarında olacak o ayrı ama genel olarak etrafında hep menfaat için kurulan arkadaşlıklar,saçma sapan olaylar olucak emin ol

    Ha dışarda okursan hayatı öğrenirsin..Ne kadar parayı ailen yollasa da ilerki yıllarda eve çıkacağın zaman evi mi çevirecem yoksa ders mi çalışıcam ikileminde,maddi sıkıntı yaşayarak,uğraşır durursun.
  • Bizim durumumuz yoktu. Memur bir ailenin çocuğuyum. Babam farklı bir şehire gönderemeyeceğini söylemişti. Avcılar'da oturuyorduk. İstanbul İşletme yazmıştım ilk tercihim, gelmişti. Evime 2 durak uzaktaydı (1km).. 2 saatlik ders aralarında eve giderdim. Pek öğrencilik (sefalet) yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka bulunduğun şehirdeki ticaret odası, kaymakamlık, belediye gibi yerlere burs tarzı şeyler için başvur. Ayrıca Büyükşehirlerde dayanışma dernekleri oluyor örneğin x şehri y kasabalı vatandaşların dayanışma dernekleri bunlara başvur. İnternetten bulabileceğin bir sürü burs yerleri var.

    Part - time bir işte çalışır her zaman kendin de paranı çıkarırsın. ortalama 500 tl bir gelir elde edersin okulunun saatlerine göre. Okullar da kütüphane, spor salonu gibi yerlere öğrenci istihdam ediyorlar o da aylık 250 tl 300 tl kazandırır. 400 tl kyk olduğu gibi kyk yurtları da 425 tl.


    Yemek yapmayı öğren çünkü en çok giderin yemeğe olacak. Büyükşehirlerde günlük bol bol iş bulabilirsin.İlk sene dişini sık yurtta kal derim sonra eve çıkarsın. Eve çıkmak demek bir para birikimi demek bunu da unutma. Çevre edinmen lazım. Kyk yurud çıkarsa zaten senden şanslısı yok




  • Kyk da kalıyorum. Babam yurt parası dahil 300 lira gönderiyor. Burs da 425 lira. Ayda 500 lira ile gayet iyi geciniyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yukarıda arkadaşlarında dediği gibi en az 1000₺ olması gerekiyor, yoksa dışarıda okumak cidden zor ha sen dersin ki hem çalışıp hem okuyacağım ona eyvallah hatta daha iyi olur tecrübe olur senin için.Ama hem çalışıp hem okumakta bi o kadarda sıkıntı olur senin için.O yüzden iyi düşün ve kararını ona göre ver.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.