Şimdi Ara

USB Wireless Uzatma kablosu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aarkadaşlar merhabalar. Bİliyorum ki internette ve dh'de USB Wireless adaptörleri kablo ile uzatma konusunda bolca şey var. Ve zaten faydalandım bunlardan. Benim sorunum bilgisayarın 12-13 metrelik kablo ile adaptörü tanıması, hiç hata vermemesi ancak dongle'ın hiç ağ bulmaması.

    Kablo yapımında bilgiğimiz cat5 kablo kullandım. İlk olarak halihazırda kısa bir uzatma kablosunu kesip arasına cat5 uzatmayı yerleştirmiştim. Ve de bunu yaparken hem cat5 kablom 15 metreydi, hem de cat5 içindeki 8 kablodan sadece 4 tanesini kullanmıştım. Bu halde bilgisayar hiçbir aygıtı tanımadı. USB aygıtlardan biri çalışmadığından.... hatası aldım. Ya da kabloyu sürekli çıkarıp takıyormuşum gibi oluyordu.

    Ben de gidip bir dişi bir erkek usb jack aldım. 15m olan kabloyu 12-13 metreye indirdim ve de cat5 içindeki kabloları ikişer ikişer kullandım. Lehim vasıtasıyla bağlantıları hallettim. Şimdi kablo çok iyi çalışıyor. USB bellek vesaire takıyorum gayet iyi bilgisayar hemen görüyor. Wireless adaptörü de görüyor. Hiçbir sorun yok. Ancak gelgelelim wireless adaptör ağ bulamıyor. Adaptörde hiçbir sorun yok. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?







  • Aygıt tanımada problem yoksa kablo uzun olduğundan gereken akım çekilemiyor ve cihaz verimli çalışmıyordur, wifi aygıtları flash belleklere göre daha çok akım harcar... Tek çare harici 5v besleme ile çalıştırmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Aygıt tanımada problem yoksa kablo uzun olduğundan gereken akım çekilemiyor ve cihaz verimli çalışmıyordur, wifi aygıtları flash belleklere göre daha çok akım harcar... Tek çare harici 5v besleme ile çalıştırmak.

    Peki bunu direkt olarak kablonun siyah ve kırmızı olanlarına yani vcc ve gnd bağlantılarına 5v'luk besleme yaparak sağlayabilir miyim? yoksa devreye mi ihtiyacım var. Ve de bu kaynağı bilgisayarın diğer usb portundan alabilir miyim?
  • redoano R kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun vardı 2 tane usb den birden bagladım yine olmadı :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hcolak023

    Bende de aynı sorun vardı 2 tane usb den birden bagladım yine olmadı :(


    çözemediniz mi? bir de ikinci USB'nin sadece datalarını değil sadece kırmızı ve siyahı bağladnınz değil mi?
  • redoano R kullanıcısına yanıt
    Evet sadece kırmızı ve siyahı bagladım ama malesef :(
  • Bence datanın işlenip gelmesi kayıplardan dolayı oluşamıyor. 5v sıkıntısından değil.cihazın gücüne ve kullanılan ara kablosuna bağlı biraz da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: porsche911turbo

    Bence datanın işlenip gelmesi kayıplardan dolayı oluşamıyor. 5v sıkıntısından değil.cihazın gücüne ve kullanılan ara kablosuna bağlı biraz da

    kablo bildiğimiz cat5. öyle en ucuzundan da değil.
  • Mesafe kısaltıp denemek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.koodmax.com/5m-usb-uzatma-kablosu-wireless-webcam-winn linkteki ürünün daha uzunları var chipli ürün bu buna benzer bir ürün veya bunlardan kullanarak sorununu çözebilirsin sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.