Şimdi Ara

Unix Ve Türevi Sistemler ile Uyumlu Ethernet Kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar imzamda ki anakartı kullanıyorum ve entegre Atheros marka ağ kartına sahip ancak bu ağ kartı GNU/linux ile tamamen uyumsuz gözüküyor. Bende bu yüzden Penta, Metroelektronik, Exa ve Arena'da ki ürünlere bakıyorum. Gigabit destekli olması ve GNU/Linux ile tam anlamıyla uyumlu olması ve ek bir sürücü kurulumuna ihtiyaç duymaması gerçekten çok iyi olur. Ayrıca uzun ömürlü ve sorunsuz olması yani bir bilgisayar kullanıcısının başını hiç bir şekilde ağrıtmayacak kaliteli ve Unix ve türevi sistemler ile uyumlu bir ethernet kartı arıyorum.

    Bu distribitörlerde bulunan markalar şöyle: Edimax, Asustek, Cnet, Inca, Ladox, Itspeed, Asustek, Cnet, SMC, Pegasus, Tenda.

    Aradağım ürün hem kaliteli, hem sorunsuz hemde Unix ve türevi sistemler ile tam uyumlu olup fiyatı da en fazla 30 ytl olması gerekmektedir.

    Şimdiden teşekkürler diler saygılar sunarım.

    Bu arada benim dikkatimi 3 ürün çekti. Edimax'in bir ürünü Realtek chipsete sahip ki bu iyi bir şey ancak sizler Edimax tavsiye edermisiniz. Ayrıca Pegasus nasıldır ve SMC nasıldır?.

    Not: Pegasus ve SMC'nin ürünleride Realtek chipsetle gelmektedir.

    Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.







  • bu anakart yeni olduğu için sürücü desteği henüz olmayabilir. yeni kerneller çıktıkça destekde artacakdır diye düşünüyorum. bence şimdilik idarelik herhangi bir kart al.
    ek bilgi: atheros çipsetli wireless kartlar ile linux altında wep ve wpa şifrelerin kırılabileceğini duymuştum ama hiç elime geçmediği için deniyemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 1 Ağustos 2008; 5:06:21 >
  • realtek çipseti oldukça yaygın ve linux tarafından desteklenen bir çipsettir.
  • atheros unix ile ile uyumlu olması lazım

    linux pardusta mesela kesinlikle sorunsuz olduğunu söyleyebilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.