Şimdi Ara

uno rölanti sorunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
101.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pejo 406 coupe 3000cc aracıma yenı sıralı sistem taktırdık.

    benzınde gayet normal ama lpg de rölantide yada araç çok yavaşladığında stop etme sorunum var... hatta deviri biraz yukseltıp sonra gazdan ayagımı cektıgımde devir göstergesi manyaklaşmışcasına sıfıra inip hemen yukselıyor sonra tekrar düşüyor ve stop ediyor... lpg servisi bir sorun olmadıgını soyedı, bujılerı vs kontrol ettırın dedı ama bujılerı temızlettık yınede durum degısmedı... rölantide bile sürekli gaz vermek zorundasınız yoksa stop edıyor!

    konu hakkında bılgısı olan ve yardım edebılecek kımse varsa sevınırım ;)
  • arkadaşlar 2 hafta kadar önce 98 model 1,4ie aldım arabada genel olarak iiii tek sorun yukarıda arkaşında belirttiği gibi 1700 devirlerde bir silkeleme yapıyor ama bunu herherzaman yapmıyor asıl sorun arabayla şehir içinde giderken örneğin 2. viteste arabada gaz keseceksin gazdan ayağını çektiğin anda araba kasıyor sanki frene basmış gibi ama zaman zaman ve işte bahsettiğim silkelemeyide böyle bir durumda kafasına ne zaman eserse yapıyor ve silkeleme yaptıktan sonra bir 3,4 dakikada sürebiliyor 2 kerede uzun yolda yaptı o sırada gaza tam anlamıyla basmama izin vermedi yani hep 15000-2000 devir üstü yok bende mecburan devirsiz bir şekilde vites arttırarak devam ettim araba 90 üstüne çıkmadı ama bir 15 dakika sonra sanki o arabadan eser yok herşey normal ok gibi fırlayan uçan bir araba neyse bu reset olayını forumdan gördüm ve yapmaya çalıştım fakat doğrumu yaptım bilmiyorum dediğiniz kutuyu buldum fakat onun her tarafında soket var gibi ben hangisini çıkaracağımı anlayamadım beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim tabiki birde benim sorunumu bu reset çözermi yoksa başka önerileri olan varsa veya bana direk anlatmak isteyen olursa msn (serkan.akin_hotmail.com) arkadaşlar araba konusunda bilgim çok az madur durumdayım yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
    Ayrıca bilgisizim dedim ya bu arabaya bu rahatsızlıktan dolayı yaptırdığım ama sonuç alamadığım şeyleri yazıyorum evet benzin pompa ve otomatik aynı şeymiş zaten, benzin filtre,karburatör ve enjeksiyon temizliği, karburatötde bulunan ısı müşürü, bujiler, ditiribütör kapak vs. değişti ve genel bir elden geçti sadece arkadaşın yukarıda bahsettiği egzos bölümünde bulunan ısı müşürünü değiştirmedim zaten bi o birde beyin kaldı ne bileyi bayağı param gitti gidene yanmıyorum ama sorun çözülmedii esas önemli olan bu lütfen rica ediyorum bana yardım edin gerçekten 2 haftada bıktım bu işlerden.
    Otomobil benzinli gaz yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan.akin_ -- 14 Ocak 2008; 12:37:31 >




  • meraba serkan
    restleme işini mutlaka yapman gerekiyor. bu araçlarda zaman içinde kod hatası oluyor, bunu ancak resetlemeyle çözebiliyorsun. yalnız bi düzeltme yapmak istiyorum resetlemeyle ilgili. kontak açıkken soketi çıkarın demiştim. düzeltiyorum, kontak kapalı iken soketi çıkarıp bir kaç dakika bekledikten sonra takıcaz. ayrıca bu elektronik konrol ünitesine giren bir sürü soket olduğunu sölemişsin. onu anlamadım . bendeki sxie ve soketi tek giriş. soketin büyüklüğü seni yanıltmasın. kontrol ünitesi oto teybinden biraz küçük botutta. bir tarafına giren çok sayıda kablonunn ucu büyük bir soketle üniteye giriyor. o soketi çıkarıp takacaksın. her hangibir riski yok. bu araçlar için klasik bir uygulamadır. restleme den sonra sorun yine çözülmediyse kablo bağlantı ve girişlerini kontrol et. temas sorunu olabilir. kontrol için enjeksiyon kafasına giren (potansiyometre, rölanti motoru ve meme kabloları) kablolardan başla. sensör kablolarını (ısı ve lamda yani eksoz üstündeki) kontrol et. kontrol yöntemi, otoyu çalıştır. rölantideyken kabloları kımıldat motorun sesinde ve devrinde anormallik gördüğün anda arızayı yakalamış olursun. ayrıca lamda sensörünü değişmedim demişsin bu çok önemli. değişmeden önce bence bi diagonostik teste sok. arızayı görürsün. bu testi yetkili serviste biraz pahalı olur ama bosc car servislerinde 30 ytl dir. msn ni ekledim. kabul edrsen msn den görüşürüz.




