Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.513
Cevap
25
Favori
577.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bkocaman

    Laptop:Lenovo 3000 N500 4233-48G Modeli
    Bios: USb universal seçeneği enable ( fazla bir seçenek yok Bios içersinde)

    Dahili WebCAm 2.0 kamera normalde çalışırken daha hızlı çalışabilir uyarısı alıp kapanıyor.Normalde Ben bunu Gelişmiş USB 2 Denetleyicisi içersinde USB bileşik aygıt olarak band genişliginide görüyorum aslında.

    İşletim sistemini Vista yaptığımda Bu alanda "Aygıtım daha hızlı çalışabilirysa, beni bilgilendir" şeklinde bir seçenek mevcut.Bunu disable ettiğimde Webcam normal çalışıyor.Yoksa visata da problem oluyor.Ben XP işletimini kullanmak istiyorum.Bu durumda Vistada bu seçeneği Regedit içersine USB kamera ayarlarına bir komut ile eklemem gerektiğini düşünüyorum.Bu durumda problem çözülecektir.Problemin temel kaynağını da tam anlamadım USB2 kamera ve USB2 ye baglı normalde fakat band genişligi %498 gibi XP de vistada bu %48 gözüküyor Yardımlarınız bekliyorum teşekkürler.


    Maalesef böyle bir kayıt defteri girdisinden haberim yok. Bu vistaya has bir özellik olmalı. Siz web kameranızı XP işletim sistemli bir bilgisayarda denediniz mi? Belki böyle bir hata almayabilirsiniz. Bu kayıt defteri girdisine de gerek kalmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bkocaman

    Evet Xp de denedim bunu üzerine vista da denemek istedim sonuç aynı oldu sadece vistada bu seçenekle kamera çalışıyor.Problem donanımsal mı yazılımsal mı anladım.USB hatalarını bildirme şeklide deniyorum fakat USB bileşik aygıtı ünlem almaya devam ediyor.


    Muhtemelen sorun usb kameranızda. Aslında bilgisayarınızda başka bir web kamera deneseniz hiç fena olmaz. Bakalım onda da aynı hatayı verecek mi?

    Bazı çin malı, korsan kameralar falan bu tür sorunlara yol açabiliyor..
  • 8GB bir flashbelleğim var pc bir türlü tanımıyor çok önemli verilerim var arkadaşlar yardım edin bir arkadaşım güvenli dij. ana bilg. denetleyicisi ne gir dedi aygıt yöneticisinden ama bende böyle birşey yok nasıl yüklerim onda calısıyor o özellik olduğu için lütfen yardım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Can39

    8GB bir flashbelleğim var pc bir türlü tanımıyor çok önemli verilerim var arkadaşlar yardım edin bir arkadaşım güvenli dij. ana bilg. denetleyicisi ne gir dedi aygıt yöneticisinden ama bende böyle birşey yok nasıl yüklerim onda calısıyor o özellik olduğu için lütfen yardım


    Flash belleğiniz başka bir bilgisayarda çalışıyor mu denediniz mi?
    Bilgisayarınızda başka flash bellekler çalışıyor mu?
  • arkadaşlar celeron 1000 bir bilgisayarım var ve xp kullanıyorum.
    usb 2.0 için bir adet pci kart aldım ve taktım. bilgisayarı açtım ve çalışıp çalışmadığını denemek için bir porta adsl modem, bir porta hdd taktım. her ikisi de sorunsuz çalıştı.
    daha sonra veri aktarım hızını test etmek için hdd'ye veri aktarmaya başladım. fakat transfer işlemi başladıktan 3-5 sn. sonra transfer işlemi duruyor ve kilitleniyor. hdd'yi çıkarmak zorunda kalıyorum. eski usb porta taktığımda bir sorun yok.
    bir de hdd'yi eski usb porta taktığımda aşağıdaki gibi uyarı alıyorum:

    usb yığın depolama aygıtı bir hi-speed aygıt olduğundan hi-speed olmayan bir bağlantı noktasına takıldığında düşük hızda çalışır.

    koyu yazıyla gösterilen hubların hi-speed aygıt destekleyen bağlantı noktaları vardır.

    usb root hub (4 bağ.nok.)
    -kullanılmayan bağlantı noktası
    -kullanılmayan bağlantı noktası


    pci kart çalışıyor sanırım ama hdd'ye veri transferi yapamıyorum. sorun nedir anlayamadım. yardımcı olur musunuz?




