Şimdi Ara

Unlocked Iphone 4 : Edge ve 3G ile internete girememe, Invalid Sim, No Service uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Telefonu herkes gibi Amerika'dan aldırdım ve 2 aya yakındır kullanıyorum. Son zamanlarda değişik hatalar almaya başladım. Bunları madde madde yazmadan önce telefon ve kullanımıyla ilgili birkaç bilgi vereyim. Belki çözümü bulmamızda kolaylaştırıcı bir etkisi olur.

    1 - Öncelikle Limera1n ile jailbreak yaptım ve üzerine Ultrasnow ile unlock ettim.
    2 - IOS 4.1 ve baseband 01.59.00 (4.0.2 olarak geldi, ben TinyUmbrealla ile 4.1 yükledim)
    3 - Mikrosim kullanıyorum yani simkartımı kendim kesmedim.

    Şimdi gelelim sorunlara.

    İlk sorunum edge ve 3g ile ilgili.

    1 - Safari'den sayfa açmak istediğimde 'internete bağlı değilsiniz' uyarısı alıyorum.

    2 - Telefonumun carrier ayarları, APN ayarları falan her şeyi tamam. İnternete genellikle girebiliyordum fakat son zamanlarda girememeye başladım. Yani sorunun settings veya Turkcell ile alakası yok.

    3 - Geceleri yatarken telefonu Airplane Mode'a alıp yatıyorum ki şarjı biraz daha fazla gitsin diye. Sabah Airplane Mode'dan çıkardığımda internete giremiyorum. Ancak ve ancak simkartı çıkarıp tekrar takarsam internete girebilmeye başlıyorum. O da bazen.

    4 - Telefonu açıp kapatınca simkartı 15 gün boyunca çıkarıp tekrardan takmazsam, imkanı yok internete bağlanamıyorum. Ama çıkarıp taktıktan 1 dakika sonra internete girebiliyorum

    Bunun çözümüyle ilgili yaptıklarım.

    1 - İnternette bunu bayağı bir araştırdım ve ilk çözüm olarak sim kartındaki 'pin kodu sormayı' etkinleştirmeyi buldum. Bu bayağı bir süre götürdü beni. İşe yarayan bir uygulama hatta en başta uygulanması gereken bir şey. Galiba Ultrasnow, telefonun simkartını görmesi konusunda sıkıntıları tam çözememiş. Aksi taktirde pinkodu girmeden internete bağlanamaması çok saçma.

    2 - 1. Maddede uguladığım çözüm, telefonu açıp kapadığım anda geçerliliğini yitiriyordu. Bu sebeple tekrardan araştırdığımda gördüm ki, telefon açıkken simkartı çıkartıp takmak bu sorunu da çözüyormuş. Hakikaten de çözdü. Çünkü simkartı çıkartıp tekrar taktığımda pin kodu soruyordu ve ancak sonrasında internete bağlanıyordu. Fakat bu hiç pratik bir çözüm değil çünkü bir yerden sonra simkart yuvası ayvayı yiyecektir, hem bundan eminim hem de cebimde sürekli simkartı çıkarıp takmak için aparatla mı dolaşmak hiç pratik değil.

    3 - Madem telefon açıkken simkartı çıkartıp takmak işe yarıyor diyip, sorunun acaba sadece 'pin' girmeyle mi alakalı olduğunu görmek için telefonu açıp kapamayı, dolayısıyla pini tekrardan girmeyi denedim fakat sorunu o da çözmedi. Her nasıl oluyorsa simkartı çıkartıp taktığımda sorun çözülüyor ve sadece o şekilde çözüme kavuşuyor.

    Bu internet problemiyle ilgili bir fikri veya çözümü olan var mı?

    Şimdi ise bambaşka bir sorun olan 'Invalid Sim' veya 'No Service' problemi.

