Şimdi Ara

Ünlü ekonomistten yapay zeka açıklaması: “Henüz balon değil”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ünlü ekonomistten yapay zeka açıklaması: “Henüz balon değil”
    Yapay zekâ, hisse senedi piyasasını karıştırmaya devam ediyor. Nvidia’nın son açıklamalarından sonra yapay zekanın neden olduğu değer patlaması kafalarda soru işareti oluşturuyor. Wharton profesörü ve ünlü ekonomist Jeremy Siegel ise “balon” endişelerine rağmen yapay zekânın körüklediği lider teknoloji firmalarını destekliyor.



    Yapay zeka balon değil



    Yapay zekâ destekli ChatGPT gibi sohbet robotlarına ve bu sohbet robotlarını süper bilgisayarlarda eğitmek için kullanılan yüksek güçlü grafik işlem birimlerine olan talebin yol açtığı yapay zekâ çipi çılgınlığı, yatırımcıların bazı hisse senetlerine yığılmasına ve bazılarının balon endişeleriyle çekingen kalmasına neden oldu.



    Ekonomi profesörü Jeremy Siegel, yaşanan değer artışları hakkında "Bu henüz bir balon değil" dedi. Bunun 1990'ların sonundaki dot-com balonunun tekrarlanmasına yol açıp açmayacağına dair sorular aldığını da belirtti.



    Ayrıca Bkz.Tamamen yapay zeka odaklı: Nvidia yeni DGX süper bilgisayarını duyurdu!



    Muhalif görüşleriyle tanınan ekonomist David Rosenberg, mevcut yapay zeka patlamasının 1990'ların sonundaki dot-com hisseleri gibi çökebileceğini öngörmüştü. Dotcom balonu, internetin büyük ölçüde benimsenmesinin ardından sermayenin kuruması ve internet tabanlı şirketlere, özellikle de başarı geçmişi olmayan startup'lara yönelik mevcut risk sermayesinin çoğalmasıyla patlamıştı.



    "Ne kadar yükselebileceklerini kimse tahmin edemez"



    Ünlü ekonomistten yapay zeka açıklaması: “Henüz balon değil”
    "İlk olarak, yapay zeka konusunda bir heyecan vardı ve Nvidia bu heyecanı patlayan kazançlarla onayladı. Bu çifte itici güç demek" diyor Siegel.



    Nvidia'nın hisseleri, firmanın son çeyrekte beklenenden daha iyi sonuçlar açıklamasının ardından saatler için yüzde 25 oranında yükseldi ve yapay zekada kullanılan Nvidia çiplerine olan talebin patlamasıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Nvidia hisselerine olan talep o kadar arttı ki şirketin değeri neredeyse 1 trilyon dolara ulaştı. Nvidia hisseleri yılbaşından bugüne yüzde 166 artış gösterdi.



    Siegel yaptığı açıklamalarda "Uzun vadede Nvidia hisselerinin muhtemelen biraz aşırı değerli olduğunu söyleyebilirim. Ancak kısa vadede, momentumun hisse senetlerini temel değerlerinden çok daha yükseğe taşıyabileceğini biliyoruz ve kimse ne kadar yükselebileceğini tahmin edemez" dedi. Hatta Siegel’e yapay zeka hisse senetlerinin S&P 500'ün yükselmesine yardımcı olduğunu söyledi ve 'ABD’nin bankacılık krizinden kazançlı çıkabileceğini' söyledi.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/05/29/its-not-a-bubble-yet-whartons-jeremy-siegel-predicts-big-tech-boom-fueled-by-ai.html







  • Son zamanlarda modelleri incelemeye başladım, çıkardığım sonuç yapay zekanın yaratıcılığının sıfır olduğu.

