Şimdi Ara

Üniversiteyi Amerika'da Okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar kendimi tanıtayım: Lise 1 öğrencisiyim Üniversiteyi mümkünse Amerika'da okumak ve Fizik okumak istiyorum.Bir kaç konuya deyineceğim bununla ilgili:

    Öncelikle Gelecek Hedefim Yurtdışında Üniversite Ardından Fizik bölümünde akademik kariyer yapmak Profesörlüğe kadar ilerlemek istiyorum.Bunun için de şimdiden gerçekten yüksek ölçüde çalışıyorum.Fakat İyi bir fizikçi olabilmek için yurtdışına lisede gitmek daha faydalı diyorlar bu konu hakkında düşüncelriniz neler? Yüksek miktarlar ödeyebileceğimi sanmıyorum Ya Lise 3'te gideceğim ya da Üniversitede hayırlısıyla fakat Lise 3 biraz daha zor gibi geliyor :S ?

    Bir diğer konu Amerika'da üniversite okumak için şimdiden neler yapmaya başlamalıyım? Nelere ihtiyacım var? Öncelikle şunu söyleyeyim bu yıl daha çok not ortalamamı 90'In üzerine çekmekle ilgileniyorum ve aynı zamanda ayrıyetten İngilizce çalışıyorum İngilizce çok iyi bir düzeyde yaşıma göre 8.sınıf İngilizce notum 98 ve lisedeki derslerde basit geliyor bu yüzden ayrı çalışıyorum.Ortaokul not ortalamam 86 idi fakat son yıl pek çalışmadım bu yılda bunu toparlamak için evde geçirdiğim 6 saatin 5 saatini çalışmaya veriyorum gerçekten yoğun bir programım var.Bu yılımı daha çok notlarımı geliştirerek , spor yaparak , İngilizcemi geliştirerek ve Bilim ile ilgili kitaplar ve dergiler okuyup bilgilerimi genişleterek geliştirmek istiyorum.Peki ya sonra neler yapabilirim? Yurtdışında eğitim için sosyal faaliyetlere falan bakıyorlarmış sanırım? Bu konuda neler yapabilirim başka nelere bakıyorlar?

    Edit:Lütfen oo sen uçmuşsun gibi yorumlar yapmayın ve dalga geçmeyin hedeflerim gerçek ve bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım.Ne kadar zor şartlarda yaşadığım önemli değil yeterki Şu Dünyaya bir şeyler katabileyim... Boş yere yaşayıp ölmek istemiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kose81 -- 15 Ekim 2014; 18:56:30 >







  • 3 senen daha var arkadaş hele bi soluklan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmaya şimdiden başlamak gerek...
  • Pm attım bi cevap verirseniz mutlu olurum
  • toefl kas
  • Hangi lise? Fizik olimpiyatları ya da bilim yarışmalarına kasman gerekiyor. Artı şimdiden SAT ve TOEFL çalışmaya başla. Eğer burslu kabul almak istiyorsan olimpiyatlarda ve proje yarışmalarında iyi dereceler yapman şart. Ailem okutur diyorsan SAT ve TOEFL da yeter ama sırf bunlarla da Ivy çok zor.

    Bu arada Nesin matematik köyü gibi liselilere üniv. düzeyinde ders veren yerlere fırsat buldukça gitmen ve akademik ortamlarda bulunmuş olman çok önemli. Resume'unu iyi doldurur ve sağlam referanslar alabilirsin.

    Başarılar.
  • SAT denen bi sınav var bir arkadaşım başvurmuştu. Ankara da bilkent yapıyor galiba. Üstteki arkadasın dediği gibi özgeçmiş baya önemli. Olimpiyatlara,yyarışmalara fln gir. Yani seni seçmelerini sağlaman lazım.
    İngilizce yi de seviye olarak görme daima üstüne bir şeyler koymaya çalış. Başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olimpiyattan daha çok uluslararası yarışmalara katıl. İleride çok işine yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yardımlarınız için bu yıl yoğun olarak derslerimle ilgileneceğim.Temel önemli seneyede yarışmalar , olimpiyatlar gibi çalışmalara başlayacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lunar caustic

    Hangi lise? Fizik olimpiyatları ya da bilim yarışmalarına kasman gerekiyor. Artı şimdiden SAT ve TOEFL çalışmaya başla. Eğer burslu kabul almak istiyorsan olimpiyatlarda ve proje yarışmalarında iyi dereceler yapman şart. Ailem okutur diyorsan SAT ve TOEFL da yeter ama sırf bunlarla da Ivy çok zor.

    Bu arada Nesin matematik köyü gibi liselilere üniv. düzeyinde ders veren yerlere fırsat buldukça gitmen ve akademik ortamlarda bulunmuş olman çok önemli. Resume'unu iyi doldurur ve sağlam referanslar alabilirsin.

    Başarılar.

    Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi'nde okuyorum.Seneye nakille yaşar acara geçmeyi düşünüyorum




  • Bulmak zor olabilir ama lisedeyken de üniversitelerin fizik bölümlerinde veya araştırma enstitulerinde staj yapabilirsiniz. Çok düşük bir ihtimal ama zorlarsaniz akademisyenler vs.belki hevesinizi görüp size bu imkanı verebilirler. Özellikle yaz aylarında. Lise 3-4 gibi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için çok teşekkürler gerçekten güzel bir fikir bakalım seneye fizik olimpiyatlarına katılacağım eğer güzel bir başarı sağlarsam neden olmasın :)
  • neler olduğunu merak ettim güncelleme yapabilir misin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Godrilla

    neler olduğunu merak ettim güncelleme yapabilir misin

    odtü fiziği kazanmış arkadaş

  • Amerika'da üniversite hakkında yararlı video olmuş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.