Şimdi Ara

USB Wireless Adaptör Kopma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    Sorunumu şu şekilde özetleyeyim, bende Everest Zc-Fg714 Wireless Adaptör var. Masaüstü PC internet bağlantımı bu şekilde sağlıyorum. Eski DDR2 sistemimde sorunsuz kullanıyordum ama anakartım yandı yeni DDR3 sistem topladım. Bu adaptör ile sorunum bundan sonra başladı.
    Anakartım Asus H81M-D 2.0 adaptörü uzatma kablo ile kullanıyordum ama sistemi topladıktan sonra driveri de kurdum fakat wifi sürekli gidip geliyor ve Windows USB çıkarıp takma sesini veriyor, gittim uzatma olmayan direk kendi kablosunun uzununu aldım oldu, kullanıyordum fakat şu aralar yine sürekli USB'de takıp çıkarma şeklinde kopmalar mevcut. Anakart USB'yi engelliyor mu nedir anlamıyorum baya bir araştırdım sonuç elde edemedim. Sorun USB voltajında mı dersiniz? Anakartta 5K güvenlik sistemi falan diyor bununla mı alakalı acaba neden USB sürekli tak çıkar şeklinde kopma yapsın ki? Kablo sağlam ama 3 metre. USB tak çıkar algıla algılama derken 4-5 kere mavi ekran verip reset çekti makine. Eski sistemimde bir kere bile böyle USB kopması yaşamamıştım 5 metre uzatma kablo ile kullandım hem de ama yeni sistemde bu USB sorununu yaşadım. BIOS güncelledim, driver güncelledim nafile. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Merhaba,

    Çok basit bir cevap olacağını düşünüyorum ancak yine söylemek isterim. Bildiğimiz gibi elektronik cihazlar zamanla arıza verebilir. Devlerinde hata olabilir aynı uzatma kablosu ile farklı bir wireless alıcı denemeni tavsiye ederim. Güvenlik ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü ülkemizde wireless adaptör kullanımı yaygın ve everestin ürünleri de tercih ediliyor. Bu sebeple mutlak senin anakartından ve senin adaptöründen kullanan insan vardır ve sorun yaşamıyordur.

    Denedikten sonra yazarsan bizde bilgi sahibi oluruz. İyi günler.
  • Cevap için teşekkürler öncelikle. Cihazımda belki sorun olabilir eski bir adaptör onu denemek lazım fakat az önce aygıt yöneticisinden ilgili wireles driverini seçerek gelişmiş seçeneğinde bu bilgisayar bu cihazı kapatsın gibi bir tik vardı onu kaldırdım ayrıca chipset driverinin güncel versiyonunu tekrar kurdum böyle bir iki işlem yaptım ve şimdi 4-5 kere bilgisayarı kapatıp açtım ve hiç usb sorunu olmadı wireless direk bağlanıyor. Umarım böyle devam eder sorun çözülmüş gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_gs -- 11 Ekim 2015; 16:35:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_gs

    Cevap için teşekkürler öncelikle. Cihazımda belki sorun olabilir eski bir adaptör onu denemek lazım fakat az önce aygıt yöneticisinden ilgili wireles driverini seçerek gelişmiş seçeneğinde bu bilgisayar bu cihazı kapatsın gibi bir tik vardı onu kaldırdım ayrıca chipset driverinin güncel versiyonunu tekrar kurdum böyle bir iki işlem yaptım ve şimdi 4-5 kere bilgisayarı kapatıp açtım ve hiç usb sorunu olmadı wireless direk bağlanıyor. Umarım böyle devam eder sorun çözülmüş gibi görünüyor.

    hocam yanlışıkla beni etiketlemişsin.
  • Pardon kusura bakma hiç farkında değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.