    1 - Telefonumu açıp kapadıktan sonra en az 4 seferde simkartı tanıyamayıp hat bulamıyor ve 'No Service' uyarısı veriyor. 10 Dakika boyunca durmadan telefonu açıp kapayıp hattımı görmesi için dua ediyorum.

    2 - Telefon açıkken hattımı bulamıyorsa deyip simkartı yuvasından çıkarıp takmayı denediğimde ise 'Invalid Sim' uyarısı veriyor.

    Çözüm.

    Tek çözüm olarak Ultrasnow'u silip baştan kurmayı bulabildim ki buna rağmen sorun çözülmüyor. Hatta bazen telefon açıkken 'No Service' uyarısı veriyor ve çekmemeye başlıyor. Ben de telefonu açıp kapatıyorum ve tekrardan çekmeye başlıyor.

    Acaba dedim, Ultrasnow telefonu açıp kapadığımızda etkinliğini falan mı yitiriyor hani şu Tethered jailbreak olaylarında olduğu gibi, ama bunu kanıtlayacak bir şey bulamadım. Sonra dedim acaba Ultrasnow falan mı bozuk (ki benim aklıma en çok yatan şey bu) ama o zaman da neden bu sorun benim gibi sadece çok az kişinin başına geliyor sorusunu cevaplayamadım.

    Eğer bu konuyla ilgili bir çözüme ulaşamazsak öncelikle restore edip her şeyi baştan kuracağım. Eğer bu da işe yaramazsa, en son olarak gidip yeni bir mikrosim alacağım. Sonuçları da sizinle paylaşırım.


    ***************

    Lütfen bol keseden atıp tek cümlelik cevaplar yazmayın. "Bence sen bi restore yap" ya da "abi en iyisi git yeni bi mikrosim" al gibi.
    Benim yaptığım gibi çözümünüzü argümanlarla savunun ki hem gereksiz mesaj kirliliği olmasın, hem de ileride birisi bu konuya baktığında toplamda 3 sayfa içerisinde çözümü bulabilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilter123 -- 12 Aralık 2010; 14:42:21 >







  • yazıda göremedim ama eğer sim kart orjinal mikrosim değilse %100 bu tarz sorunlara sebep oluyor. yabancı forumlarda çok okudum. milimetrik olay yani isterse makinayla kesilmiş olsun sorun çıkartıyor. bir de telefonun sim kartıyla alakalı olarak uygulama, tekrar çıkartıp takma, telefonu gereksiz full kapayıp açma, uçak moduna alma gibi işlere fazla girme. ultrasn0w tekrar simi legalize etmeye çalışıyor her defasında. 1 kere çalışıyor vaziyette yakaladıysan telefonu ayarlarla fazla uğraşma. örnek vereyim şuan telefonumu kusursuz kullanıyorum. üst üste 3-5 kere uçak moduna aldığımda no service invalid sim hataları geliyor. full tekrar kapıp açıyorum düzeltmeye çalışıyorum. düzelttikten sonra oynamıyorum ayarlarla. şebekeyle ilgili sadece 3g ve edge açma kapama dışında kurcalamıyorum, gerek de yok zaten. şarjı da zaten %10un altına inince takıyorum.
  • Simkartım orijinal. Benim altıma cevap yazan arkadaşınki de orijinalmiş. Yani sorunun sebebi o değil.

    Airplane mode'a alma sebebim telefonumun şarjının en fazla 1.5 gün gidiyor olması. Yani her gün şarj etmektense geceleri 6 saatlik uykumu aiprlane mode'a alarak ekstradan şarja dönüştürüyorum. Biraz mecburum yani. Telefon bir kere ayarları yakaladı mı hiç oynamamak tabi ki bir çözüm ama bence bu bir hata. Her an bozulur korkusuyla hiçbir şey yapamamak, airplane mode'a alamamak, veya uçağa binince telefonu kapayıp açmak sonrasında telefonsuz kalma riski falan, bunlar çok saçma.

