Şimdi Ara

ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
4.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi geceler/ günler

    eşimin yaptığı takıların çekimleri için bir canon eos 700d 18-55 stm kit aldım. bunu alırken ürün çekimi dışında video çekimide yapabileceğimi düşünürek seçtim. iyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama canonun kötü bir makine yapacağını pek düşünmedim. nikon ile canon arasında bariz kalite farkı olacağını düşünmedim.

    bununla birlikte bir de tripod ve ürün çekim çadırı da aldım. ürün çekim çadırını biraz ucuza bulunca 80x80x80 cm lik aldım. kargo gelince umduğumdan büyük çıktı ayrı konu.

    aydınlatma olarak 2 adet 6500k 18 watt tasarruflu (100 watt eşdeğer) ampul kullanıyorum.

    arka plan ne yaptıysam hep mavimsi çıkıyor. arka plana fon olarak a3 sublimasyon kağıdı koydum gerçekten oldukça beyaz bir kağıt.

    sorun ayarlardan mı kullandığım ışıklardan mı yoksa kullandığım fon kağıdından mı bilemedim.

    bu işten anlayanlar arkadaşlar bana bir kaç fikir verirlerse çok sevinirim.

    örnek resim

     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu







  • Makineniz üzerinden beyaz ayarı yapın. Yada RAW çekip daha sonra beyaz ayarı yapın.
  • 100w cok az daha guclu ampul lazim ya da daha uzun pozlamaniz lazim koydugunuz foto karanlik. Cektiginiz nesneyi arkaplana o kadar yaslamayin arada meseafe olsun. Iki isik yanlardan verin bir isik da yukardan arka plan aydinlatmasi icin kullanin. Isiklar tabi cadirin disinda(yinede soyliyim dedim). Tasarruflu ampul hep mavi cikar zaten sizin arkaplana gore renk ayari yapmaniz lazim ki beyaz tam beyaz olsun sorun cozulsun. Google'dan white balance nasil yapilir diye arayin videolarini bulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler araştıracağım. dediğim gibi çadır çok büyük olduğu için ampülleri cadırın içine koydum. dışarıya koyduğumda içerisi hiç aydınlık olmuyor.

    o çadırın içine ben bile girebilirim o derece :)
  • Mavilik kullanılan ampullerin yüksek kelvinde olmasından kaynaklı sanki, ama ilginçtir öndeki model bembeyaz.
    Şunu sorayım, model aslında hafif sarımsı mıdır gerçekte? Yada çadırı kullandığınız ortamda başka (mesela odayı aydınlatan) bir ampul var mı sarı tonlu falan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkafonu açık yeşil falan bir şey koysanız. Sonra Photoshop'ta "select color range" (Türkçesini bilemiyorum) seçip ayrı layer(katman) a alıp, orayı siyah-beyaz renklere çevirseniz veya saturation'u sıfıra çekseniz ?
    -
    Önceki (sizinki)
     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    benyapmadan-boyleydi by Ciddi Biri, on Flickr

    Misal... ben direk "select color range" den yaptım böyle oldu bile !..
     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    benyaptim-bu-oldu by Ciddi Biri, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Ocak 2015; 2:07:56 >




  • @çekomastik: model beyaz suni deri kaplı. evet tepede ufak fazla güçlü olmayan bir ışık var ama karanlıkta bile loş bir ortam sağlıyor.

    @jiddi: evet senin yaptığın işlemden sonra daha beyaz olmuş.

    http://www.kevinkish.com/images/ProductPhotography/ProductPhotographyJewelry1.jpg bu kalite bir fotograf için herhalde ışıkk donanımım yetersiz.

    5500k lık satılan ampullerden alsam sonuç çok fark eder mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavinetcafe

    @çekomastik: model beyaz suni deri kaplı. evet tepede ufak fazla güçlü olmayan bir ışık var ama karanlıkta bile loş bir ortam sağlıyor.

    @jiddi: evet senin yaptığın işlemden sonra daha beyaz olmuş.

    http://www.kevinkish.com/images/ProductPhotography/ProductPhotographyJewelry1.jpg bu kalite bir fotograf için herhalde ışıkk donanımım yetersiz.

    5500k lık satılan ampullerden alsam sonuç çok fark eder mi?

    Bence burada arkaplanı soyutlamış. Başka layere taşıyıp arkaplanı değiştirmiş. Obje de bana çok net gelmedi açıkcası. Sizin çekim daha iyi olabilir. Çekim ayarlarınız, diyafram kaç mesela ?




