Şimdi Ara

Ürün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, fotoğrafçılık ve fotoğraf ekipmanları ve profesyonel fotoğraf çekimi hakkında hiç bir bilgim yok.
    İnstagram ve facebooka evde yaptığım bir takım ürünlerin fotoğrafını atmak istiyorum. Ürünler kumaş ve renk çoğunluğu beyaz üstüne ufak desenler.
    Konu hakkında her türlü tavsiyeye açığım. Durumumdan bahsedeyim. Canon 1100d ikinci el 700 TL ye(şarj aleti yok, 10k shutter, efs 18 - 55mm lens) buldum. Amacım dışarıda gündüz çimenin bankın üzerinde kumsalda vb yerlerde ürünü gösteren fotoğraflar çekmek. Ev ortamındada belki tripod ile ürünün fotoğrafları çekilebilir. Bütçem çok kısıtlı 700 800 belki 1000 TL yi zorlayabilirim anca. Söz konusu makina bu fiyata alınırmı? Yada herhangi bir tavsiyeniz varmı? Telefon Huawei mate 10 pro kullanıyorum. Telefon işini görür derseniz nasıl çekebilirim belirttiğim gibi her türlü öneriye açığım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba,

    Ürün fotoğrafı çekecekseniz size şöyle anlatayım. İlk önemli olan ışık ve photoshop bilginiz. Ortalama bir telefonla bile düzgün ve şiddetli ışıkta çok güzel fotolar çekebilirsiniz. Telefonda çekeceğiniz fotoğraf eğer RAW formatında değilse photoshopa gerek yok, ufak tefek instagram filtreleriyle bir kalite yakalayabilirsiniz ama işi profesyonel olarak kaliteli fotoğraf çekeceğim diyorsanız ben nikon öneririm. En ucuzundan d3200 alıp üzerine 35MM ya da 50MM f1.8 lens almanızdır. Ürünlerinizin boyutları büyükse 35MM f1.8 lens daha mantıklı olur çünkü çok fazla uzaklaşmadan ürünün tamamını kadraja sığdırırsınız. Kit lens ile ürün fotoğrafı çekmeyi düşünmeyin, kalitesi sizi tatmin etmeyecek, internette gördüğünüz şekilde fotolar çekemeyeceksinizdir. O nedenle kamera için bütçeniz düşükse ki öyle görünüyor, ilk başta cep telefonu ile çekim yaparak kamera bütçesini arttırın. 2000TL civarına gelince Nikon d3200 + 35MM F1.8 lens alabilirsiniz. Tabi bu fotoları çekerken güzel bir tripod kullanmalısınız. Hatta benim önerim uzaktan kumanda da alıp titreşimi minimuma indirmenizdir. Eğer anlattıklarım ilginizi çekerse size 35MM F1.8 + Nikon D3200 ile çektiğim birkaç ürün fotosunu gösterebilirim.




  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Şimdilik dediğiniz gibi bir süre erteledim makina alma işini. Telefon ile idare edeceğim. Bahsettiğiniz makinaya biraz baktım. 2. El almayı düşünüyorum ilerleyen süreçte. Hangi platformdan almalı ve nelere dikkat etmeliyim acaba? Çektiğiniz fotoğraflardan bir kaçını paylaşabilirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Franzz kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Aslında güvenilir olduğu sürece heryerde alabilirsiniz. 2. el kamera ve lens alıyorsanız dikkat etmeniz gereken şeyleri anlatayım size.

    -Alet üzerindeki tüm düğmelere basın ve menüleri gezin. Çalışmayan düğme var mı yok mu test etmek lazım.
    -Karanlık ve aydınlık olarak birkaç fotoğraf çekin, mümkünse siyah ve beyaz olsun ve bu fotoları ekranda bakın ölü pixel, leke vs var mı diye.
    -İmkanınız varsa yanınızda bilgisayar götürün ve çektiğiniz fotoları bilgisayara atarak büyüterek bakın. (leke, ölü pixel vs)
    -Cihaz ile çok yakın ve çok uzak olmak üzere birçok odaklama yapın, otomatik AF motorunu test edin. Saçmalıyor mu yoksa hızlı şekilde netliyor mu kontrol edin.
    -Birde kırığı çıkığı, deformasyonu olmasın. Çatlak kırık body = yere düşmüş,bir yere vurulmuş anlamına gelir.

    Akşam eve gittiğimde birkaç fotoğrafı yükleyip paylaşırım burada.




  • Merhaba,

    Birkaç çektiğim fotoyu paylaşıyorum.

    Ürün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım VarÜrün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım VarÜrün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
    Ürün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım VarÜrün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım VarÜrün Çekimi İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.