    Ya bunun bir çözümü var ve biz daha bilmiyoruz, ya da Ultrasnow'un bundan haberi yok. Eğer çözüm çıkmazsa bu mesajımı ingilizceye çevirip adamlara yollamayı düşünüyorum.
  • ben AT&T kartı takıp apn ayarlarını sıfırladıktan sonra tekrar vodafone kartı taktığımda internete bağlanıyor ama sadece hattı tak çıkar yada telefonu aç kapa yaparsam kaçıncıda düzeleceği belli olmuyor.
  • şarj sorunu var ise akşamdan şarja takıp sabaha kadar ölü saatlerde telefon şarjdan beslenmesi daha iyi bir çözüm bence. airplane ile alıp her gün tekrar unlock ile uğraşmaktansa... her an bozulur korkusu yok ki, sim kartı çıkarıp/takmak, airplane vs tarzı atraksiyonlara girmedikçe stabil kullanabiliirsin. siz buna rağmen durduk yere hatalar alıyorsanız işte o zaman sorun var demektir. ama yazdıklarınızdan onu çıkartamadım.

    iphone 4 01.59.00bb genel olarak böyle hassas sorunları var evet, az daha bekleyip yeni baseband'in unlock exploitini incelemek lazım o daha stabilse ona geçilebilinir. o yüzden şuan adamların da yapacak bir şeyi yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ten_don
    dr bishop mesajlarınızı silmenizi talep etsem kabalıkmı etmiş olurum yoksa yerinde bir istek mi, konuyu saptırıyorsunuz.

    cevaben; dev teamin blogu olmak üzere sayısız yabancı forumu takip ediyorum, soru soruyorum görüş alıyorum onlardan. yorumlarımı boş keseden sallama değil onlardan çıkardığım sonuçlardır. konu size göre saptıysa yeni konu açabilirsiniz, şikayet edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Bishop -- 12 Aralık 2010; 16:38:34 >




  • selam
    tek çümle olmasın demişsin ama mecburiyetten iki cümle olacak
    ayarlar-genel-ağ menüsüne girdikten sonra sim kartını çıkarıp takarsan sorunun çözülecektir
    sanırım sim kartın kenarındaki iletken kısım ile simkart yuvası arasında temas oluşuyor kısacası kısa devre yapıyor çok ince bir şekilde bantlamak gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htekbas -- 13 Aralık 2010; 0:40:50 >
  • Birebir aynı şeyleri Vodafone orjinal mikro sim(128kb)+4.1 (BB 1.59) versiyon+limera1n ile yaşıyorum.Buna artı olarak bazen ama sıklıkla karşı taraftan arama geldiğinde onun sesini duyabiliyorum ama benim sesim karşı tarafa gitmiyor.Bu sorunları Vodafone geçtiğimden beri yaşıyorum.Daha öncesinde kendimin kestiği turkcell çakma microsim le hiçbir sorun yaşamadım.2 defa restore ve JB+unlock yaptım çözüm olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berfu61

    Birebir aynı şeyleri Vodafone orjinal mikro sim(128kb)+4.1 (BB 1.59) versiyon+limera1n ile yaşıyorum.Buna artı olarak bazen ama sıklıkla karşı taraftan arama geldiğinde onun sesini duyabiliyorum ama benim sesim karşı tarafa gitmiyor.Bu sorunları Vodafone geçtiğimden beri yaşıyorum.Daha öncesinde kendimin kestiği turkcell çakma microsim le hiçbir sorun yaşamadım.2 defa restore ve JB+unlock yaptım çözüm olmadı.



    selam,
    bende ayni sorun'u yasiyorum. bende vodafone micro sim kullaniyorum, sesim karsi taraf'a gitmiyor fakat ben onlarin sesini duyuyorum. ben bunun sim kart kaynakli bir sorun oldugunu dusunuyorum. sun anda vodafone ucuz diye kullaniyorum fakat randimansiz olarak kullanmaktan canim cikti. her seferinde karsi taraf alo-alo diyip duruyor. bir turlu sesimi duymuyor.

