Şimdi Ara

USR805422 usb network adapter - restart sorunu // Hikaye tadında..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun ve hikaye gibi oldu sanki ama idare edin yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden..

    U.S. Robotics USR805422 usb wireless adapter'in kurulumu, çalışması ve yarattığı restart sorunum var..

    Bilgisayar Özellikleri:
    Masaüstü, Anakart AMD Athlon 64 x2 4400+ @ 2300MHz, 1*1024mb ram mevcut, işletim sistemi xp sp2

    Sorunun başlangıcı:
    İlk başta usr5422'nin driverını ve wireless usb manager adlı programı kurdum, kurulum bittikten sonra bilgisayar restart attı ve sonraki her açılışında mavi ekran yada benzeri bir hata vermeden bazen tam açılırken, bazende açıldıktan 5-10sn sonra restart atmaya başladı.. Bu USR5422 takılı değilken herhangi bir sorun yaşanmadı restart yada herhangi birşey.. Bilgisayarda önde 2 arkada 3-4tane usb grişi var hepsindede takılıyken restart atıyor..

    Daha sonra pcye format attım ve diğer tüm driverları tekrar sorunsuz olrk kurdum.. Sonra USR5422'yide kurdum ve herhangi bir sorun çıkartmadı sorunsuz çalışmaya başladı.. 1 gün sonra wireless bağlantısı kuramamaya ve restart atmaya başladı yine, bu sefer hemen restart atmıyor ama usr5422nin programını çalıştırdığımda atıyor.. aleti çıkartınca hiç restart atmıyor bilgisayar.. silip tekrar düzgünce kurayım dedim sonra..

    programı silmeye çalıştığımda kendi uninstallından çalışmadı silinmedi, program ekle kaldırdada sanki yüklü değilmiş gibi gözüküyordu.. program files/u.s. robotics/.. klasöründen elle sildim artık tüm dosyaları ( Kullanılıyor dediği programıda görev yöneticisinden kapatıp ancak öyle silindi..) .. aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcıları/u.s. robotics wireless usb adapter ı kaldırdım.. kalan dosyası varmı diye arattırdım usr yazıp windows/system32nin içinde yaklaşık 10 tane .dll dosyası (Örneğin bir tanesi usrvpa.dll, açıklama ve şirket kısmında u.s. robotics corpo.. yazıyodu) bu dll dosyaları dışındada 2 tane usrmlnka( u.s.robotic driver interface) ve usrprbda(u.s.robotics enable/disable probe) isimli .exe dosyaları vardı bunlarıda sildim fakat ben sildikçe otomatik olarak tekrar geldiler.. :S Neyse bi kapatıp açtım pcyi..

    Açıldığında; aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcılarında Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası #2 ve sonra aynından Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası #3, Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası #4 çıktı kaldır diyince bu aygıt bilgisayarın önyüklemesinde gerekli olabilir yazıyo kaldırılmıyo sonra bunları seçip sürücüyü güncelleştir diyip usr5422nin driver klasörünü gösterdiğimde aygıt yöneticisinde gözükmez oldular.. görünmez olan #2 mesala bilgisayarı açıp kapayınca aynı isimli(Paket zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası) sonu #8 #9 olanlarda çıkmaya başladı ;) ne yaptıysam artık..

    Bu arada birkaç forumda okudum fanları temizledim iyice belki etkisi olur diye, driverlar zaten güncel pcye yeni format atılmış durumda.. :S yapıcak bişey gelmedi başka aklıma yaptıklarımda belki düzeltici değil dahada hasar vericiydi artık bilemiyorum.. Son durumda programdaki bu turn radio kısmı kırmızı ve doğal olarak scan diyip wireless arattığımda bulamıyor hiçbirşey.. turn radio on yapıp scan dediğimde restart atıyor bilgisayar..

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.. teşekkürler şimdiden...







  • Bende de aynı problem var ama bende mavi ekran hatası veriyor sürekli.Dediğin gibi çıkartınca problem yok birde sinyal 1 seviyesinde iken hatayı veriyor ama yerini değiştirip sinyalde artış olunca problem olmuyor.Ben çok araştırdım ama bulamadım başka çözüm Bilen varsa yardım etsin.
  • Şu anda adaptör elimde gülerek bakıyorum adaptöre :) ben yardımcı olayım sitesinden güncel driver'ini indirin .exe uzantılı olarak inecek. Siz sağ tıklayıp Winrar aracılığı ile klasöre çıkart yapın ve USB adaptörü takın ardından bilgisayarım> aygıt yöneticisinden sürücü güncelleştir diyin ve klasörün içinden DRIVER isimli klasörü veya driver dosyalarını bulup yukleyin sakın exe'yi çıft tıklamayın neden bilmiyorum ama öyle bir hata çıkartıyor ve ben hiç sevmediğim makro yazılım kurduğunu gördüm. Dediğim gibi .exe dosyasını klasöre çıkartıp driverini tanıtınca düzeliyor. Ben 3 ay kadar böyle çözdüm sorunu şimdi yeni bilgisayarıma WiFi Pci express dedikleri direk anakarta takılan bir kart kullanıyorum çok memnunum. Çözüm istiyorsanız 3 ay problemsiz çalıştı gerisini bilmiyorum :) Yalnız şu var saniyede 300 kilobyte dosya indirmeye geçince 3 dakika sonra pert :D ona dikkat edin.




  • Başka birisi de çözmüş az önce forumda gezerken gördüm buyrun buradan yakın :)


    http://forum.donanimhaber.com/m_46551780/tm.htm

    Mavi ekranın kesin sebebi exe dosyasını direk kurmaktan dolayı.. İyi günler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.