Şimdi Ara

usb takılıyken bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda razer mambam, logitech rumpelpad 2 nin kablosuz kontrolcüsü veya bluetooth adaptörü takılıyken açtığımda anakartın marka resmi çıkıyor ve orada kalıyor sonrada hiçbir tepki vermiyor . Arasıra klavyeden (logitech G110) dolayı da yapıyor bunu . Power düğmesine basılı tutarak kapatıp usb yi çıkarıp açtığımda normale dönüyor ve bu cihazları açıldıktan sonra taktığımda ise problem yok sorunsuz çalışıyorlar. Boots menüsünden ilk başlatılan HDD sonra optik sürücü diye gidiyor. Birde bu cihazların bilgisayar kapalı olmasına rağmen ışıkları (üzerlerindeki led) yanıyor ??? bu arada anakartım GIGABYTE GA-P55-USB3 her hefasında bütün usb girişleri söküp bilgisayar açıldıktan sonra takmaktan bıkktım usandım .







  • İlk aklıma gelen usb3 portuna birşey bağlama, usb2 'yi kullan...

    İkincisi, usb3 için yeni sürücü var onu indirmen gerekebilir, eğer usb3 kullanacaksan:

    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p55-usb3_10/download/

    Son olarak windowstan önce kilitlendiği için BIOS güncellemesi sorununu çözebilir, yukarıdaki adresten indirebilirsin, yalnız anakartının 2 revizyonu var seninki hangi revizyon olduğunu iyi öğren, bios güncellemesi için anakart cd sindeki programı kullan, güncellemek çok kolay ama her zaman ufak bir risk var...




  • usb 3 girişinde takılı bişi yok bunlar usb 2 girişinde takılılar benimde aklıma geldi değiştirdim ancak herhangi bir değişiklik sözkonusu değil. BIOS güncellemede ne tür bir risk olur biraz açıklar mısın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mettcem

    usb 3 girişinde takılı bişi yok bunlar usb 2 girişinde takılılar benimde aklıma geldi değiştirdim ancak herhangi bir değişiklik sözkonusu değil. BIOS güncellemede ne tür bir risk olur biraz açıklar mısın?


    Bios güncellemesi esnasında elektrik kesilirse, bios olmadığı için bilgisayar açılmaz ama senin anakartta dual bios özelliği var... yani korkulacak birşey yok, doğru bios dosyasını siteden çek, anakarttaki bios güncelleme programını kur, programa çektiğin dosyayı göster, bitti gitti, windows üzerinden yapılıyor, eskisi gibi zor değil...
  • Hocam Allah senden razı olsun
    Şu an sorunu halettim ve nekadar rahatladım anlatamam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.