    birde bu airplane mode a alinca sim'i gormemesi durum'u var. bu problemin acaba bir cozum'u olacak. arkadsin bir tanesi baseband ile ilgili demis. bu konuda baska bir bilgiye sahip arkadas varsa bizi bilgilendirirse sevinirim. Insallah kisa zamanda cozulur bu problemlerde rahat rahat kullanabiliriz.

    Mesela arkadas demiski airplane mode'da oluyor. benim telefonda normalde yolda giderkende servis yok yaziyor kendi kendine sonra airplane mode 'a sokuyorum ki tekrar bulsun diye hatti bu seferde gecersiz sim diyor.

    birde benim karsilastigim bir baska sorun'u sizin ile paylasayim. Wi-Fi ile internet'e baglanirken bazen sorunlar yasiyorum. Zor baglaniyor veya baglanamiyor, bende evdeki modem'i acip kapatmak zorunda kaliyorum. benzer bir sorun ile sizde karsilasiyor musunuz.


    iyi gunler
    yavuz




  • Dr.Bishop'un bu konuyla ilgili cevabı.

    bu sorunu inanın ben de sizin kadar istemem. tabiki telefonun tüm özelliklerinden yararlanmak isterim. ama araştırdığım kadarıyla 3-5 tane yöntem var, ve çoğunu yapmışsınız. birkaç tane daha sıralayabilirim ama bunlarda kalıcı bir çözüm olmayacaktır. google'da "ultrasn0w iphone 4 no service" yazınca bir çok forum konusu da çıkıyor. gözüme çarpan, arada sıra invalid sim hatası çıkarıyor diyen bir konu:http://forum.gsmhosting.com/vbb/f456/iphone-4-4-0-2-after-ultrasn0w-shows-sometimes-invalid-sim-1117522/ tam çözüme kavuşmamış.

    soruna ait birçok parametre var. tinyumbrella ile baseband sabitleyerek güncelleyenler, greenpois0n ile limera1n ile yapanlar, farklı simler, kesilmiş simler, firmware sürümleri.. hepsi etkiliyor. bir de aktivasyon olayı var. bu da önemli. dev team'in bloguna böyle şeyler yazan da çok oluyor, herkes sıralıyor, işte simi çıkart tak, reset at, şunu yap bunu yap.. sorunun sahibi bi tanesinde tutturuyor teşekkür edip çıkıyor. bana da ilk başlar oluyordu, elma ekranında sim kartı taktım, tekrar ultrasn0wu kurup resetlemiştim düzeldi. ama bahsettiğim gibi oynayınca sim kartla sorunun tekrar başlama riski oluyor. kesin başlayacak diye bir şey de yok..

    forumdaki çoğu insan da böyle geçici olarak kurtuluyor. full sorunsuz kullanan yok gibi diyebilirim. çoğu yerde "kapatıp açtım çözüldü" şeklinde cevaplar var. tekrar belirteyim; durduk yere, konuşurken, menüdeyken no service invalid sim diye şebekeden düşüyorsa ciddi bir sorundur. bunun çözümü için yöntemler var ama dediğim gibi kalıcı değil. sim kartla oynayınca tekrar başgösterme riski var.


    son olarak işin teknik yanı ise şöyle: ultrasn0w telefon her şebekeyle iletişime geçmeden önce exploitini çalıştırıyor, uçuş modu, telefonu açma kapama bu exploitin çalıştığı yerlerden bazıları. o yüzden o denemelerde başarılı bir unlock yaratılınca telefonu kullanabiliyorsunuz, bazılarında da başarısız oluyor. size gerçekten çok rastlamış nedense. o yüzden o işlerle fazla bulaşmamak lazım demiştim. bence bu bir bug fakat adamlar zaten yeni baseband üzerinde unlock'a çalışıyor, işi gücü bırakıp eski baseband'in bu açığını düzeltmeye uğraşmazlar.

    bence benim dediğim gibi 1-2 hafta deneyin. eğer durduk yere hata vermezse üstüne gitmeyin, verirse en temiz restore olacaktır her yolu denemişsiniz. custom fw ile bb sabit kalarak restore yapmak denemeye değer çözümü olacaktır.


