Şimdi Ara

Ünlü milyarder yapay zekayı atom bombasına benzetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ünlü milyarder yapay zekayı atom bombasına benzetti
    Modern yapay zekanın harikaları hakkında duyduğumuz her şeye rağmen, teknolojinin tehlikelerine karşı temkinli birçok insan var. Bu temkinli isimler arasına en son katılan ise dünyanın en zengin beşinci kişisi Warren Buffett oldu.



    Berkshire Hathaway CEO'su Buffett ve başkan yardımcısı Charlie Munger'a şirketin olağan yıllık toplantısı sırasında yapay zeka hakkında sorular soruldu. Munger'a yapay zekanın hisse senetleri, piyasa ve bir bütün olarak toplum üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanıp inanmadığı sorusu yöneltildi. Munger, “Ben şahsen yapay zeka konusundaki bazı abartılara şüpheyle yaklaşıyorum. Bence eski moda zeka oldukça iyi çalışıyor." ifadelerini kullandı.



    "Beni güldürmeyi başaramadı"



    Ünlü milyarder yapay zekayı atom bombasına benzetti
    Öte yandan ise dünyanın en zengin beşinci insanı Buffett, yapay zekanın olağanüstü şeyler yapabileceğini kabul etti. Arkadaşı Bill Gates'in kendisine ChatGPT'nin son versiyonunu gösterdiğini, ancak bu versiyonun kendisini güldüremediğini ve dolayısıyla pek de etkileyici olmadığını söyledi. Gates ve Buffett, The Giving Pledge’i kurmuş ver servetlerinin yarısını bağışlama sözü vermişti.



    Buffett ayrıca "bir şey her türlü şeyi yapabildiğinde, endişeleniyorum" diye de uyardı ve ekledi: "Atom bombasını çok ama çok iyi bir nedenle icat ettik. Ve İkinci Dünya Savaşı'nda bunu yapmamız son derece önemliydi. Ancak bunu yapma yeteneğinin serbest bırakılması dünyanın gelecek 200 yılı için iyi mi?"



    "Yapay zeka her şeyi değiştirebilir"



    Ünlü milyarder yapay zekayı atom bombasına benzetti
    Birçok kez nükleer savaşın en büyük korkusu olduğunu ve bu düşüncenin kendisini geceleri uykusuz bıraktığını söyleyen Buffett, Albert Einstein'ın atomu parçaladıktan sonra söylediği bir sözü yorumlayarak yapay zeka ve nükleer silahları birbirine benzetti: "Yapay zeka, insanların düşünme ve davranma biçimleri dışında dünyadaki her şeyi değiştirebilir ve bu da atılması gereken büyük bir adımdır."



    Ayrıca Bkz.Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!



    Yapay zeka konusundaki endişelerinde kesinlikle yalnız olmasalar da Buffett ve Munger genel olarak teknolojinin en büyük hayranları değiller. Her ikisi de geçmişte kriptodan hoşlanmadıklarından bahsetmişlerdi. Buffett dünyadaki tüm Bitcoin'ler için 25 dolar bile ödemeyeceğini söylemişti. Öte yandan yapay zekanın babası olarak bilinen Geoffrey Hinton, Google'dan ayrılırken, şirketler daha güçlü yapay zekadan yararlandıkça sistemlerin giderek daha tehlikeli hale geldiği uyarısında bulundu.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98599-warren-buffett-compares-ai-creation-atomic-bomb.html







  • Artık bu açıklamaların abartı olduğunu düşünmüyorum; daha çok yumuşatılmış, filtrelenmiş gibi geliyor.

    Bakar mısınız, Bill Gates en son sürümü göstermiş. Belki de uzun bir süre public olmayacak bir versiyonu gösterdi. Dünyanın en zengin insanları birbirine bunları gösteriyor ve yaşadıkları karşısında halka açıklama yapmak zorunda hissediyorlar. Nasıl bir dehşet havası varsa orada, akıl sınırlarımızı zorluyor.

  • Neymiş o çok iyi sebep? Dünyanın en büyük terörist örgütü ülkenin bombalı saldırısı için mi?

  • Adam doğru söylüyor.Yapay zeka bence de çok tehlikeli.

