Şimdi Ara

Ürün çekimi için fotoğraf makinası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, genellikle tekstil aksesuar ürünlerini çorap şapka fular şal gibi beyaz fon üzerinde cep telefonu ile çekim yapıyorum ancak renkler doğal olmuyor vede gölge olmasın diye ürünlere yakından çekim yapamadığım için zoom yapıyorum buda kaliteyi biraz düşüyor. Çok nadirde olsa dış çekim yaptığımızda oluyor. Fotoğraf makina dünyasına baya yabancıyım. Ancak dediklerim dışında bi amaçla kullanmıycağım. Bu bağlamda sıfır yafa ikinci el tavsiyeside olur bana önereceğiniz en uygun fiyatlı marka model ne olur? Bütçe kısıtlı ama Kullanmayacağım özelliler için çok fazla para vermemek adınada önerilerinizi bekliyorum. Fiyat olarak 500-1000 ₺ arası çok iyi olur ancak yok derseniz üstü zorlasada sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda satın alacağım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • fotoğraf makinesi piyasası hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız belli, 500-100tl ye şu devirde dandik kompak makine bile bulamazsın.

    en en iyisi cep telefonuyla çekmeye devam et,ama ışık sistemlerine yatırım yap. doğru ışıkta cep telefonuyla da iyi fotoğraflar çekilir.

  • Ürün çekimi için makineden çok ışık ve lens önemli. Ayırdığınız bütçe ne lense ne de ışığa yetiyor maalesef.

    Güzel bir sonuç elde etmek istiyorsanız en az 2 güzel flaş almanız gerekiyor. Sabit ışıklar da iş görür ama ileride değiştirmektense para biriktirip güzel bir flaş mümkünse paraflaş seti almak gerekiyor. Burada sıkıntı flaşları telefon ile kullanamazsınız, o yüzden DIY ışıklandırma yapıp para biriktirmek sizin için daha uygun olur. Youtube zaten DIY videoları ile dolu.

    Yeterli ışıklandırma ve lightroom ile beyaz ayarını ve renk problemlerini giderebilirsiniz.

  • Cevaplar için teşekkürler. Kusura bakmayın bildirim gelmemiş yeni gördüm yazılanları. Trendyol gibi platformlara ürün yüklüyoruz. Bu siteler zaten fotoğraf kalitesini düşürüyor. Bu nedenle telefonla devam etmeye karar verdim. Led projektörden bi ışık yaptım ancak fotoğrsflarda renkler istediğimiz gibi çıkmıyor. Yani çok beyaz çıkıyor ve özellikle siyah renk ürünlerde renk düzgün çıkmıyor. Işığı yumuşatması için projektörün önüne yağlı kağıt koydum ancak yeterli olmuyor sanırım. Işığı başka nasıl yumuşatabilirim sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.