    İşte burada benim son yaptıklarım.

    Baktım hiçbir şey çözüm getirmedi, telefonu 'temiz' restore ettim ve kullanmaya başladım. Ne airplane mode'a aldım, ne de kapatıp açtım. Sadece kullanmadığım zamanlarda 'edge'i kapadım. Bazen edge'i açtığımda internet geri geliyordu bazen gelmiyordu. Fakat sonradan anladım ki uzun süreli 'edge'i kapalı tutarsam, tekrar bağlanmak istediğimde imkanı yok bağlanmıyor. "Could not activate cellular data" diyor. Yani yukarıda yazanlar da şu an için bana bir çözüm getiremedi.

    En son olarak 'edge'i hiç kapamadan götürmeyi deneyeceğim ama sanıyorum ki o da bir çözüm vermeyecek. Bunun sonucunu da yazarım buraya.




  • -Uçak modundan çıkıp edge ile internete girmeye çalıştığında (şuna airplane mod demesen daha hoş olacak!) hemen giremiyorsun internete.
    Biraz bekle, bir 5 dakika sonra falan girebiliyorsun, benim Türkiye garantili telefonumdada bu böyle, edge hemen aktif olmuyor.

    -Gece yatarken neden şarja takmıyorsun? Neden illa kalan şarj ile yarınki günü devam ettirmeyi düşünüyorsun bunu anlamadım?
    Telefonu yüzde 40 da iken yada yüzde 60 da iken şarja takmanın, yüzde 10 da iken şarja takmayla hiç bir farkı yok emin ol.
  • - Tamam uçak modu diyelim. Bizim telefonlarımız Türkiye garantili değil, bir ton jailbreak ve unlock işlemleri uyguluyoruz. Yani uçak modundan çıktığımızda hemen internete girememe gibi bir sorunumuz yok. Biz genel olarak bir anda internet bağlantısını veya şebekeyi kaybetmekten bahsediyoruz. Sorun bu jailbreak + unlock + telefon üçlüsünden birisinde.

    - Lütfen bana telefonu şarja sok, sokma gibi cevaplar vermeyin. Bu sorun birtek benim değil, dünya çapında bir sorun. Lütfen biraz araştırın.
    Telefonu uçak moduna alamazsam veya edge'i sürekli açıp kapatamazsam hatta ve hatta telefonu gönlümce açıp kapatamazsam, zamanında yurt dışından almış olduğum telefon beni rahatsız eder, hem de çok. Çünkü telefonumu dilediğim gibi kullanamıyorum. Kapatıp açamıyorum bile hat gidiyor diye. Yani olay benim için şarj meselesi değil. Telefonun sorununun ne olduğunu çözmek. Bu telefonun Türkiye'ye bu fiyatla geleceğini bilsem, bu hataya düşmezdim. Ama bu işin geri dönüşü yok. Bu sebeple, bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Tek bir çözüm yolum daha kaldı, onu da deneyip buraya sonuçları atacağım.