    Gerçek anlamda modele ne ögretmişlerse bunu prompt ile harmanlayıp önünüze sunuyor. Ben buna yapay zeka diyemeyeceğim kusura kalmayın, uzaktan yakından bir alakası yok. Makine öğrenmesi var evet, ama zeka, bahsedilemeyecek kadar uzak bir noktada. Hala herşey bir ve sıfırdan ibaret. Kendi çıkarımım bu yönde.
  • Son zamanlarda modelleri incelemeye başladım, çıkardığım sonuç yapay zekanın yaratıcılığının sıfır olduğu.

    Gerçek anlamda modele ne ögretmişlerse bunu prompt ile harmanlayıp önünüze sunuyor. Ben buna yapay zeka diyemeyeceğim kusura kalmayın, uzaktan yakından bir alakası yok. Makine öğrenmesi var evet, ama zeka, bahsedilemeyecek kadar uzak bir noktada. Hala herşey bir ve sıfırdan ibaret. Kendi çıkarımım bu yönde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 30 Mayıs 2023; 7:39:26 >
  • başon olacak bir durum yok çünkü üretim ve kullanıcı faydası var. misal NFT sektörü için aynı şey söylenemez. gerçekten balondu. şuandada AI üzerinden insanları dolandırmaya çalışan kişiler var kriptoda. ama o da insanların kendi suçu. elonaidogeflokimoonpepeverse vb adda tokenler alırsa dolandırılırlar tabii.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Hocam zeka kısmı insanlar gibi sezgisel değil. Sezgisel olması için belki biyolojik nöronları devreye girmesi gerekiyordur, iç güdülerin, bilemiyorum. Ki biyolojik nöronlar üzerinde de çalışılıyor ama çok uzak bir kavram.

    Sezgisel olmayan zeka kısmını ama hızdan kapatıyor. O konuda da bize göre daha avantajlı. Sezgisel olarak insan zekası daha kısa sürede, daha az denemede öne geçerken, hız avantajı ile, işlemci gücüne göre günlerce deneme yanılma yapan zeka, insanın denemeyeceği şeyleri de deneyerek avantajlar yakalıyor.

    Misal ragdoll fiziklerine sahip bir oyun oluşturuluyor. Her bir iskeletin kasılıp kapanması için bile tuş belirleniyor. Normal bir insan, sezgisel olarak hemen nerelere odaklanması gerektiğini bilerek, ayakları, bacakları kasıp ayağa kalkıyor, gövdeyi dengelemeye çalışarak ayakta durmayı öğreniyor. Yapay zeka ise, boyun kasını deniyor, el kasını deniyor, ayak kasına ölçüsüz güç veriyor. Uzun bir deneme süresince ayağa bile kalkamıyor. Ama yeterli denemeden sonra gayet başarılı ayağa kalkıyor. Akabinde dövüş kısmı geliyor. Amaç rakibi düşürmek. Yapay zeka belli bir testten sonra normalde insanın aklına bile gelmeyecek şekilde hareketler yapmayı öğrenerek rakibini yenmeye başlıyor.

    Bir de hep şu var. Sezgisellik konusunda insan ile doğrudan start verilmiş yapay zekayı kıyaslamakta doğru değil. İnsan doğduğu andan itibaren 5 duyu organı ile veri girişine sahip oluyor. Etrafı, doğayı, sanatı, evindeki objeleri, diğer insanların davranışlarını sürekli gözlemliyor. Akabinde 6 yaşında bir çocuğun eline kağıt kalem verdiğinizde, aslında o çocuğun beyninde ister istemez daha önce gördüğü bir çok benzer çalışma, görsel, hayattan şeyler yer alıyor. Yapay zekada ise başlangıçta 0 şey veriyorsunuz ve çalış diyorsunuz. Bunlar sana artı puan kazandırır, bunlar eksi puan diye derecelendirme yapıyorsunuz. Yani sonrasında yapay zeka başta hiç yaratıcı değil diyoruz ama. Bu aslında kör olarak doğmuş birine, gözü açılır açılmaz hadi bana araba resmi çiz demek gibi. Daha önce arabaya da hiç dokunmamış ise, hiç bir veri girişi yok o konuyla ilgili.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.