Şimdi Ara

Üroloji Bt görüntülerini yorumlayabilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    İzmir'de bir hastanede böbrek taşı için bt çekildim.Doktor ameliyat dedi ama 2 hafta da süre verdi belki düşer diye. Aynı hastane 2 yıl önce de direk açık ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. Başka bir hastanede taş kırma ile taşlarımdan kurtulmuştum. Bu yüzden bu hastaneye çok fazla güvenemiyorum. 2 hafta geçti taş düşmedi başka hastaneye göstermek için bt raporunu almak istediğimde vermediler. İnternet üzerinden sadece görüntülere ulaşabiliyorum. Görüntüleri göndersem yorumlayabilecek var mı ?



  • Hocam öm atar mısınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • At

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Az önce raporumu alabildim sonunda. Böbreğimi kaybettiğimi acil ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Raporumu yazayım görüntüye ihtiyaç olursa onuda gönderebilirim.

    Sol Üreterin alt-orta kesiminde, yaklaşık 1.5 cm uzunlukta opak taş dikkat çekmektedir.Taşın gerisinde belirgin genel üreteropelvikaliektazi meydana gelmiştir. Sol böbreğin geniş üst ve alt zon kalikslerinde de bir kaç milimetre çaplı birer opak taş görülmektedir.Sağ böbreğin toplayıcı sistem genişliği normaldir.Sağ böbrektede bir kaç adet milimetrik çaplı opak kaliks taşı bulunmaktadır.Her iki böbreğin parankim kalınlığı, konturları normal bulunmuştur.Tetkik IV kontrast madde verilmeden yapıldığından renal fonksiyon veya parankimal dansite değerlendirilmesi mümkün olmamıştır.

    KC nin parankim dansitesi nonuniform biçimde büyüktür. Görünüm heterojen parankimal yağlanma lehine değerlendirilmiştir.
    Batında serbest sıvı koleksiyonu, retroperitoneal patolojik ebatta lenf nodu yoktur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.