    - Benim yazdıklarımla sizin dediklerinizin malesef çok alakalı şeyler değil sorunun çözümü hakkında. Lütfen bu konuşmaya gerekiyorsa özelden devam edelim. Çünkü eğer olur da bu soruna bir çözüm getirebilirsek, bu başlığın gereğinden fazla şişmiş olmaması lazım ki başlık amacını bulsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilter123 -- 14 Aralık 2010; 12:12:23 >




  • @ilter123
    Son mesajından hiç birşey anlamadım!
    Şarj önemli değil demişsin, ama şarjı uzun gitsin diye uçak moduna alıyorum demişsin. Bende dedimki neden şarja takmıyorsun, sende alakasız cevap bir cevap vermişsin!
    Ben sana 1. sorunun şu maddesi ile ilgili diyorumki;

    quote:

    3 - Geceleri yatarken telefonu Airplane Mode'a alıp yatıyorum ki şarjı biraz daha fazla gitsin diye. Sabah Airplane Mode'dan çıkardığımda internete giremiyorum. Ancak ve ancak simkartı çıkarıp tekrar takarsam internete girebilmeye başlıyorum. O da bazen.



    Uçak modunu iptal ettiğin zaman Hücresel Veri hemen aktif olmuyor, Türkçe konuşmuyor muyum ne anlamadım, internete bağlanamıyorsun hemen EDGE/3G ile, Safari internet yok diye uyarı veriyor, biraz beklemen gerekiyor!
    Şu yazdığını inan hiç anlamadım
    quote:

    - Lütfen bana telefonu şarja sok, sokma gibi cevaplar vermeyin. Bu sorun birtek benim değil, dünya çapında bir sorun. Lütfen biraz araştırın.
    Telefonu uçak moduna alamazsam veya edge'i sürekli açıp kapatamazsam hatta ve hatta telefonu gönlümce açıp kapatamazsam, zamanında yurt dışından almış olduğum telefon beni rahatsız eder, hem de çok. Çünkü telefonumu dilediğim gibi kullanamıyorum. Kapatıp açamıyorum bile hat gidiyor diye. Yani olay benim için şarj meselesi değil. Telefonun sorununun ne olduğunu çözmek. Bu telefonun Türkiye'ye bu fiyatla geleceğini bilsem, bu hataya düşmezdim. Ama bu işin geri dönüşü yok. Bu sebeple, bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Tek bir çözüm yolum daha kaldı, onu da deneyip buraya sonuçları atacağım.


    Ben sana 1. sorun ile ilgili cevap verdim okuduysan!

    2. Soruna da cevap vereyim.
    No Servis (Servis yok) (Invalid SIM) ise tamamen MicroSim ile alakalı bir durum, çok çıkarıp taktığından bahsetmişsin, MicroSim in o metal yüzeyine bir kaç kere dokunmuşsan bile (statik elektrik) bozulabiliyor, gidip yenisini al MicroSim'in ve kenar plastiklerinden tut takarken.

    Not: Telefonum JB'li, ilk mesajda yazılan bütün sorunları yaşadım, tecrübe ettim!
    Not2: Tüm sorunların MicroSim'in hasar görmesi ileilgili bile olabilir (1. sorunun 4. maddesi de dahil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 14 Aralık 2010; 12:41:50 >




  • Aynı sorunları bende yaşıyorum , micro sim kart kullanıyorum ve kartta herhangi bir sorun olmadığından eminim. Sim kilitsiz iPhone 4'ümle kartları değiştirip birkaç hafta kullandım ve hiçbir sorun olmadı. ''Micro sim kartın statiği bozulmuştur yenisini alın'' diye bir önerinin gülünç olduğunu düşünüyorum. Dünya genelinde sim kilitli iPhone 4 cep telefonlarını unlock yöntemleri ile kullanan kişilerde bu sorun oldukça sık görülmekte , bende bu tecrübeleri doğruluyorum. Bu genel bir sorundur , sim karta elle temas etmekle alakası yoktur.
  • mikrosim dediğin şeyin kenarlarındaki fazlalıklar dışında normal simden bir farkı yok, 10 yıldır mıncıkladığımız simlere birşey olmuyorda bu niye bozulsun. birde insanların kullanım alışkanlıklarını sorgulamayı bırakın konumuz ve haddimiz değil!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 14 Aralık 2010; 12:57:32 >
  • Ben bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim şeyi anlattım size, uygulayıp uygulamamak size kalmış, garantili telefonumdan önce yurt dışı unlock edilmiş telefonumda yaşadım ben bu sorunu, 1. sorudaki olayı garantili telefonda bile yaşadım, ve yaşadıklarımı anlattım.