  • Buffett ve Bill gibi adamlar ellerinde en güçlü bilgisayarlar ve en zeki muhasebe ve yatırım uzmanlarına sahipken zengin olmaları kolaydı. Ama şimdi yapay zeka ile insanlar evlerinden sordukları sorular ve aldıkları tüyolar ile zengin olmayı öğrenmeye başladı. Bu durum başta bu milyarderler olmak üzere varlıklı aileleri etmeyecek de kimi edecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Mayıs 2023; 16:35:06 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bu bana Twitch, Onlyfans vs. platformları hatırlattı. Sadece %1 altı kitle hayatını geçindirecek kadar para kazanıyor diğerleri ise pert. Herkes yapay zeka ile iş yapmaya başlayınca işin değeri düşecek. Yapay zeka yavaş yavaş insanların yerine geçmeye başlayınca o zaman problemler artacak diye düşünüyorum.

  • metroda rastladığım odtü lü bir genç, öğrenciler bu yıl girdikleri online sınavlarda chatgpt4 ü kullanarak kopya çektiklerini anlatmıştı. Hocanın istediği kamera açısından kurtulan ikinci bir kişi ingilizce soruyu alıyor, başka bir bilgisayarda chatgpt4 e soruyor cevabı yardımcı programlarla kelime bazlı değiştirerek (çünkü hocalarda aynı işlemi yapıp metni kontrol ediyorlarmış) sınavdaki kişiye veriyormuş.

  • tbbtl T kullanıcısına yanıt

    Binadan bozma ünili olsa neyse de, ODTÜ'lüye hiç konduramadım. Belki de gözden kaçmış Fetö kalıntısıdır.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Bence gelecekte insan nüfusunu azaltmayı umuyorlar bu şekilde. Yapay Zekanın yapacağı o kadar çok iş olacak ki bu işleri yapan ve bundan para kazanan kitlenin senin de söylediğin %1 kısmı, muhtemelen yapay zekayı öğrenip daha az alın teri ve emek ile daha çok iş alacak ama işlerin kazancı da düşecek bu işleri yapan kitle de azalacak.


    Belki ileride çöpleri toplamak veya kaldırım taşı döşemek daha makbul bir iş olacak.


    Az iş, az çalışmak, az gelir de kişiyi ve aileleri daraltacak, az yorulan ve kolay kolay hastalanmayan yaşlı nüfus artıp çok da türemeyen ve çoğalmayan bir soy yaratılacak.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    bende şaşırmıştım, sorduğumda genellikle daha düşük puanlı bölümlerdeki ingilizceleri zayıf olanlar yapıyormuş

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Burada problem var. O da Kapitalizmin aksi olması. Nüfus azalması Kapitalizm için facia demek.

  • Buffet i sanırım Gates aklını çelmiş.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Bazen fazla nüfus ve ucuz iş gücü kar değil zarar getirir. Sonuçta bu insanlar iş bulamaz ise işi olanı veya zengini soyar veya gelişmiş ülkelere kaçar sokaklarda boş boş dolanıp masraf çıkarır her şeye saçla olur çeteleşir ve bela çıkarır. Kapiş ; ))

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Olayı anlamadın, dostum. Bu nüfus tüketiyor. Bu nüfus aslında üsttekileri ayakta tutuyor. Tüketici olmayınca sence ne olur?

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Varlıklı insanlar aptal değildir. Sen daha birinci hamleyi düşünürken o dört hamle sonrasını hesaplar. Gerçi dünya da senin beklentin üzerine dönmüyor ama az buz geleceği tahmin edebiliyorlar. Bu yüzden insan nüfusunun azaltılmasını uygun görüyorlarsa robota yatırım yapar. Robotların bakımını onarımını yazılımını yana yapan tek bir insanın binlerce insan çalışan fabrika yerine 10 robot çalışan bir fabrikadan daha çok kar getirdiğini görüyorlar. Nüfusu fazla olan ülkeler ve aileler yolun sonuna geldi çünkü ayak işlerine de artık robotlar bakacak.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Benim bahsettiğim olaydan zaten Bill Gates bahsediyordu. Herkese bir nevi vatandaşlık maaşı verilmesini öneriyordu ama bu gene kapitalizm olayını çözmüyor.

  • Aslında yapay zeka şart. Robotların iş hayatında daha aktif rol oynaması gerek.
    Fakir ülkeler bunu elbette desteklemez ama dünyanın selameti için insan nüfusu düşmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.