Şimdi Ara

USB Bandwidth Manuel Olarak Ayarlanabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce bahsettiğim üzere görüntü işleme projesinde kullanmak üzere bir webcam alacaktım. Tercihim Philips SPC900NC'den oldu ve 2. el olarak temin ettim. Bu ürün CCD sensöre ve USB 1.1 arabirimine sahip, teorik olarak 320x240@90 FPS ve 640x480@60 FPS verebiliyor. Bu değerleri VirtualDub programında test ettim ve vaadedilen tüm değerleri verdiğini gördüm. Tabi gerçek zamanlı çalışıp sıkıştırma yapılmadan yapılan 30sn civarındaki çekim 1 GB dosya boyutu oluşturdu. Dolayısıyla çok yüksek bir veri aktarım hızı söz konusu, bunu USB 1.1 arabirimiyle nasıl yapabiliyor anlamış değilim.

    Benim kullanmak istediğim yazılım ise Matlab-Simulink. Bu yazılımla 90 FPS ayarladığımda 60 FPS, 75 FPS ayarladığımda 45 FPS, 60 FPS ayarladığımda 30 FPS, 30 FPS ayarladığımda 30 FPS alıyorum. Yani minimal 30 FPS'ye düşmek üzere kaç ayarlarsam 30 FPS altını veriyor, bu yazılımın ayarlarında herhangi bir ayar bulamadım. Matlab'ın forumunda sorduğumda bana Matlab'ın kamera sürücüsünü direkt olarak kullandığını ekstra bir şey yapmadığını söyledi. VirtualDub bir numaralar yapıyormuş adamın dediğine göre. Tahminim VirtualDub'ın anakart üzerindeki USB kontrolcülerinin bant genişliğine dinamik olarak müdahele ettiği ve yeterli seviyeye getirdiğine yönelik. Sanki USB 2.0 olarak çalışıyor mübarek.

    Biraz karışık oldu ama sizden istediğim kısaca şu: kameranın takılı olduğu USB Hub'ın bantgenişliğini arttırabilir miyim? Bunun için yazılım vs bir şey var mıdır?

    Teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.