Şimdi Ara

'USB Aygıtı Tanımadı' Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
307.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarıaslan

    quote:

    Orijinalden alıntı: hugareva

    elimde bir laptop var ve usb olarak ne takılırsa takılsın "usb aygıtı tanınmadı" diyor, işin kötüsü toucpad driverı yok ve usb mouse da çalışmıyor. Tıkandım bişey yapamıyorum.

    Driver'ı farklı pcden indirip dvd'ye çekip kurulum yapın. USB aygıt tanınmıyor sorununa gelince, formatla driverla çözülecek birşey değil. Güney köprüsü arızalanmış. Chip değişimi yapılması gerekiyor.

    Cevap için teşekkürler, bende arızalı olduğu kanaatindeydim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masmynak


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterloka

    Kardeşim bende bu sorunla karşı karşıya kaldım pc yi kapat fişini cikart 20 25 sanıye pc ye hiç elektirik girmesin sonra fişi tak ve pc yi aç kesinlikle oluyor =)


    hocam şaka gibisin yaa neler yaptım en sonunda senn yöntemle oldu yaa :) sağolasın

    aynen :) kafayı yemek üzereydim dünya kadar şey denedim hepsi boşunaymış:D
    sağolasın




  • tek bir çözümü var arkadaşlar
    1-aygıt yöneticisine gir
    2-evrensel veri yolu denetleyicileri aç
    3-en alttaki usb kök hup u kaldır
    4- usb aygıtı yıgın depolama olarak gözükecek tanınması için sorun çözülmüştür

    yardımcı olduysam ne mutlu bana:)
  • aygıt yöneticisi ne gir
    evrensel veri yolu denetleyicileri aç
    usb kök hup en alttakini kaldır sorun çözülecektir aynı sorunla tekrar karşılasırsan dediğimi yaparsan sorun kalmaz
  • kardesım ben flash bellek taktıgımda calısıyordu 2-3 gun once ama bugun taktım calsımadı heryolu denedım batarya cıkardım bekledım felan burada yazılan herseyı denedım olmuyo ne yapabılırım baska bılgısayara takınca flash bellegı calısıyo ama laptopda calısmıyo
  • Kıdemli Yarbay size teşekkür etmek için üye oldum bu anlattığınız inf dosyayı sildim ve pc'yi yeniden başlattım
    ipad'i tanıdı
    paylaşım için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diuf19 -- 13 Mart 2013; 15:35:11 >
  • Merhabalar,
    3-4 gündür bende bu sorunu yaşıyorum. İnternettede forumdada çok araştırdım, burası dahil çözüm önerilerinden yapmadığım aklıma gelen bir tek ön portun kablolarını sökmek var. Çalışır bıraktım, belki 2 gün kullanmadım geldim bu sorun. Enteresandır; usb ler çalışıyor, mesela fare klavye ama bellek niteliğinde flash olsun hdd(3,5") olsun çalışmıyor PC desktop bahsi gecen portlar ön arka hepsi aynı tepki. Olay "USB Aygıtı Tanımadı" demesiyle başladı. tavsiyeler işe yaramadı bende iş yeri olmasından donanımı kaldır baştan kuru sona bırakmıştım. Universal olanlardan üstten birini bir sildi klavye mouse uçtu. Restart attım düzeldi. Kök hub denedim orada da uçtu, res. Arada başka çözüm yollarıda denedim sonra olmayınca bir daha deneyim dedim aygıt yöneticisinden kaldırdım baktım mouse klavye burada. Attım restartı, taktım flashı AÇIDI benim hal aynen gülücükteki gibi. bir sebepten gene res. atmam gerekti günün sonunda, hop gene gitti ve bu sefer alayınıda kaldırdım, bios pilini de çıkardım 20 dk. bekledim. dediğim gibi bir tek aklımada geldi ama millet ters ters bakıyor diye sallanmayayım dedim ön usb kabloları sökük denemedim. Ha OS: W7 Ult. x64. Gözünüzü seveyim bir yardım. Ben grafik gazete mizanpaj falan yapıyorum doldu makina hdd ime yedeklemem lazım iki güne falan arşivden silmek zorunda kalacağım




