Şimdi Ara

USB VE DVD-RW üzerinde hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • USB 2.0 ve USB 3.0 üzerinden flash ve harici disk bağlantıları yapıyorum ancak bazen görmeme, bazen tanımama, bazen görüp tanıdığı halde yavaş veri transferi yapmakta. Bilgisayara usb üzerinden, klavye,fare, 2 adet yazıcı, 1 adet dock station sabit olarak bağlıdır. Ayrıca Sata veriyolu üzerinden bağlı olan 3 adet Asus marka dvd-rw ler, Nero olsun iso burner olsun 4x den daha hızlı veri yazamamaktadır.
    Bilgisayar özellikleri;
    GIGABYTE GA-970A-D3 AM3
    AMD FX-8120 AM3 + ZALMAN COOLER
    CORSAIR 8GB (4*2) 1600MHZ DDR3
    120GB KINGSTON NOW SSD
    2 ADET 3TB WD 7200RPM SATA HDD
    AMD 5600 SERIES 256BIT EKRAN KARTI
    650W 80P POWER

    çözüm denemelerim; win8 win7 farklı sürümlerle format, ahci ide değişiklikleri, orjinal driver yüklemeleri, ön ve arka usb bağlantılarından farklı kombinasyonlar. deneyemediğim ama şüphelendiğim şey anakart. çünkü 2 yaşını doldurdu ve günde en az 15 saat açık kalıyor, bazı gecelerde hiç kapanmıyor. fikirlerinizi bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • baysimon B kullanıcısına yanıt
    Anakart olduğunu sanmam en az 5 yıl ömürleri olur usb kabloları değiştirmeyi dene birde. Ama anakartın usb girişlerinde sıkıntı olabilir. Benim usb belleğimde yavaş veri transferi yapıyor yanlışlıkla eğilmişti ondan beridir yavaş transfer yapıyor.
  • baysimon B kullanıcısına yanıt
    arkadaşımızın da dediği gibi anakarttan kaynaklandığını düşünmüyorum.. öyle olsa benim 10 yıllık anakartımı çoktan çöpe atmam icap ederdi

    usb probleminin birçok sebebi olabilir ayrıca değerlendirebiliriz ama dvd-rw için ilk akla gelen DMA(direct memory access)(doğrudan bellek erişimi) modunun kapalı olabileceği.. aşağıdaki yönergeleri izleyerek kontrol edin..

    http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/turn-direct-memory-access-on-off#1TC=windows-7




  • Cevaplarınız için teşekkürler, daha önce P5B anakartlı bir sistemim vardı, kuzey chip kavruldu ondan sonra çöpe gittiydi. sütten ağzım yandı ayranı üflüyorum bi nevi.

    dvd-rw için netten çözümlere baktığımda DMA sorununu birkaç kez görmüştüm. win7 de uygulamıştım ama çözülmemişti. şuan win8.1 kullanıyorum ancak dmayı bulamadım. bende sata driverlarını güncelledim. yani DMA da çözmedi sorunumu.

    usb kablo temizliğini yapmayı deneyeceğim, cevabını yazacağım.
  • Usb kablolarını değiştirdim, kasa içindeki ön tarafa 2,5'' usb kart okuyucuyu söktüm. kasa içindeki tek parça gpt 3TB diski söktüm, yerine 2 tane mbr 2TB disk taktım, sata kablolarını değiştirdim. eski verileri yeni disklere yükledim. bilgisayarı yeniden formatladım. ancak yine imajları olsun veri diski olsun, bilgisayar dvd yazarken artık hem hatalı yazıyor hemde 4x ten yukarı çıkmıyor. deli olacağım. önerisi olan varsa paylaşsın lütfen.
  • ashampoo programını dene birde
  • chipset driverlarini kuruyor musunuz? nero kac kullaniyorsunuz?
  • anakartın destek sitesinden orjinal chipset driverlarını kurdum. nero lite 8 kullanıyordum, sonra nero 2015 i denedim oda olmadı iso burner denedim ama hep aynı. 4gb lik bir dvd imajını 15 dk da yazıyor. şimdide ashampoo yu deneyeceğim.
  • ashampoo burning studio Free kurdum.
    Dvd yazım işlemini 16x ile başlattım sonuç

    Ortalama yazma hızı: 5000 KB/s veya 3.6x :(
  • bugün de aklıma gelen son ihtimal, dvd-rw leri değiştirmek oldu. 2 adet asus dvd-rw yi 2 adet samsung ile değiştirdim. sata kablolarını da sata 6gb/s olarak değiştirdim ama sonuç yine aynı.

    dvd yi çekmeden önceki hız ölçme: 95.9x
    yazım işlemi: 16x
    ancak
    yazım hızı 4x :(
    aklına fikir gelen bide şunu dene diyen varsa paylaşsın lütfen.
     USB VE DVD-RW üzerinde hız problemi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.