  • Merhabalar

    Daha önce yine bu konuda bahsettiğim WD My Passport 320Gb HDD garantiden değişti. Kargoyu ben uyurken annem teslim almış. Fakat şöyle bir problem var. Benim aldığım ürün vakumlu kutuda gelmişti. Bu ürün ise normal kare gibi bir kutuda. Her şeyi aynı gibi duruyor ama daha kutuyu açmadım. Teknik serviste çalışan hanımefendi bana bir hafta kadar önce ürünün garantiden değişeceğini fakat stoklarda olmadığı için yurtdışından ürün getirteceklerini belirtmişti. Acaba bu yeni kutu mu yoksa vakumludan daha eski bir model mi ve disklerin arasında bir fark var mıdır ya da kutu içerikleri arasında?

    Benim gönderdiğim kutu :http://img.alibaba.com/photo/104767506/External_Hard_Drive_Western_Digital_My_Passport_Essential_320GB_Black.jpg

    Bana gelen kutu :http://www.doobybrain.com/wp-content/uploads/2008/12/my-passport-essential-intense-blue.jpg

    Yeni kutu gibime geliyor ama yine de bir sorayım dedim. Teşekkürler.




  • Kendi sorumu kendim cevaplim. Zaten bu sorunun yeri de burasi olmamali sanirim. Kafalari kurcalamasin.

    Her neyse bu kutu sanirim My Passport larin yeni kutusu. WD resmi sistesinde urunun kutusuyla birlikte olan fotografinda bu kutu gozukuyo. Ayrica degisim yapilcak bilgisini veren teknik servis yetkilisi de urunun stoklarda olmadigini yurt disindan yeni urunlerin siparisinin verildigini fakat bi hafta icinde ellerine ulasacagini soylemisti. Son olarak da Ocak 2009 tarihli yabanci bi forumda da urunun fotografi yayimlanirken bu kutu kullanilmis.

    Urunu actim. Kullaniyorum. Cok guzel. Ilk diskin dusmeden onceki hali : )

    Logosoft a da burdan verdikleri ustun hizmet kalitesi icin tesekkur ederim. Insanlari magdur edip surunduren teknik servisler gibi degil sanirim (bkz: Toshiba Teknik Servis) ..

    Biraz kirlilik oldu. Umarim verdigim bilgiler de dogrudur. Bilgilerinize ..
  • Merhaba

    Seagate 1 tb. harici disk aldım.
    Bunu Vista yüklü bilgisayarıma taktım. Ancal "donanımı yüklerken bir hata oluştu " dedi. İlk bağladığımda HDD nin ışığı yanıyordu. Bu mesajla birlikte ışığı tamamiyle söndü. Bilgisayar HDD yi görmedi. Defalarca denememe rağmen HDD yi görmedi. Herhangi bri ikon falanda gözükmüyor HDD ile ilgili.
    Aynı HDD yi XP yüklü laptopuma bağladım anında gördü. Ve hatta format attım. NTFS ile bicimlendirilmiş durumda.

    Vista nın bu HDD yi görmemesinin nedeni ne olabilir.
    Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

    Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

    Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.
     USB Hakkında Herşey

     USB Hakkında Herşey

     USB Hakkında Herşey



    convert h:/fs:ntfs yaziyorum olmuyor




     USB Hakkında Herşey




  • Merhabalar Uzun zamandan beri yaşadığım bana bir adet harici hdd kırdıran, başka bir hdd'yi kırmaktan son anda vaz geçip yeni bir hdd almama neden olan bir sorun konusunda yardım arıyorum. Forum bir süre aradım ama sorunuma çözüm bulamadım.
    Şu an elimde 320 GB WD Harici bir HDD var. Bu hdd den önce elimde 80 GB iki hdd vardı. Onlarda da aynı sorunu yaşadım. İşte sorunum şu;

    HDD'yi kasanın ön USB portundan taktığımda herhangi bir hareketlilik olmuyor. Kasanın arkasından direkt arkadaki anakart üzerinde bulunan USB Portlarına taktığımda ise bilgisayar diski görüyor hatta bilgisayarım bölümünde diski görüyorum tam içine girecekken disk kayboluyor ve hdd bulunamayan bölüm hatası veriyor. Acaba tıklamadan beklesem duracakmı diye bekledim ama aynı şey oldu bilgisayar önce gördü sonra kayboldu.
    Kaybolduktan sonrada bu işlem ard arda tekrar ediyor. Yani görüp kaybolma işlemi sürekli olarak tekrarlanıyor.
    -Bu portlarda başka aygıtlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum.
    -Kullandığım anakart Epox EP-8RDA+
    -BIOS Kısmından USB 1.1+2.0 ayarı yapıldı.
    -Anakart ile gelen CD'den sürücüler yüklendi ( yanlış yüklemediysem tabi)(Format attım sonra diski taktığımda yeni donanım bulundu dedi bende cd den tanıtmaya çalıştım. Olmadı standart disk olarak zoraki tanıttım bundan sonra da yukarıda anlattığım işlemleri yapıyor)