  • salim kardeş verdiğin bilgiler ve ilgine çok teşekkürler bugün zamanım olmadığından dediklerini yarın birer birer deneyeceğim ayrıca benim için büyük mutluluk nedemek senin gibi yardımsever arkadaşlarla her zaman görüşmek isterim teşekkürler görüşmek üzere ilgin ve alakana tekrardan teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan.akin_ -- 17 Ocak 2008; 0:21:59 >
  • Salim kardeşim dediklerini yaptım sen 2 dk. dedin benden bir 10 dk. kadar daha ekleyip reseti bir güzel attım bu arada da arabamı bir güzel temizledim vesile oldu. Neyse sadede gelelim Allah senden bin kere razı olsun arabam 2 günden beri yani resetten sonra canavar gibi oldu silkelemeden eser kalmadı sana ne kadar teşekkür etsem azdır beni büyük bir dertten kurtardın. Ama şu bizim Yalova fiat servisi ve sanayideki ustalar ben ustayım diye geçiniyorlar ya helal olsun ben giden 500 ytl ye yanıyorum ama çıkacağı varmış böylece 98 model unonun bilimum bir çok yakıtla ilgili parçalarını yenilemiş olduk ayrıyetten elimde bir adet orjinal uno benzin pompası var yedek olarak elimde duracak o da güzel neyse fazla uzatmaya gerek yok bu internet düzgün kullanıldığı zaman büyük bir veli nimet herkeze hayırlı ve kazasız günler diliyorum. Salim kardeş görüşmek üzere.
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var rolenti 1000 1100 arası ilk calıştırmada hiç bir sorun yok motor taki ısınınca takribi 5 dk sonra araba 10 sn yede bir 400 500 devir düşüyor reset attım dediginiz gibi ama düzelmedi
    97 uno sxie orjinal kılımalı 85000km de yakıtı cok iyi tek problemim bu ilk arabam ilk göz ağrım 1 yıldır kullanıyorum kocaelinden sevgiler
  • meraba
    soru: lpg varmı?
    eğer yoksa.
    sorunu periyodik olarak yapıyormu.
    1. buji ve kabloları kontrol ettir. (değiştir)
    2. sorun çözülmezse enjeksiyon memesini temizlet. temizleme sırası zaten 45 dakika makineye bağlayıp çalıştırıyorlar, yakıtı basınçlı makineden alıyorsun. sorun bu sıradada tekrarlarsa memeden değildir demk.
    3. tevzi makarası ve distribütörü değiştinmi. bunlar periyodik değişen parçalardır. 3-5 ytl dir.
    4. en önemlisi ve ilk başta yakıt basıncını ölçtür. 4-5 bar olması gerek. eğer düşükse yakıt sebebini bul yakıt pompası değişebilir. (40 ytl)
    eğer sorun çözülmezse tekrar yaz konuşalım.
  • arkadaşlar çok eski bir konuyu ele alıyorum ama delirecem 2 hafta önce uno sxie aldım burnumdan geldi pişman oldum arya araya burayı buldum denno arkadaşın sorununun aynısından var ne yapacam acil yardım.
  • meraba eraykoyulhisar
    ben 2,5 yıldır uno sxie 70 kullanıyorum. bende aldığımda biraz uğraşmıştım sorunu çözmüştüm. bu esnada oldukça fazla bilgim oldu. benim ustada bu konuda yetkin birisi. ancak sorunun kaynağını bulma konusunda ustanında katkıları ve benim araştırmam etkili oldu. forumun yukarı kısmında oldukça fazla bilgiyi attım. ancak tabi şöle bisorunda vardır tahmin ederim, arabayı tanımadığın için uygulama problemin olabilir. istersen msn den online yazışalım. e-mail adresini at, ben eklerim. ayrıca ben istanbulda yım, icabında görüşme imkanı dahi olabilir.
  • wallahi mükemmel olur
    eraykoyulhisarli@hotmail.com
  • Merhaba arkadaşlar , ailecek eski bi uno kullanıcısıyız 13 sene önce 60 s e tüp taktırdığımızda bu arabaya ne gerek var motoru yiyomuş bu tüpler denilmişti etraftan ve lpg ozamanlar aşırı ucuz olduğu içinde biz aşağı yukaru 100 000 km de arabanın kendisi kadar bi kar yapmıştık şimdi herkez lpg ci oldu ama lpg benzine yaklaştı ve eski kar kalmadı ortada. şimdiki 99 model tüplü ie unomuzunda rolantisi yüksekte çalışıyo gibi geliyor . 3 -4 hafta öncenin fiyatlarıyla şehir dışı 133 yakarken şehir içi 230 yakıyormuş araç babamın ölçümleriyle . lpg ustasının dediğine göre enjeksiyonlu unoların karbüratörlülere göre rolantisi daha yüksekte olurmuş . bu arada başka enjeksiyonlularda böyle mi bilmiyorum ama bizimki ilk önce benzinde çalışıp gaza köküne kadar basınca gaza geçiyo böyle bi sistem var , biz hiç benzinde kullanmıyoruz bunuda belirtmek istedim. şimdi aracın rolantide 1300 devirlerde çalışması normal mi sizce enjeksiyonlu diğer onu sahiplerinin yardımlarını bekliyorum .

