Şimdi Ara

USB Bellekten Win7 kurarken aldigim hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • UltraIso ile flash diskime bootladigim win7 kurulum esnasinda restart attiktan sonra kaldigi yerden dewam etmiyor.her defasinda bastan basliyor.ne yapip ettiysem bir cozum bulamadim.usb yi cikarip baslattim hata werdi,biostan boot aygini degistirdim yine hata werdi,yani her kulum esnasinda restart attigi zaman yeniden kuruluma basliyor kaldigi yerden dewam etmiyor.nedir bunun cozumu bilen arkadaslar yardim edin lutfen.



  • aynısını ben de yaşamıştım.Şimdi tekrar başladığı zaman bilgisayar o tekrar kurulum ekranına geliyor ya sen işte orda çıkacaksın kurulumdan bilgisayar açılırken hemen bios a gir ve boot seçeneğindee(daha önce usb-hdd,usb-zip vs bunlardan biriydi ) birinci sırayı win 7 yi kurduğun hdd ye ver kaydederek çık biostan sonra sorunsuz kuruluma devam ediyor.Ben bu şekilde yaptım oldu kolay gelsin.
  • Başınıza gelen bir hata değil. Bilgisayarı USB bellekten boot edecek şekilde ayarladığınız için sürekli oradan boot edip kurulumu baştan başlatıyor.

    Yapmanız gereken Windows 7 kurulumu esnasındaki ilk restart'tan sonra BIOS'a girip boot sıralamasında Windows 7'yi kurmaya çalıştığınız diski en üste getirmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ju5763

    Şimdi tekrar başladığı zaman bilgisayar o tekrar kurulum ekranına geliyor ya sen işte orda çıkacaksın kurulumdan


    derken neyi kasttettin nasil cikicam yani?usb bellegimi cekicem yada ne yapmam gerekiyor?
  • harddiski baska bir kasaya takip kurdum win7 yi gayet guzel calisti
    sonra kendi kasama taktim boot ayarlani degistirdim bu seferde cpu ram kontrolden sonra gelen ekranda windows is loading files cikiyor hemen dolduryor ardindan res atiyor makine kendine sorun nerede acaba??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tristam

    Başınıza gelen bir hata değil. Bilgisayarı USB bellekten boot edecek şekilde ayarladığınız için sürekli oradan boot edip kurulumu baştan başlatıyor.

    Yapmanız gereken Windows 7 kurulumu esnasındaki ilk restart'tan sonra BIOS'a girip boot sıralamasında Windows 7'yi kurmaya çalıştığınız diski en üste getirmek.


    evet yukarıda ben de aynısını demek istemiştim
  • sen şunu mu demek istiyorsun yani windows kurulurken bilgisayar kendini otomatik tekrar başlatıyor kendini bunu bir kez yapıyor sanırım ama olmadık yerde res atıyorsa başka bir sebepten o zaman donanımla ilgili bir sorun olduğu açık.Diğer makinaya da aynı usb bellek le mi kurdun.Ben de usb ile kurdum ama ultraiso fln kullanmadım burada anlatılanları yaptım ve oldu:http://kmwoley.com/blog/?p=345.Ama işletim sisteminin vista ya da 7 olması gerekir burda anlatılanları yapman için.xp ile uyumlu değil çünkü.Bir de böyle dene bakalım.
  • ya sistem dosyalarını kopyaladıkta sonra restart yaparken bellegi çek diyo arkadaşlar ama şu yöntemde ona gerek kalmıyo

    cmd yi yönetici olarak aç
    DISKPART
    LISTDISK
    usb nosunu al(x)
    SELECT DISK X
    CLEAN
    CREATE PARTITION PRIMARY
    SELECT PARTITION 1(X)
    ACTIVE
    FORMAT FS=NTFS
    ASSIGN
    EXIT
    işletim sisteminin imajının oldugu sürücünün harfi(y),belleginki(z)
    cmd ye
    Y:
    CD BOOT
    BOOTSECT.EXE /NT60 Z:
    sonra sistem dosyalarını bellege kopyala tamamdır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.