Şimdi Ara

USB Disk Koruma ve Bölme - İmdat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ustalar merhaba...

    Okulda ortak bir bilgisayarda ve birkaç akıllı tahtada kullandığım flash diskim var. Tabi hepsi virüs kaynıyor. Her kullanımdan sonra, kendi bilgisayarımda bu dosyaları antivirüs kökten imha ediyor. Tekrar her şeyi yüklemek sorunda kalıyorum.

    Belleği NTFS olarak biçimleyip yazmaya karşı korumalı yapınca da çözüm olmadı. Ayrıca fotokopi makinesinde kullanabilmek için Fat32 formatı gerek, NTFS tanınmıyor. Yani söz konusu yöntem zaten işime yaramıyor.

    Aradığım şey şu:

    1. FAT32 olarak, Windows veya üçüncü parti bir yazılımla belleği gerçek bir korumaya alabilir miyim?

    2. Flash diski NTFS ve FAT32 olarak iki bölüme ayırsam (gerekli programlar var nette) birincil olarak Fat32 bölümü atayabilir miyim?

    3. Bu şekildeki bir belleği FAT32'den başka formatı açmayan fotokopi makinesi, yazıcı gibi cihazlar tanır ve açar mı?

    4. Flash disk içinde sanal bölüm açılabilir mi?

    Teşekkürler...







  • flash diskiniz removable disk olarak görünüyorsa bölümleme yapamıyorsunuz. yok harddiskler gibi fixed disk olarak görünüyorsa bölümleme yapabilirsiniz (mesela diskpart ile). diskpart boot flash şeklinde googleda bakarsanız ilk bölümün aktif ve etkin yapma ile ilgili resimli bilgiler mevcut.

    birde çok riskli de olsa flash programlayıcısını bulup removable diski fixed diske çevirebilirsiniz ama dediğim gibi flashın programlayıcısıyla oynayacağınız için yanlış işlemde diskiniz kullanılmaz hale gelebilir. hatta mesela diskin bir kısmını cd sürücü gibi gösterip(read only olduğu için virüslerden arınmış bölüm olur ama sık sık program güncelliyor yada ekliyorsanız her seferinde yeniden programlamınız gerekir) kalan kısmını normal disk alanı bile yapabilirsiniz.

    Çok riskli olduğu için deneyimli ve risk sever değilseniz bu yönteme bulaşmayın. pratik çözüm 2 disk taşıyın. yazıcı için fat formatlı mesela 8 gb gibi ufak bi flash. birde programlar için büyük bi disk.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.