  • mavinetcafe M kullanıcısına yanıt
    Ampulleri degistirsen de iyi sonuç alacağını zannetmiyorum. Sebebi öncelikle homojen aydınlatma olmaması ve aydınlatmanın yetersizliği. Örnek verdiğin fotoğrafta ve bu tarz fotoğraflarda yoğun ps vardır, ürün çekimi yapmak bu anlamda zordur biraz.
    Ampulu değiştirmek yerine ilave ederek (aynı kelvinde) guclendirebilirsin.
    Raw çekip kelvini sonradan yazılımla ayarla muhakkak. Son olarak ortamda başka ışık olmasın, tepedeki lamba düşük ışık yatsa bile model önde, mavi çıkan fon geride olduğundan öndeki model tepedeki lambadan etkilenip beyaz ayarını saptirabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @jiddi: f1/18 1/50sn iso 400 44mm değerlerinde çektim. uzun pozlama yaptığımda arka plan beyazlaşırken takıların taşların rengi açılmaya başladı bende en azından renkler düzgün çıksın dedim. ps bilgim çok yok. kendi sublimasyon baskı işim anca dpi yükselt biraz vibrance contrast gözüme göre bir de crop yapıyorum. az nce color range seçtim ama layer felan açamadım seçtiğimle bu konuda daha sıfırım.

    @çekomastilk : çekimleri ürün çadırının içinde çekiyorum. ilk başta ampülleri dışarıdan koyayım dedim çok loş oldu içerisi. bende ışıkları çadırın içine aldım.2 adet ampulüm var birini sağdan birini soldan verdim.

    flash diffuser gibi bişiy alsam farkedermi acaba? eşimin ürünlerini internet satalım dedik bir işe girdik ama bu konuda baya amatörden de öte beceriksizim sanırım. youtube ta izlediğim videolarda adamlar şipşak çekiyordu bende kolay bir şey sandım. :)) profesyonel olmak kolay değil tabii.

    büyük şehirde olsam bu işim bir kursuna bile gidebilirdim ama bulunduğum yere en yakın merkez 130 km uzakta.




  • mavinetcafe M kullanıcısına yanıt
    Dostum o zaman bence şöyle yap, ışık kaynağını 2 katına çıkar ve ampulleri çadırın dışına koy. 2sağ 2sol 2üste gelecek şekilde örneğin. Ampullerin ışığı tam verebilmesi için alüminyum folyo yada beyaz karton gibi malzemelerle dışa bakan kısımlarına kabuk yap, bu önemli ölçüde ışık miktarını arttırır, hem çadırın dışına koyacagın için aydınlanma bir miktar azalacaktır ana mesafe arttığından daha difüze, homojen hale gelecektir.
    Raw çekimde custom wb yapabilecek basit te olsa bir program ogrenmen şart yalnız, zor değildir elinde ps varsa camera raw eklentisi ile halledebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelvin skalası denilen bir şey var. Alınan ampuller büyük ihtimalle tasarruflu bir çeşit floresan ampullerin aslında piyasada satılan en adisi 1.5-2 TL' lik 6500 hatta 7000 kelvinlik olanlarından. Bunlar bembeyaz olan fayans kaplı bir banyoyu bile resmen çivit mavisine çalan hatta mora boyar tanınmaz hale getirir. Ev içi aydınlatmada bile kullanılması sakattır. Bu tip ampulleri kullanmada ısrarlı iseniz Osram' ın,Philips' in yine beyaz ışık veren ama kelvin derecesi 4500-5000 Kelvin olanları ile herhangi bir markanın üzerinde 2700 kelvin yazılı olanları denemenizde yarar var. Özellikle 2700-3000 kelvin olanları çekilen nesneyede canlılık verir. Ayrıca halen bulabilirmisiniz bilmiyorum BIM' de satılmıştı. BONSLED 8W/650 lm/3000 Kelvin ve BONSLED 8W/750 lm/5000 kelvin' lik LED ampulleri mutlaka denemelisiniz. Bu ampuller yansımada yapmadığından hiçbir değişiklik yapmadan ve ek bir aksesuar dahi kullanmadan masa üstünde altta beyaz muşamba üzerinde tek tepe lambası ile yaptığım cihaz ve cihaz içi çekimlerinde Canon 40D+Tamron 18-270 mm Macro ile, Makina da JPEG+ beyaz ayarını da gün ışığı ve floresan' a almak şartıyla neredeyse hatasız sonuçlar aldım. Denemenizde yarar var. Aşağıda skalalar halinde kelvin derecelerini verdim. Bence sizin sıkıntınız verdiğiniz örneklere göre kullandığınız ampullerin kelvin değerlerinde. Işığı arttırmak özellikle tungsten dediğimiz flamanlı ampuller, kullandığınız obje taşlı (Takı) olduğu için gereksiz yansımalara neden olduğu gibi kullandığınız fonu daha ön plana çıkartır (Parlatır). Nesne (Takı) karanlıkta kalacağı gibi anormal parlamalara neden olur, detay kaybolur. LED-Enerji tasarruflu yansımasız (ışık kaynağı belirsiz-örtülü) kaynaklar daha idealdir.
     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu


