Şimdi Ara

Üst(14)katta internet hızı çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir sorunla karşı karşıyayım. Ben 14. Katta oturuyorum. Telefon 4.5g çekmesine rağmen internet hızı çok yavaş ara ara gidip geliyor vs. Yani Stabil bir şekilde kullanamıyorum. Ancak binanın aşağısında hız çok iyi kesilme vs olmuyor. Yüksekte hızım mı düşüyor anlamadım.yukarı eve gelince başlıyor Şebeke sorunları. 3 operatör ile denedim sonuç aynı. Bina yeni olduğu için alt yapı yok. 4.5g modem alıp hattımı takmak istiyorum ancak çekmez diye almaya çekiniyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyor bilen var mı? Ve nasıl çözerim 4.5g modem alsam çekim kalitesi internet hızım vs düzelir mi acaba?




  • Sinyal baz istasyonundan yere dogru carpip yuzeye yayilir
    Yukari cikildikca sinyal zayiflamasi normal
  • Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bu durum Süperbox,redboxın verdiği cihazlarla veya daha güçlü 4.5g Router modemlerle iyileştirebilinir mi? Yoksa onları da kullansak sonuç aynı mı olur?

  • Redbox veya superbox güçlendirme yapmaz diye biliyorum
    Uzman arkadaşlar cevap verebilir bu soruya
    Şahsi fikrim binanın altına gsm sinyalini yansıtan router tarzı makina varsa onu arastırmanız olur
    Bi ara sanki forumda vodafone icin bi üyede vardı
  • Vodafone icin sinyal guclendirici var ona bakabilirsiniz
  • Degerli arkadaslar ben de redbox düsünüyorum.telefonda 4.5 g hızım bu.redbox alsam bu hızlarda mı olur.apartmanda degilim müstakil tek katlı ev.hız konusunda sıkıntı olur mu.fikirlenize göre hareket edeceğim.
    Üst(14)katta internet hızı çok yavaş
  • Osmannuri.2643. O kullanıcısına yanıt
    Speedtest'te günün her 4 saatinde bir test yapın en az 20 mbps çıkarsa alın.
  • Baz istasyonu ile alakali bir durum.tam sınırdasınız demekki apartman bir iki adim daha baz istasyonuna yakin olsa problem kalmicakmis demekki.apartmani oraya diken müteahhit suclu👍
  • Cibernao kullanıcısına yanıt

    Vodafone hattımın 30 40 mbit aldığı yerde hattı superbox b535 modeme taktım 85 mbit aldı. telekomun hiç çekmediği yerde telekom hattı taktım 12 mbit aldı. normal bir telefondan daha iyi sinyal alacağı kesin.

    ama her yerde de fark etmeyecektir, benim evde çok bir fark olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 14 Kasım 2021; 14:6:26 >
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    modemin daha iyi hız vermesinin nedeni sinyali çok iyi yakalıyor ve modemin içindeki cat modülü genelde cat.6 ya da cat.9 oluyor. en az cat.6 oluyor yani band birleştirme özelliği olup geliyor. band birleştirme oluncada hızlar genelde güzel çıkıyor. senin telefonun cat modulü düşükmüş demekki.

    benim telefonda band birleştirme yok galiba. olmamasına rağmen 10 mbit çıkıyor. band birleştiren bir telefona geçsem ya da modeme taksam garanti 30-40 mbit çıkar evde.
  • Merhaba benzer bir durum bende de var Vodafone'da, diğer operatörlerde bir sorun yaşanmıyor. Bende apartmanın en üst çatı katında oturuyorum (6. kat) ve 2 cepheden de önüm açık Vodafone a 2 kez arıza kaydı açmıştım yatırım gerekli vs. dediler evet bölgede de bir yavaşlık var ama apartmanın girişinde, sokakta ya da alt katlarda 30-50 Mbps alınırken ben evde 0-5 Mbps alıyordum. En son eve bir kişi geldi ölçüm yaptı 5-6 farklı baz istasyonundan sinyal aldık, bu nedenle parazit olduğunu söyledi bir kaç ayar yaptırdı telefonda görüştüğü kişiyle ancak bir düzelme olmadı sonrasında da sinyal güçlendirici cihaz gönderdiler aman aman bir artış olmadı hızda ama bağlantı artık stabil. Hızı yükseltmese de dalgalanma yaşamıyorum pek.

  • cat açısından tam tersi geçerli. tabi özellikle kötü bir telefon kullanmadıkça. yıllar yıllar önce bin liraya aldığım xiaomi mi5 telefonum bile daha iyi özellikte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.