Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (523. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.472
Cevap
111
Favori
733.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    tüm cihazların toplamının max 30w olduğunu varsayabiliriz. Bir de bu cihazı tv ünitesinin içinde kullanmak problem yaratır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 21 Şubat 2024; 0:14:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Hocam cihazın kesintide aktif olabilmesi için minimum 65W'lık yükte olması gerekiyor diye uyarı var. 65W yük ile maksimum 43dk diyor.


    Satın almadan önce bence bi servisine danışın.



     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]www.se.com
    BX1200MI-GR - APC Back-UPS, 1200VA, Kule, 230V, 4x CEE 7/7 Schuko çıkış, AVR | Schneider Electric TR
    https://www.se.com/tr/tr/product/BX1200MI-GR/apc-backups-1200va-kule-230v-4x-cee-7-7-schuko-%C3%A7%C4%B1k%C4%B1%C5%9F-avr
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    teşekkürler servis ile görüşeyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar konuda sayfalarda biraz araştırma yaptım sonra fps Türkiye yi aradım bilgi aldım sağolsun lar kullanacağım aletleri tek tek hesaplayıp ona göre UPS için watt değeri verdiler. 65 inç oled TV, playstation 5, modem için 650 wattlık yetmeyeceğini 800 yada 1000 liği almamı söylediler. İnteraktif 800 vatlık bir model buldum FPS nin sizce onu mu almalıyım? Online mı almalıyım ya da daha yüksek vatlı mu almalıyım? Evde şimdiye kadar elektrikte sıkıntı yaşamadım sadece kesintilerde ya da voltaj dalgalanmalarında içim rahat etsin istiyorum. Yardımcı Olabilirseniz müteşekkir kalırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orislevin kullanıcısına yanıt

    Aslında bu saydığınız ürünlerin hemen hemen hepsinde smps güç kaynağı bulunur ve şebeke voltajını 12V gibi farklı değerlere düşürerek çalışırlar.


    Evimizde kullandığımız elektrikli aletler belirli toelranslarda çalışırlar ve bu kullanım kılavuzunda veya fişin girişinde belirtilir. Mesela 180-250V gibi.


    Yani dolayısıyla belli toleranslar içerisindeki gerilim dalgalanmalarından cihazlarımız etkilenmez çünkü içindeki smps güç kaynakları her daim 12v (3v-5v vb.) stabil gerilim üretirler.


    Peki elektrikli cihazlarımız için sorun nedir? En büyük sorun elektirk kesinitisi değil geri geldiğindeki yüksek voltajdır. Ve bu durumda genelde de ilk başta bu smps güç kaynağı gider.



    Sizin durumunuzda bence regülatör almak daha efektif olacaktır. UPS almak istiyorsanız da online tarafta kalıp 1500 lük bir ups elinizi kolaylaştırır ama onlarında gürültülü çalıştığını söylemeliyim.





  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet yazılanları epey inceledim fan gürültüsü bizim için sorun teşkil eder diye interaktif düşündüm. Önerebileceğiniz bir regülatör marka modeli var mıdır? Yazdığım sistem ve gereksinim için işimi görebilecek intereaktif ups var mıdır? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orislevin kullanıcısına yanıt

    Lİ modellerde tam sinüs veren modeller sadece APC'de var ama fiyatları uçuk seviyede. Regülatör konusunda ise kullanmadığım için tavsiyede bulunamayacağım ama kullanan arkadaşlar yazacaktır.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum hocam ilginize


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    merhaba, cihaz tercihinizi yaptınız mı? Ben de modem ve kamera hub ı için arayıştayım.

  • fatih_h kullanıcısına yanıt
    Inform aldım. Daha kullanmadım. Kutusunda bekliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selam üstadlar, bilgisayarım ve modemim için elektrik kesintisinde kapanmaması adına ups almak istiyorum daha önce hiç satın almadım bu yüzden hiç tecrübem yok fakat eminim sizler bu konuda çok daha bilgilisinizdir yardımınız lazım,


    bilgisayarımın tek tek donanımlarını yazmayacağım elimde wattmetre var bilgisayar kasam tam yükte 235W çekiyor (ryzen7600+rtx4060)

    monitörüm 20W

    modemi ölçmedim fakat 15W max'dır diye tahmin ediyorum


    toplamda 3 tane priz bağlamam gerekiyor yarım saat çalıştırsa yeter, elektrik kesildiği anda zaten oyun vs oynuyorsam bunları kapatırım pc direk 120W'ye kadar düşer monitör ve modem sabit açık kalır


    sizce ne almalıyım ? elektrik varken boştayken 0 gürültü yapan bişey varmı ? yorumlarda gürültü şikayeti okudum biraz, elektrik kesilince gürültü gelmesi sorun değil ama sürekli 24 saat ses yapması sorun olur benim için


    ne almalıyım :)





  • Arkadaşlar merhaba,

    Makelsan 3 kva online ups satın aldım ve pil modundayken %50 sonrası çok çabuk bitiyor. Cihaz şarjı %50 ye düşene kadar 3 saat gitti sonrasında kalan %50 de 20dk sürdü ve kapandı. Bu durum bana normal gibi gelmedi bilgi sahibi arkadaşlar yorumlayabilir mi?