     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu

     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Ocak 2015; 11:59:46 >




  • anlaşılan biraz daha masraf edeceğim. şu ampulleri araştıyorum. aliexpresste uygun fiyatlı malzemeler var. onları biraz araştırayım. herkese teşekkür ederim.

    eck-8 aldım amazondan o gelene kadar zaten çekim yapamayacağım o gelince daha ayrıntılı çekimler yapıp sizinle bu konuda gene paylaşarım.
  • Kelvin melvin hepsi hikaye... Sorununuz tamamen monitörünüzden ve renk profillerinizden kaynaklı... Bunları araştırın...

    Fotoya hiçbirşey uygulamadım sadece camera rawda açıp oto dedim...
     ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
  • @zombby fon beyaz olmus ama urunun kendisi sariya kacmis bu fotografta. Benim yolladigim fotoda urun renkleri duzgun sadece arka fon maviye caliyor. O yuzden beceremedim bir turlu. Yoksa cesitli denemelerse fonu beyaz tutturunca urunun renkleri bozuluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki yardımcı olur şöyle bir yazım var.

    raw çekim yapıyorsanız raw da damlalık şeklinde bir araç cubuğu var otomatik fondaki beyaz kağıda göre beyaz ayarı verebilir.

    http://burhandikkasphotography.blogspot.com.tr/2013/11/fotograf-duzenleme-2-raw-fotograf.html
  • Jpeg üzerinden beyaz ayarı tam sonuç vermez raw çekim gerekir bu arada sizin koyduğunuz foto tamamen mavi-mor zaten ürünün renginin doğru olmasına imkan yok...

    Siz 1000 dolarlık lamba alıp koysanızda sonuç değişmez gene aynı renkleri göreceksiniz... Boşuna masraf yapmayın bence...
  • raw çekimi deneyeceğim. bir de aklımda kalmasın diye bir kaç tane 5500k ampul de sipariş vereceğim aliexpressten. 115 watt (575 eşder) ampullerin tanesini 15 lira gibi bir fiyattan buldum. 4 tanede ondan alayım artık olmadı başka yerde de kullanırım.

    ampuller gelene kadar raw çekimleri deneyim photoshopla uğraşırım.

    @zommby sizinki sarıya kaçmış dememin sebebi aslında ürünler gerçekte bu kadar parlak ve canlı değiller mat görünümlüler. eskitilmiş havası var. sizinki yıldır yıldır parlıyorlar. belki de jpeg-raw farkından böyle bir sonuç oluşmuş olabilir. elimde rawları bu çekimlerin. olmadı tekrar çekime başlarken 1-2 hafta içinde raw olarak çekeceğim hepsini. ondan sonra bakarım renk olayına tekrar. şimdilik batarya hemen bittiğinden hevesimde yok. bir tane adaptör sipariş ettim. gelince bol bol çekip deneyeceğim onla zaten. doğru bir ayar bulana kadar.

    @serseri şirin yazıyı okudum. gerçekten faydalı oldu teşekkür ederim.

    @bipekkan ampuller elektrikçiden alınma tasarruflu ampüller bende çok fazla bir verim beklemiyordum bunlardan ama bı kadar acayip bir şey çıkacağını da tahmin etmezdim.




  • Arkadaşlar bende kendimce Led Şeritlerle Aydınlatılan bir çadır yaptım yalnız beyaz ayarı olarak hangi ayarı seçmek lazım. Genel de SLR cihazlarda Led için bir seçenek olmuyor o sebeple bende bir sorayım dedim.

    Aydınlatma dışında cihazın flaşını da kullanınca beyaz renkle ilgili sorun olmuyor ama çekim yaparken flaşı kullanınca malum nesneler üzerinde parlamalar olabillmekte.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Custom white balance ile cekmelisin.
    Mantık olarak makinaya beyazı tanıtıyorsun , netten bir arastir derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.