  • kimse cevap vermeyecek mi?
  • Arkadaşlar
  • Eğer tüm usb portlarınız bu şekilde hata veriyor ise sorun anakart üzerindeki Kuzey Köprüsündedir. USBleri bu köprü yönetir. Tamamen bozuk değildir (Keza tamamen bozuk olsa hiç açılmaz notebook) fakat usbler çalışmadığında da köprü değişimi düzeltir.
    Zannımca internette bulduğunuz her yazılımsal çözümü denemişsiniz. Sizin sorun donanımsal.
  • Anakartın dengesiz olması!!!! Kesinlikle arkadaşlar anakartta sorun varsa özelikle bu sorunu veriyor. 10 yıldır pc kullanan biri olarak hiç sorun yaşamadım.Ama bu yeni getirdiğim anakart sorunu yüzünden bu hatayı veriyor.Bazen cok güzel çalışırken bazen hiç bir aygıtı tanımıyor.cok araştırdım ama herhangi bir ayar söz konusu olmadığını gördüm. Elektrik dağıtamamasından büyük ihtimal kaynaklanıyor.Eğer servisiniz varsa anakartınızı servise verin.
  • anakart benimde aklima geldi. olmasini istemem gerci :( birde biranda olmus olmasi veni duphelendiriyor. bu arada cihaz desktop

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle anakart, eğer bir kaç usb aygıtında sorun veriyorsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay


    quote:

    Orjinalden alıntı: sameducer

    maalesef bu yöntemi de denedim ve şu yazdı

    sihibaz, donanımınız için şu an yüklü olandn daha iyi bir yazılım bulamadı


    Bu USB sorunlarının malesef tek bir çözümü ya da nokta atışı yapılacak bir çözümü yok.. Deneme yanılma ile çözümleri uygulayacaksınız.. Zaten taş atıp da kolumuz yorulmuyor. Bir de bunu uygulayınız..


    Engellenen donanım sürücüsü kurulumunun tamamlanması

    Yeni bir donanım bileşeninin kurulumu sırasında ilk girişim uygun sürücünün yüklenmesi aşamasında başarısızlıkla sonuçlandı. Windows XP yeniden başlatıldığında her defasında bu yeni donanımı bulsa da kurulumu tamamlayamıyor.

    İpucu: Bu gibi durumlarda sorun genellikle Windows'un yeni sürücü yüklenirken başvurduğu bir INF dosyasındaki hatadan kaynaklanır. Şu yöntemi uygulayabilirsiniz: Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

    Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. (USB aygıtınızın cdsi falan yoksa önemli değil,işleme devam) "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracı lığıyla size bildirilecektir.

    Üstadım mesajda yazdığınız çözüm işime yaradı. Windows içinden bilmediğim bir dosyayı silmek zor bir karar oldu, Windows'un çökme ihtimali de vardı. Ancak işe yaradı. USBye bağladığım aygıtlar(flash bellek, digital camera vb) çalışıyor, dosyaları başarıyla aldım.

    Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterloka

    Kardeşim bende bu sorunla karşı karşıya kaldım pc yi kapat fişini cikart 20 25 sanıye pc ye hiç elektirik girmesin sonra fişi tak ve pc yi aç kesinlikle oluyor =)

    Süpersin!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuktaki_umut

    bazı anakartların usb 2.0 desteği Windowsun 2.0 desteği ile uyumsuz çalıştığı için biz müddet sonra USB aygıt tanınamadı hatası veriyor.
    USB 1.1 olsun yeterki çalışsın diyorsanız anakartın Bios SETUP ekranından USB 2.0 sekmesini Disable yapın bu yeterlidir. bundan sonra şöyle bir hata çıkıyor bu aygıt daha hızlı çalıştırılabilir. felan filan ama çalışıyor

    en kötü ihhtimal bios update edilebilir.