     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhanbas37 A kullanıcısına yanıt

    Çekilen güç kaç W? UPS Tam modelini yazarmısınız.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Makelsan power se 3kva online 75-100w


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünün manualine baktığımda 3KVa'lık üründe 6 ve 8 akülü olmak üzere iki model olduğunu görüyorum. Sizin Tutmuş olduğunuz süreyi göz önüne alırsak. Yaklşaık 3saat 30dk. dayanmış. Bu da cihazda 6 akü olduğu olasılığını güçlendiriyor. Optimal durumda 100W lık bir yük ile 0.9 pf durumunda yaklaşık 4,5 saat dayanması gerekirdi.


    Ama pf (güç faktörü, ups verimliliği) kullanılan ups modu, sıcaklık, akülerin durumunu da varsayarsak. Bence normal sayılabilir bir süre açık tutmuş.

  • yeni aldığım ups içerisinde 12v 9ah 6 adet akü mevcut aynı modelden bir tane daha elimde var6-7 senelik içerisinde 12v 7 ah 6 adet akü bulunuyor ve benim eski cihazımdaki akülerin durumu kötü olduğu halde yeni cihaz kadar süre dayanabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhanbas37 A kullanıcısına yanıt

    Manualinde 9ah saat değil, 7ah lik akü olduğu yazılmış. Siz cihazı sıfır mı yoksa ikinci el mi aldınız? Sıfır aldıysanız aldığınız yer ile bi görüşün. Durumu anlatın bakalım ne diyecekler.

  • Arkadaşlar eskiden bir site vardı, gerekli bilgiler girildiğinde çok temiz sonuç veriyordu ama onu aradım bulamadım..

    Eğer en doğru hesaplama yöntemini biliyorsanız cevapta verebilirsiniz, veya site ismi de olur.

    Diyelim ki 2 adet 12v 9ah aküye sahip %80 verimlilikle çalışan 1 KVA (900 watt) online Ups'e anlık yük altında prizden 800 watt güç çeken elektrik eşya v.s.v.s. takılıyken, elektrik kesintisinde bu ups kaç saniye veya dakika bu sistemi açık tutar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    %80 verimlilikle çalışıyorsa PF 0.8 ise 900W yapmaz.


    Veriler:

    • 2 adet 12V 9Ah akü
    • %80 verimlilikle çalışan 1 KVA online UPS
    • 800 watt güç çeken elektrikli eşya


    1. Akülerin toplam kapasitesi:

    • Tek bir akünün kapasitesi 12V * 9Ah = 108Wh'dir.
    • 2 akünün toplam kapasitesi 2 * 108Wh = 216Wh'dir.

    2. UPS'in kullanılabilir kapasitesi:

    • Kullanılabilir kapasite = Toplam kapasite * Verimlilik
    • Kullanılabilir kapasite = 216Wh * 0.8 = 172.8Wh

    3. Cihazın çalışma süresi:

    • Çalışma süresi = Kullanılabilir kapasite / Cihazın güç tüketimi
    • Çalışma süresi = 172.8Wh / 800W = 0.216 saat
    • Çalışma süresi (dakika) = Çalışma süresi (saat) * 60
    • Çalışma süresi (dakika) = 0.216 saat * 60 = Yaklaşık 13 dak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 28 Şubat 2024; 2:29:50 >




  • Edit: Hocam öncelikle çok teşekkürler ancak Şimdi gündüz gözüyle tekrar baktım da bu hesaplama yanlış değil mi, ya da benim mi kafa almadı..  [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]  900 Watt'lık bir UPS kiii verimlilik %80 olduğunu söylüyorsunuz oldu sana 800 watt, kendi aküleri bitene kadar stabil anlık power'dan 800 watt stabil güç çeken bir sistemi nasıl 13 Dakikaya yakın bir süre açık tutabiliyor.. Elektrik gitse de UPS'den Anlık 800 watt güç çeken bir sistemi hemde.. 2 adet 12v 9A 1500 line interative ups'lere bakıyorum 1500VA 900 watt'a eş değer deniyor ama o bile maksimum 1,5 dakika canlı tutabildiğini kutusunun üstüne yazmışlar zaten... Bu elektrik akım amper hesaplamasından hiç anlamadığım için baya kafam karıştı..


    Bir de ek olarak, önceki 2 sayfada yazdığım yorumda UPS mazağasına gideceğimi söylemiştim ama gideceğim mağaza sanki bizi bekliyormuş gibi tadilata girince maalesef aksadi ama bir başka arkadaşın kendi UPS'ini tamir ettirdiği servis yol üstündeyken uğradım ve eğer işimi görecekse ikinci el temiz bir şeylerde halleder diyerek Ups bakındım ama piyasa maalesef kendini süper zeka sanan kolpacı esnaflara kalınca bende almaktan vazgeçip eve döndüm.


    Şimdilik aklımda 2 ürün var, ya FSP V PRO Line Interactive 2200VA ya da büyük ihtimal Online olarak FSP V PRO veya Champ Online 1 KVA, veya Tescom 1 KVA'dan birini alacağim gibi duruyor.. Bir UPS alalım dedik kafa çorba oldu gerçekten.. En son öyle gerçekten delirim gidip yetti yetmedi diye düşünmeden 3 KVA bir şey alıp gelicem hem sesiyle hem de ağırlığıyla uğraş dur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 29 Şubat 2024; 10:43:56 >




  • 
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.