Şimdi Ara

USB RS232

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar notebook için usb'den rs232'ye çevirici lazım, PLCyi notebooka bağlamak için. Fakat duyduğuma göre bu çeviriciler sorunlu oluyormuş genelde, kullanan arkadaşlardan marka tavsiyesi verecek olan var mı?



  • marka fark etmez cunku hepsinin cipi ayni
  • piyasadaki çoğu çeviricide iki tip chip kullanılıyor. birisi ftdi firmasının ft232 chip'i, diğeri prolific firmasının pl2303 chip'i. ben her ikisindende kullandım. ft232 li olan çeviriciler daha kaliteli. pl2303 olanlar çabuk bozulabiliyor. ft232 li olan çeviricilerden marka olarak DIGITUS var. dış plastiği siyah renkte. usb ye takınca üzerindeki mavi led yanıyor. ayrıca vista sürücüsü şu an sadece ft232 de var. DIGITUS tavsiye ederim.
  • Peki ozaman bulabilirsem ve ucuzsa DIGıTUS alayım bide vistata sorun yaşamak istemiyorum.
  • Daha önce "silicon labs CP2102-EB oldukça başarılı" yazmıştım ancak yeni karşılaştığım kritik bir sorun söz konusu. cp2102 yi kullandığım bir yazılım projesinde winxp sp2 ve vista vcp driverlarında kilitlenmeler( bluescreen hataları) yaşadım. Web sayfalarından dağıtılan enson driverlarda dahi aynı problem söz konusu her nedense daha önce 2-3 kere aynı sorunlardan ötürü driver revize edilmiş ama hala düzelmemiş.
    O cp2102 yi yüzden yüksek performans gerektiren işlerde kullanamayı düşünüyorsanız (115200 baud ve üzeri) ve windows driver modeli konusunda yeterince bilgi sahibi değilseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zamansizz -- 3 Mayıs 2008; 21:27:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.