    Ayrıca arac 1500 devirlerdeyken silkeleme yapıyor arada sırada resetleme işlemi bu silkelemeyi çözmeye yeterli midir .

    Teşekkürler




  • uno enjeksiyonlunun rölanti normal değeri, soğuk havalarda marşa basınca 1200 de çalışmaya başlar , 800 e kadar düşer ısınınca. yani motor ısınınca normal değer 800 dür. silkeleme sorunu için resetlemeyi dene düzelebilir. ancak başka bir arıza varsa düzelsede tekrar bozulacaktır. çünkü elektronik kontrol ünitesine yanlış sinyal gidiyordur. bununla ilgili şeyleri yukarıda yazmıştım.
    eğer resetleyince düzelip tekrar bozuluyorsa bi yerden yanlış sinyal gidiyor demektir.
    resetleyince hiç düzelme olmuyorsa sorun ateşlemede yada enjeksiyon memesi kirlenmiştir. ateşleme için rutin bakım yapıldımı (buji, tevzi makara, buji kabloları,vs.). önce bu bakımlar. devam ederse enjeksiyon temizliği (30tl tutuyor). ha bide mutlaka yakıt basıncını ölçtür. unoların hastalığıdır, benzin pompası özelliğini yitirir, basın düşer. hiç sorun olmasa bile unoyu yeni aldıysan bi elektrikçiye git yakıt basıncını ölçsün. ideali 4-5 bar dır.




  • teşekkür ederim resetleme işlemini yaptıktan sonra sonucu ileticem umarım düzelir .
  • Arkadaşlar 97 model SX İE uno arabam var ancak artık bıkamaya başladım.Rolanti sorunu nedeni ile
    baya bir para bayıldım ve artık skıldım en sonunda rolantiden dolayı stop etme işini karbüratör kelebek boğazını değiştirerel çözdüm ancak halen bir problemim daha var.
    aracımla bazen şehir içinde bazen uzun yolda gaz benzin farketmiyor giderken aracım 80 derce nin ürezine çıktıktan sonra mola verdiğimde yada bir yerde durduğumda tarar çalıştırırken ya hiç çalışmıyor
    ya da rolanti 500 devirde stop etti edecek gibi çalışıyor. Ancak beyne reset attığımda bu sorun düzeliyor ve aracım normale dönüyor.

    Bu arızanın nedenini bilen varsa yardım etsin. Birgün benzin döküp yakacam bu arabayı :)
  • kimsenin bir bilu yardımlarınızı bekliyorum :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haksin

    Arkadaşım muhtemelen sorunun avans ayarından kaynaklanıyor.Normalde bir araç bir tür yakıt kullanır ve avans ayarı ( hava yakıt karışımı) kullandığın yakıta göre yapılır.Senin aracında 2 tür yakıt kullanıyorsun ve avans ayarın lpg ye göre ayarlanmış.Bu yüzden sorun yaşıyorsun.Benzine göre ayarlansa lpg de sorun yaşarsın yani yapacağın pek birşey yok.