    hocam 5 yıllık konuyu senin için hortlatıyorum,şu an forumdamısın bilmiyorum ama aynı dertten yakınıyordum dediğini yaptım düzeldi,allah senden razı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana.... saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voloyda

    usb hata bidirimin kapat bendede vardı biosu bile gıncelledım ama olmadı .usb hata bıldırımını kapattım rahatladım

    Arkadaşlar bendede bu sorun vardı bilgisayarı resetleyince oluşuyodu ben pc yi fişten çektim ve monitörün ve bilgisayarın elektrik prizlerini yer değştirdim benim priz çoklu o zmn sorun bitti

    Ben bu foruma bunu yazmak için kaydoldum ondan faydam işşallah dokunur...




  • dikmen37 D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ilgin için denemeye değer
  • Yaklaşık 2 yıldır asus laptop kullanıyorum. bilgisayarımın cd takılan taraftaki usb girişi taktığım bütün aygıtlara " usb aygıtı tanımadı" hatasını verdi. Format attım olmadı. biosdan ayar ayapmaya çalıştım oda işe yaramadı. bilgisayarcı arkadaşı aradım ve açmak için 40 tl istedi. ayrıca aparça değişeceğini ve en az 50 tl yada daha fazla da bu parçanın tutacağını söyledi. İnternette laptop nasıl açılır diye videoları izledim ve meraklı da olduğum için usulüne uygun bir şekilde hiçbir parçaya zarar vermeyecek şekilde laptopun içini açtım. açarkende söktüğüm kabloların fotoğraflarını çekerek unutmam durumunda hangi kablonun nereye takılacağını gözlemledim. daha sonra bozuk olan usb girişi parçasını çıkartarak kablolarını kontrol ettim. usb kısmındaki kabloları söküp tekrar yerine taktım. ayrıca laptopun fanını da elektrik süpürgesiyle dikkatli bir şekilde temizledikten sonra, usb girişini yerine monte ederek laptopu kapattım. Bilgisayarı açtığımda ilk işim usb girişini kullanmak oldu. Sonuç: usb girişi sorunsuz çalışıyor. Sorun usb girişindeki temassızlık nedeniyle olmalı. çünkü ben çıkardığım parçayı yenisiyle değiştirmedim. zaten usb girişinin parçası sadece kablo, plasyik ve az bir metalden oluşuyor. farklı bir elektronik kısım yok. sadece usb ye denk gelen bölümleri düzelttim. usb yi kullandıkça zamanla oradaki küçük çubuklar eğilmeye başlıyor yada geriye doğru hareket ederek teması engelliyor. Ben bilgisayar tamircisi değilim. ama yaklaşık bir ay önce bilgisayarın şarj girişinde sorun oldu. içerisinde lehim koptuğu için şarj olmuyordu. tamirciye götürdüm ve 40 tl dedi. zorda olsa 30 tl ye yaptırdım. bilgisayarı açmasının en az iki saat süreceğini söyledi. yanında bekledim ve bütün işi muhabbet ederek 45 dakika da halletti. Abartısız söylüyorum, bilgisayarı ilk defa açan biri olarak ( daha önce defalarca masaüstü bilgisayarı açtım, fan temizlemek ve ram yükseltmek için, ama hiç laptop açmamıştım ) bütün bu anlattıklarımı 40 dakikadan bile az bir sürede yaptım. Ama bu işlemi yaparken cımbız kullanmanızı öneririm. çünkü kabloları çıkartırken zarar verebilirsiniz. Ama bir usb tamiri içinde 100 tl masraf bence çok fazla. Küçükken çok elektronik alet bozduğum için açmadan önce bayağı tereddüt etmiştim. fakat şimdi hergün söküp yerine takabilirim :) bilgisayarı sökerken sadece nasıl söktüğümü gösteren fotoğrafı çekmeyi unuttum bir dahaki söktüğümde mutlaka fotoğrafları paylaşacağım. şimdilik sadece kabloları sökerken çektiğim fotoğrafları göndereceğim. Umarım faydalı olmuşumdur.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.