Şimdi Ara

UPS Fanı Değişimi (Newtech Pro 1KVA) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
4
Favori
19.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 3 gün evvel FSP Champ 1kVa aldım. Bugün içindeki fana bakmak için kasasını açmışken fotoğraf almıştım.

    Fan çok enteresan. Buna uygun bir fan nasıl bulacağım bilemedim. Değerler aşırı yüksek. Hali ile zaten çok sesli. 4800rpm dönüş hızı var.

    12v 0.35A 4800RPM 46,12CFM Hava Akışı 7,78mmH20 statik baskı 45,20dBA özelliklerinde.

    Buna uygun değerlerde fan arıyorum. Daha sessiz olsun. Fakat yazılım kontrollü dediler. 0.35 yerine 0.18a mesela yada 4800rpm yerine 3500RPM 'lik bir fan taksam arıza verir mi acaba?
    Yukarıdaki değerlerde sessiz bir fan bulmak zor.
     UPS Fanı Değişimi (Newtech Pro 1KVA)


    2pin fan ve anakart üzerine takılı. Anakart üzerinde CN1,2,3,4... gibi soketlere takılı. Boşta olan sokete ekstra fan takabilir miyim?
    Önde tek fan bulunmakta. Emme ve eksoz olarak iki fana çıkarabilirmiyim? Arka tarafa 60mm fan sığacak gibi duruyor.

    Yardımcı olabilenlere çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Aralık 2018; 22:45:18 >




  • Bana da 60X60 lazım şöyle sessizinden. Bir alman malı bişey buldum 150 lira fiyat koymuşlar. Diğerleri 15 lira falan. İkisinin ortası yok mu bunun yav
  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım kusura bakmayın.Ürünü tv ve oyun konsolu için almıştım.Ürünü bi çalıştırdım baya baya fan sesi,bir şey takmadan bile 40-45 dB ses vardı kafayı yedirtti bana sessiz odada baya delirtiyor.Üst sıralarda arkadaşın dediği Xilence marka fanı aldım amazon.tr den 80 tlye.Şimdi bunu yazıyorum belki şimdilerde yapmak isteyen filan olur diye.Üstünde 4 pin connectör var.Yeni fanı da bu yüzden 4 pin connectörlü aldım fakat connectörlerin tipi farklı çıktı bu yüzden işlem yapmam gerekti.Basitçe sök tak olmadı.Connectörleri değiştirdim fakat bu sefer farklı sıkıntı vardı kabloların renkleri birbirinden farklıydı.Üstündeki fanın kablolalarının sırası Mavi,Siyah,Kırmızı,Beyaz yeni aldığımın orjinal hali şöyleydi sırasıyla Siyah,Sarı,Yeşil,Mavi.İlk önce kablolaları connectörlerin içinden sökmem gerekti sonra eski fanın kablo pabuçlarını yeni aldığım fanın kablolarına lehimledim.Sonra kabloların sıralamasını bulmam gerekti çünkü renkler farklıydı.Biraz internetten araştırdım 2.tahminimde buldum sıralamayı. Eğer böyle bir durum yaşarsanız zaman kaybetmeyin diye yazıyorum buraya Mavi,Siyah,Sarı,Yeşil umarım birilerinin işine yarar.Yalnız inanılmaz bir ses farkı söz konusu herkese kesinlikle tavsiye ederim.





  • kisyari kullanıcısına yanıt

    Selamlar benimde Newtech Pro II X9 3kVA elime geçti aküleri şişmişti yeni akü aldım jel olanlardan taktım malum ses olayı bilmeme rağmen hiç aklıma gelmedi bendekide 4 pinli 3 pinli taksam muhtemel fan hatası vericek o bakımdan senin taktiğin fanlarda böyle bir problem oldumu ve linki varmı yada marka modeli varmı yazarsan sevinirim

  • Neso kullanıcısına yanıt
     UPS Fanı Değişimi (Newtech Pro 1KVA)www.xilence.net
    Xilence - XF037 XPF80.R Case Fan 80 x 80 x 25, Performance C | 80 mm
    https://www.xilence.net/en/case-fans/45

    Araştırmam sonucu takılan fan bu kardeşim, bende de Newtech Pro II X9 3kVA var (2017 yılında satın almıştım) 4 pinli 80mm fanlı model, bunu yapmayı düşünüyorum fakat olmazsa 500 tl çöp olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIREWALL -- 23 Şubat 2024; 10:2:24 >
  • Neso kullanıcısına yanıt
    Benim herhangi bir problemim olmadı.Hala kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.