Şimdi Ara

Untamed Vahşi Doğada Hayatta Kalma Deneyimi Sunuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
12
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • '' 
     
    Vahşi doğada hayatta kalma deneyimine adım atmaya hazırsanız bu oyuna bir göz atmanızda fayda var. Açık dünya bir oyun yapısı ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda bir canlı olarak bulunuyoruz ve bu canlı tamamen vahşi doğa içerisinde hayatta kalma mücadelesine atılıyor. Diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi tüm ön plana çıkan mekanikler, yani temel kısımlar, bu oyunda da yer alıyor ancak burada bir insan olarak değil, bir hayvan olarak bulunuyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı mekaniklerin saldırı stilleri, hayatta kalma unsurları ve daha fazlası olması gerekiyor.
     
    Aynı zamanda oyun tamamen bağışlar üzerine şu anda geliştirilme aşamasında yer alıyor. Dolayısıyla şu anda oyunun geliştirilmesi tüm bu bağış kampanyasına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Hal böyle olunca beklentileri elbette bir miktar düşürmekte fayda var. Çünkü bu tarz oyunlar tamamen bağış odaklı ve aynı zamanda bağımsız bir ekip tarafından geliştirildiği için belli noktalarda o kalite farkını hissedebilirsiniz. Bunun dışında oyunun Kickstarter sayfası açık durumda. Oradan istediğiniz şekilde bağışlar yapabilir ve oyuna siz de katkı sağlayabilirsiniz.
     
    Bu şekilde geliştirici ekibe ve destek sunduğunuz takdirde daha hızlı bir şekilde ilerleme sağlayabilirsiniz ancak bazı durumlarda temkinli olmanızda yarar var çünkü birçok yapım bağış kampanyası adı altında ne yazık ki kullanıcılara kandırmaya yönelik hareketler sergiliyor ve bu şekilde vurgun yapabilir ve uzaklaşabilir. Bu tarz yapımların olduğunu da sizlere aktaralım, ona göre siz de kendi düşüncelerinizi tasarlayarak bu oyunu dilediğiniz şekilde bağış yapabilir veya tamamen diğer oyuncuların bağış yapmasını bekleyebilir ve oyunun çıkış yapmasını umabilirsiniz.
     
     
     
    "Untamed" adı altında çıkış yapmaya hazırlanan bu yapıp kıyamet sonrası bir dünyayı bizlere aktarıyor. Bu tema elbette oldukça sık işlenen bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda vahşi unsurlar, doğal alanlar, kısımlar, bölümler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bu alanlarda hayatta kalma deneyimini adım atmak elbette zorlu bir temelin başlangıcını bizlere atıyor. Dolayısıyla oyunda etrafa keşfetmek, etraftan çeşitli kaynaklar ve yiyecek içecek bulmak, bunun dışında kendi hayatımızı idam etmeyi sağlamak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
     
    Oyunda bir canlı olarak bulunuyoruz, bu canlı ufak bir kertenkeleye veya ejderha tarzı bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Bu canlıları dilediğimiz şekilde ilerletebiliyor, farklı bölgelere doğru gidebiliyorum, bu canlıyı istediğimiz şekilde kontrol edebiliyor ve temel mekaniklerine alışmak belki de ilk etapta zorla olabilir ancak daha sonrasında mekaniklere alıştıktan sonra kolay bir şekilde o yönde ilerleme sağlayabilirsiniz. Oyunun farklı yanı elbette burada canlı kontrol etmek de geliyor ve bu canlıyı kontrol etmek diğer oyunlardan direkt olarak ayıran özellik olarak bizlere sunuluyor. Burada canlının elbette animasyon hareketleri, kontrolleri ve daha fazlası oldukça önem arz eder. Eğer bu eğlenceli bir şekilde bizlere sunulursa ve çok farklı bir oyun içerisinde kendimizi hissedersek, gerçekten güzel bir yapıyla beraber oyunda ilerleyebilir ve bu şekilde oyundan zevk alabiliriz. Uzunca vakitler geçirebileceğimizi tahmin ettiğimiz bu yapımda umuyoruz ki güzel mekanikler ve animasyonlar bulunur.
    Oyun içerisinde aşırı büyümüş harabelerle dolu bölgelerden ormanlık alanlara, sahil kısımlarından diğer bölgelere kadar oldukça farklı alanlar yer alıyor. Bu kısımlarda dilediğimiz şekilde gezip tozabiliyor, buraları keşfedebiliyor ve bu tarz hayatta kalma oyunlarında bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etraftan kaynak toplamak oldukça önem arz eder çünkü zaten oyunun özünde kaynak toplama bulunuyor ve bu kaynakları toplarken de hem yiyecek hem üzerimize zırhlar hem de diğer kısımlar oldukça önemli. Bunları topladıktan sonra hem kendimizi koruyup kollayabiliyor hem de elde ettiğimiz kaynaklarla beraber yiyecek ve içecek konusunda sıkıntı çekmiyor, açlığımızı dindirebiliyor ve susuzluğumuzu da burada giderebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak temel hedef işimiz olarak karşımıza çıkıyor. Zaten bu şekilde hayatta kalmaya çalışıyor ve bununla beraber de sürekli olarak etrafı gezmek ve etraftaki ipuçlarını yakalamak tamamen bizim işimiz oluyor.
     
    Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve aynı zamanda burada bulunan demo sürümünü deneyimleyebilirsiniz ve oyunun belli bir kısmını şimdiden oynayabilirsiniz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.