    İkincisi deponda bir sorun yok.Uno'nun depo kapağını söktüğünde kapağa dikkat et içinde çelik bir yay göreceksin.Bu bir tür termostatdır.Benzin özellikle sıcak havada uçucu bir hal alır.Bunu yazın arabana benzin doldururken tabancanın depoya girdiği yerde görebilirsin(Buharlaşan benzini).Depo herhangi bir şekilde dışarıya açık olsa hem sıcak havalarda depondaki benzin buharlaşıp gider hemde tehlikeye mahal verir.Depodaki fazla sıkışmada kapaktaki termostat açılıp bu sıkışmayı giderir.



    sx demiş arkadaş




  • arkadaslar benim sorun ise su salim1 arkadastan ve digerlerinden yardım bekliyorum
    aracım 97 model uno 70s lpg arac gaz basmadan calısmıyor gaz basıp calıstırıyorum.. gazdan ayagımı cekercekmez devir buyuk bir hızla dusup aracım stop ediyor...sorun nedir kafayı yiyecem benzinde hic bir proble yok.regulatöru garantiye gönderdim insallah ondandırda ugrastırmaz beni lutfen yarıdm edin
  • SLM MERHABA , SALİM 1 MESAJ 18 DE RESET ATMA TARİFİNDE KONTAK AÇILIP ÜNİTENİN FİŞİ ÇEKİLİR BELİRLİ SURE BEKLENDİKTEN SONRA
    KONTAK KAPANIR ve UNİTENİN FİŞİ TAKILIR DENİLİYOR.

    SİZDE İSE KONTAK KAPANIP ÜNİTENİN FİŞİ ÇEKİLİR BELLİ SÜRE BEKLENİR FİŞİ TAKILIR YAZIYOR TEREDDÜTTE KALDIK HANGİİSİ DOĞRU ACABA

    LÜTFEN CEVAP AÇİK BİR ŞEKİLDE... TEKRAR YAZARMISNIZ .. TESEKKÜRLER SİMDİDEN !
  • slm ,benmkide enjeksiyonlu ama senin dediğin gibi gazı sonuna kadar basınca deyil.ARACI İLK CALIŞTIRDIĞINDA ,BENZİNLE CALIŞIR... GAZ PDALINA.. BASINCA (ama sonuna kadar dayil) benzinden otamatik olarak ,gaza gecer ... ayrıca sorunlarına sanırım yeteri kadar cevap bulabilirsin sayfada.... emeği gecenlerden allah razı olsun. cok yararlı bilgiler vermişler ... sorunu olanlar, yeteri kadar bilgi edinebilirlerrrrr
  • meraba
    öncelikle belirteyim benzinden lpg ye geçmek için gazı sonuna kadar basmak değil. gaz pedalına basınca 2500 devirde otomatik olarak lpg ye geçer.
    reset konusunda ise. kontak açıkken soketi takıp çıkarmamak lazım. başka bir kod hatasını sebebi olabiliyor. bu şuna benzer. bilgisayar çalışırken fişini çekmeye benzer. oysa reset dümesi vardır bilgisyarın. bizim arabalarda ise kontak açıkken soketi çıkarıp takmak elketronik kontrol ünitesinin akımını şok biçimde kesip açmaktır. bu hataya sebep olmakta.
    kontak kapalı iken soketi çıkardığımızda kontrol ünitesi içindeki bütün enerji kesilecektir, hatta statik enerji denen ölü elektrikte nötürlenecektir. istenmeyen şekilde açık yada kapalı kalan transitörler fabrika ayarlarına dönecektir. yeniden soketi taktığımızda araçtaki yeni duruma göre ünite kendini yeniden kuracaktır. bu üniteler binlerce kez kendini restleyecek şekilde yapılmıştır. yani hata kodunu silmek için bilgisayara bağlanması gerekmemektedir.
    yani kısaca tekrar belirteyim kontak kapalıyken soketi çek, bikaç dakika bekle yeniden tak. her koşulda kontak kapalı olsun.
    bu resetlemenin ardından düzeliyor ve bir süre sonra (bir kaç saat yada bir kaçgün) yeniden rölantide bozulma oluyorsa gaz kelebek boğazı (enjeksiyon kafasıyla birlikte) değişmesi gerekiyor. çünkü resetleme işleminden sonra eğer arıza, bozukluk yoksa normal koşullarda en az bir kaç ay kod hatası vermemesi lazım.
    saygılar
    not: sivas'lımısın




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.