    Bozulabiliyor işte olabiliyor neden bunu kabul etmek istemiyorsunuz anlamadım, Sim kart hatası yüzünden günlerimi forumlarda geçirdim ve sadece gidip yenisini alarak bütün sorunları çözdüm.
    Yaşadığım birşey yani bu, uydurduğum değil.
    Neyse artık cevap yazmayacağım, size kolay gelsin.
  • Ayni sorunu bende yasiyorum ve insanlar dalga geciyor "huhaaha iphone 4'u var internete giremiyo" diye :) bu soruna ek olarak telefonum acik ve sebekenin cekiyor olarak gosterdigi zamanlarda "aradiginiz kisiye ulasilamiyor" diyor bazen. Kartim microsim deil ve telefonum JB+ultrasn0w 32gb ip4 (ios:4.1 / BB:1.59)

    Bu konuyu takip altina aliyorum insallah stabil bir cozum bulunur..

    Edit: microsim aldım orjinal, hâlâ aynı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malâyani -- 21 Ocak 2011; 19:01:30 >
  • Arkadaslar telefon'u %60 iken ve %10 iken sarj'a koymak arasinda fark var. Daha dogrusu varmis bende okuduklarimdan edindigim paylasimlari sizin ile paylasiyorum. genelde %10 nun altina dustukten sonra sarj'a koyun diyor.
    sarj suresi hakkinda bildiklerimide sizin ile paylasmak isterim. Gecenlerde internet'te bir arastirma okudum ve Iphone'nun yazan sarj surelerinden cok uzak bir perfermans sergiledigi soyleniyordu. Isin acikcasi benimde benzer yonde fikirlerim ve hepiniz gibi deneyimlerim vardi. normalde 7-8 hatta 10 saat gitmesi gereken sarj suresi anca 5-6 saat gidiyor. aslinda bu konuda benim deneyimim 3g acikken telefonun stand-by suresinin dolasiyla kullanim suresinin cok dustugu yonunde. bende surekli olarak 3g kapali kullaniyorum telefon'u, ne zaman internet e baglanacak olsam o zaman aciyorum 3 g'yi.

    bunun dsinda kendi kendine invalid sim sorununu bende yasiyorum. fakat bunun sim kart mi yoksa telefon sorunlu mu onu bilmiyorum ?
  • Sam0 öncelikle üslübun yanlis sende onu yapmayiver canim diyemessin isterse ucus moduna alir isterse kapatir acar ortada gercek bir sorun var ki bu sorunu sadece 1 kisi yasamiyor 10larca 100lerce kisi ayni sorunu yasiyor.Sadece simden kaynaklanan bir sorun olsa bu kadar cok kisi ayni sorunu yasamazdi.Insallah su sorunu bir cözüm bulunur.
  • Bu sorunlari nasil cozecegiz arkadaslar cok can sikmaya basladi artik.turkcell kullanirken hic bir sorunum yoktu ama vodafone gectikten sonra once internet paketim yoktu karsi tarafa sesim gitmedi simdi İse internet paketim var konusurken karsi tarafa sesim gitmiyor bazen 3g ile internete girmiyor
  • ilter123 arkadaşın yaşadığı problemlerin aynısını bire bir yaşıyorum.ilter123 arkadaş ne yaptın sorunu çözebildinmi ?
    iphone 4 ios 4.0 base 1,59 turkcel micro sim kart.daha önce kartı kestirmiştim ondan oluyor diye microsim aldım problemler çözülmedi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.