Şimdi Ara

USR805422 usb network adapter - restart sorunu // Hikaye tadında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun ve hikaye gibi oldu sanki ama idare edin yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden..

    U.S. Robotics USR805422 usb wireless adapter'in kurulumu, çalışması ve yarattığı restart sorunum var..

    Bilgisayar Özellikleri:
    Masaüstü, Anakart AMD Athlon 64 x2 4400+ @ 2300MHz, 1*1024mb ram mevcut, işletim sistemi xp sp2

    Sorunun başlangıcı:
    İlk başta usr5422'nin driverını ve wireless usb manager adlı programı kurdum, kurulum bittikten sonra bilgisayar restart attı ve sonraki her açılışında mavi ekran yada benzeri bir hata vermeden bazen tam açılırken, bazende açıldıktan 5-10sn sonra restart atmaya başladı.. Bu USR5422 takılı değilken herhangi bir sorun yaşanmadı restart yada herhangi birşey.. Bilgisayarda önde 2 arkada 3-4tane usb grişi var hepsindede takılıyken restart atıyor..

    Daha sonra pcye format attım ve diğer tüm driverları tekrar sorunsuz olrk kurdum.. Sonra USR5422'yide kurdum ve herhangi bir sorun çıkartmadı sorunsuz çalışmaya başladı.. 1 gün sonra wireless bağlantısı kuramamaya ve restart atmaya başladı yine, bu sefer hemen restart atmıyor ama usr5422nin programını çalıştırdığımda atıyor.. aleti çıkartınca hiç restart atmıyor bilgisayar.. silip tekrar düzgünce kurayım dedim sonra..

    programı silmeye çalıştığımda kendi uninstallından çalışmadı silinmedi, program ekle kaldırdada sanki yüklü değilmiş gibi gözüküyordu.. program files/u.s. robotics/.. klasöründen elle sildim artık tüm dosyaları ( Kullanılıyor dediği programıda görev yöneticisinden kapatıp ancak öyle silindi..) .. aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcıları/u.s. robotics wireless usb adapter ı kaldırdım.. kalan dosyası varmı diye arattırdım usr yazıp windows/system32nin içinde yaklaşık 10 tane .dll dosyası (Örneğin bir tanesi usrvpa.dll, açıklama ve şirket kısmında u.s. robotics corpo.. yazıyodu) bu dll dosyaları dışındada 2 tane usrmlnka( u.s.robotic driver interface) ve usrprbda(u.s.robotics enable/disable probe) isimli .exe dosyaları vardı bunlarıda sildim fakat ben sildikçe otomatik olarak tekrar geldiler.. :S Neyse bi kapatıp açtım pcyi..

    Açıldığında; aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcılarında Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası #2 ve sonra aynından Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası #3, Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası #4 çıktı kaldır diyince bu aygıt bilgisayarın önyüklemesinde gerekli olabilir yazıyo kaldırılmıyo sonra bunları seçip sürücüyü güncelleştir diyip usr5422nin driver klasörünü gösterdiğimde aygıt yöneticisinde gözükmez oldular.. görünmez olan #2 mesala bilgisayarı açıp kapayınca aynı isimli(Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası) sonu #8 #9 olanlarda çıkmaya başladı ;) ne yaptıysam artık..

    Bu arada birkaç forumda okudum fanları temizledim iyice belki etkisi olur diye, driverlar zaten güncel pcye yeni format atılmış durumda.. :S yapıcak bişey gelmedi başka aklıma yaptıklarımda belki düzeltici değil dahada hasar vericiydi artık bilemiyorum.. Son durumda programdaki bu turn radio kısmı kırmızı ve doğal olarak scan diyip wireless arattığımda bulamıyor hiçbirşey.. turn radio on yapıp scan dediğimde restart atıyor bilgisayar..

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.. teşekkürler şimdiden...







  • Bu arada son durumda aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcıları altındaki Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası çıkmıyor artık..
  • yaw ne iştir ben anlamadım arkadaş anlayan varsa anlatsın :S programın dosyalarından
    windows/system32/CCU4USR.exe yi kendim çalıştırdım turn radio (yeşil-on) oldu çalışmaya başladı.. 2 sefer kapadım açtım sorun yok gibi.. ne iştir bu niye böyle olur tekrar olurmuki :S?
  • yaw anlayan varsa yardımcı olsun sinir oldum.. yine sorun var bu sefer prisim profiles server module hatası veriyo ardından windows ciddi bi sorundan kurtarıldı diyo bi kaç kere sonra tam yeşil oluyo programdaki adapter wirelessları görmeye başlıyo restart atıyo makine.. 0'a döndük yokmu yardımcı olabilecek?
  • fikri olan kimse yok heralde??
  • işletim sistemi xp sp2 > sp3 ?
    bir de bunun küçük kardeşinde de benzer huylar yok değildi galiba.. windowsun wireless yapılandırmasını kullansan?
    bak şimdi o kadar kurup kaldırmış olmalısınki, windows bile kendinden geçmiş olabilir. bir de usb' ler çakışma yaratabilir. nasıl anlarsın bunu?
    yukarıda yazmışsın zaten mini paket felan bir görünüyor bir kayboluyor.. yani kaç giriş var kaçı dolu?
    mesela a4tech' in bir kamerası var. diyor ki; önce mausunu sök ve kamera driverini yükle. yoksa sorun yaşarsın.
    yaşanılan sorun da şu, her açılışda aygıt yöneticinde ? şeklinde duruyor. disable enable yapıyorsun geri geliyor.
    senin yapacağın işlemlerden bir taktik de bu olabilir. aygıt yöneticisinden disable enable yapmayı deneyebilirsin restart atana kadar.
    bu 5422 de artık tarih oldu gibi. ben bunun küçük kardeşini parçalamıştım. kırdım yani. bunun da küçük kardeşi var 5416 pci onu kullanıyorum amaa
    o da çok ilginç birşey.. wpa2 desteklemiyor. wpa kullanılabiliyor idi sanırsam ama linux için wep kullanıyorum galiba karıştırdım şimdi..
    bunun da içini açmıştım, metal plaka vardı üzerinde tırnakları kaldırıp baktım altında ne var diye.. bişi göremedim. sonra epey bir yattı..
    şimdi arada bir iş yapıyor.. usr güzel marka ama bu kopmaları her daim yaşadım ben de.. hatta mavi ekran bile verdirdim ben de..




  • Arkadaşlar aynı sorun bendede devam ediyor. Çözümü yada fikri olan yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.