Şimdi Ara

Ürpertici gelecek “geldi”: Yapay zeka videolarını yapay zeka seslendirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ürpertici gelecek “geldi”: Yapay zeka videolarını yapay zeka seslendirecek
    Geçtiğimiz hafta ChatGPT, DALL-E 3 gibi yapay zeka araçlarıyla tanıdığımız ünlü yapay zeka şirketi OpenAI, devrimsel video aracı Sora’yı tanıtmıştı. Sora, sadece metin girdilerini kullanarak tarif ettiğiniz sahneyi son derece gerçekçi şekilde videoya dönüştürüyordu. Ancak bu videolarda ses faktörü bulunmuyordu. Şimdi ise bir başka yapay zeka şirketi olan ElevenLabs, Sora tarafından oluşturulan görüntülere yapay zeka tarafından üretilen arka plan sesleri ekledi.



    Yapay zeka canlandırdı, yapay zeka seslendirdi



    ElevenLabs, geçmişte bazı haberlerle de gündem konumuz olmuştu ve bunların çoğu ürperticiydi. Zira şirket, sadece birkaç saniyelik gerçek kişi seslerini inanılmaz bir şekilde yapay zeka ile klonlayabiliyor ve her tonda sesler üretebiliyordu. ElevenLabs ile Skyrim’deki binlerce diyalog seslendirilirken gelişmiş insansı robot Ameca’ya ses yeteneği kazandırılmıştı. Şimdi ise şirket, herhangi bir sahnenin metin açıklamalarını kullanarak sesler üretebilecek yeni bir araç üzerinde çalışıyor.



    ElevenLabs, şimdilik Sound Effects adını verdiği aracının detaylarını açıklamadı ancak OpenAI Sora duyurusundaki favori kliplerden bazılarına sesler eklemek için 'çarpan dalgalar', 'metal çınlaması', 'kuş cıvıltısı' ve 'yarış arabası motoru' gibi metin istemlerini kullandığı bir video yayınladı. Ve açıkçası bu örnekler oldukça güçlü ve etkileyici görünüyor. Bu videoyu yazının sonunda izleyebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Derinlemesine: OpenAI Sora ile yapılan akılalmaz örnekler, detaylar ve endişeler



    Sora'da olduğu gibi ElevenLabs’in de üzerinde çalışması gereken bazı hatalar, dolandırıcılığa karşı korumalar ve güvenlik protokolleri bulunuyor. Ancak yapay zekanın gelişim hızı göz önüne alındığında bunların kısa sürede üstesinden gelineceğine şüphe yok. Öte yandan önümüzde ilginç ve muhtemelen korkutucu zamanlar var diyebiliriz. Yapay zeka tarafından oluşturulan videoların yapay zeka tarafından gerçekçi bir şekilde seslendirilmesi “gerçeklik” gibi felsefi konuları tartışmaya açacaktır. Ve bunların tehlikeli kullanımları da göz önünde bulundurulması gereken en büyük endişe faktörlerinden.



    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=VDaZ9gTx7A8&]




    Kaynak:https://newatlas.com/technology/elevenlabs-sound-effects-ai-audio/
    Kaynak:https://elevenlabs.io/blog/ai-sound-effects-are-coming-soon/







  • sondaki astronutun yürüyüşünden yapay değilde sanki başka bir zeka gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.