    LÜTFEN YARDIM KAFAYI YİYECEM




  • Pc ye Hangi USb yi taksam Örneğin 8 gb Micro Cruzer yada başka birini driver soruyor.Driverı tanıt diyorum belirtilen aygıt bulunamadı diyor.Acaba sorun ney olabilir ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ufukefe

    arkadaşlar celeron 1000 bir bilgisayarım var ve xp kullanıyorum.
    usb 2.0 için bir adet pci kart aldım ve taktım. bilgisayarı açtım ve çalışıp çalışmadığını denemek için bir porta adsl modem, bir porta hdd taktım. her ikisi de sorunsuz çalıştı.
    daha sonra veri aktarım hızını test etmek için hdd'ye veri aktarmaya başladım. fakat transfer işlemi başladıktan 3-5 sn. sonra transfer işlemi duruyor ve kilitleniyor. hdd'yi çıkarmak zorunda kalıyorum. eski usb porta taktığımda bir sorun yok.
    bir de hdd'yi eski usb porta taktığımda aşağıdaki gibi uyarı alıyorum:

    usb yığın depolama aygıtı bir hi-speed aygıt olduğundan hi-speed olmayan bir bağlantı noktasına takıldığında düşük hızda çalışır.

    koyu yazıyla gösterilen hubların hi-speed aygıt destekleyen bağlantı noktaları vardır.

    usb root hub (4 bağ.nok.)
    -kullanılmayan bağlantı noktası
    -kullanılmayan bağlantı noktası


    pci kart çalışıyor sanırım ama hdd'ye veri transferi yapamıyorum. sorun nedir anlayamadım. yardımcı olur musunuz?



    Aldığınız PCI kartında sorun olabilir. Anakart üzerinde başka bir porta takmayı deneyiniz. Bunun haricinde BIOSdan usb ayarını low speed olarak ayarlamayı deneyiniz..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ratsx

    Merhaba

    Seagate 1 tb. harici disk aldım.
    Bunu Vista yüklü bilgisayarıma taktım. Ancal "donanımı yüklerken bir hata oluştu " dedi. İlk bağladığımda HDD nin ışığı yanıyordu. Bu mesajla birlikte ışığı tamamiyle söndü. Bilgisayar HDD yi görmedi. Defalarca denememe rağmen HDD yi görmedi. Herhangi bri ikon falanda gözükmüyor HDD ile ilgili.
    Aynı HDD yi XP yüklü laptopuma bağladım anında gördü. Ve hatta format attım. NTFS ile bicimlendirilmiş durumda.

    Vista nın bu HDD yi görmemesinin nedeni ne olabilir.
    Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.


    Vistalı sistemde başka usb aygıtlar denediniz mi? Çalışıyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mubam

    Merhabalar Uzun zamandan beri yaşadığım bana bir adet harici hdd kırdıran, başka bir hdd'yi kırmaktan son anda vaz geçip yeni bir hdd almama neden olan bir sorun konusunda yardım arıyorum. Forum bir süre aradım ama sorunuma çözüm bulamadım.
    Şu an elimde 320 GB WD Harici bir HDD var. Bu hdd den önce elimde 80 GB iki hdd vardı. Onlarda da aynı sorunu yaşadım. İşte sorunum şu;

    HDD'yi kasanın ön USB portundan taktığımda herhangi bir hareketlilik olmuyor. Kasanın arkasından direkt arkadaki anakart üzerinde bulunan USB Portlarına taktığımda ise bilgisayar diski görüyor hatta bilgisayarım bölümünde diski görüyorum tam içine girecekken disk kayboluyor ve hdd bulunamayan bölüm hatası veriyor. Acaba tıklamadan beklesem duracakmı diye bekledim ama aynı şey oldu bilgisayar önce gördü sonra kayboldu.
    Kaybolduktan sonrada bu işlem ard arda tekrar ediyor. Yani görüp kaybolma işlemi sürekli olarak tekrarlanıyor.
    -Bu portlarda başka aygıtlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum.
    -Kullandığım anakart Epox EP-8RDA+
    -BIOS Kısmından USB 1.1+2.0 ayarı yapıldı.
    -Anakart ile gelen CD'den sürücüler yüklendi ( yanlış yüklemediysem tabi)(Format attım sonra diski taktığımda yeni donanım bulundu dedi bende cd den tanıtmaya çalıştım. Olmadı standart disk olarak zoraki tanıttım bundan sonra da yukarıda anlattığım işlemleri yapıyor)

    LÜTFEN YARDIM KAFAYI YİYECEM


    Muhtemelen bilgisayarınıza sürekli ve dengeli elektirk akımı sağlayan güç kaynağınızda (psu) sorun vardır. USB girişlerinie gerekli gücü sağlayamıyordur. Eski Psunun gerçek değerleri veren bir psu ile değiştirilmesi sorunuzu çözebilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcspeed

    Pc ye Hangi USb yi taksam Örneğin 8 gb Micro Cruzer yada başka birini driver soruyor.Driverı tanıt diyorum belirtilen aygıt bulunamadı diyor.Acaba sorun ney olabilir ...


    İşletim sisteminiz nedir?
    İşletim sisteminiz güncel mi? (güncelleştirmeleri yüklü mü?)
  • Merhabalar bir sorunum var.Yardımcı olursanız sevinirim.Okuldaki bilgisayarıma usb takınca bilgisayarım klasöründe usb gözükmüyor.Bilgisayarımın alt sağ köşesinde usb takılınca bu aygıt daha hızlı çalışabilir şeklinde uyarı veriyor.

    Evde kendi bilgisayarıma taktığımda usb görünüyor.Okuldaki başka bir bilgisayara taktığımda ise yine görünüyor.

    İşin içinden çıkamadım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sys20

    Merhabalar bir sorunum var.Yardımcı olursanız sevinirim.Okuldaki bilgisayarıma usb takınca bilgisayarım klasöründe usb gözükmüyor.Bilgisayarımın alt sağ köşesinde usb takılınca bu aygıt daha hızlı çalışabilir şeklinde uyarı veriyor.

    Evde kendi bilgisayarıma taktığımda usb görünüyor.Okuldaki başka bir bilgisayara taktığımda ise yine görünüyor.

    İşin içinden çıkamadım.


    Sorun yaşadığınız bilgisayarın disk yönetimine girdğinizde flash diskinizi görebiliyor musunuz?
    Sorun yaşadığınız bilgisayarın diğer USB girişlerini denediniz mi?
  • merhabalar.
    benim toshiba marka, iki hafta önce aldığım 4 gb'lık bi belleğim var.
    dün sabaha kadar hiç bir problem yoktu. taktığım vista işletim sisteminde tıkır tıkır çalışıyordu.
    dün bir arkadaşım içinde bulunan word dosyaları açıkken belleği çıkardı ve o andan beri çalışmıyor bellek.
    bilgisayara takıyorum, "usb aygıtı tanınmadı" diye uyarı geliyor. 'bilgisayarım'da da belleğimin adı görünmüyor tabii.

    ne önerirsiniz?

    ps: üç farklı bilgisayarda da aynı uyarı geliyor ==> "usb aygıtı tanınmadı"
  • Flash disk sorunu!(İçindeki belgeler görünmüyor)

    --------------------------------------------------------------------------------

    Flash disk sorunu!(İçindeki belgeler görünmüyor) flash ı açıyorum fakat içinde hiç bir sey görünmüyor yani boş görünüyor fakat flash ın üzerinde sağ tıklatıp özellikler ikonuna tıklayınca flash ın yarısının dolu olduğunu gösteriyor...

    Aynı flashı laptop a takıyorum orada hiç bir sorun yok gayet düzgün çalışıyor ve içindeki belgelerde görünüyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pscan

    merhabalar.
    benim toshiba marka, iki hafta önce aldığım 4 gb'lık bi belleğim var.
    dün sabaha kadar hiç bir problem yoktu. taktığım vista işletim sisteminde tıkır tıkır çalışıyordu.
    dün bir arkadaşım içinde bulunan word dosyaları açıkken belleği çıkardı ve o andan beri çalışmıyor bellek.
    bilgisayara takıyorum, "usb aygıtı tanınmadı" diye uyarı geliyor. 'bilgisayarım'da da belleğimin adı görünmüyor tabii.

    ne önerirsiniz?

    ps: üç farklı bilgisayarda da aynı uyarı geliyor ==> "usb aygıtı tanınmadı"


    Dostum maalesef 3 farklı bilgisayarda da aynı sorunu yaşamışsınız. Yapacak birşey yok.. Profesyonel veri kurtarma şirketleriyle bağlantıya geçmelisiniz içindeki verileri kurtarmak için.




  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.