Şimdi Ara

ÜST DÜZEY SORU BANKASI TAVSİYESİ (YARDIMA İHTİYACIM VAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2011'de ygs-lys'ye girmiş ve sayısalda 8k civarı bir sıralama elde etmiştim. Ham puan sıralamam 4-4,5k arasındaydı. Yerleştiğim bölümü sağlık sebepleri dolayısıyla mezun olamadan bırakıyorum, ileride yapabileceğim bir meslek değil (Ayrıntısı bana kalsın...). Azami öğrenim süresinden dolayı MYP ile yatay geçiş yapamayacağım çok büyük bir ihtimalle. Bu konuda YÖK ile yazışmalarım sürüyor ama zayıf bir ihtimal.

    Sınavdaki hedefim istediğim bölüm doğrultusunda sayısal 50-55k. 85k dahi işime yarar ikinci öğretime girerim.

    Temelim sağlam. Yeni sınav sisteminde 1.oturum olarak nitelendirilen sınavda bir haftalık tekrarla ileri düzeye geleceğimi düşünüyorum. Keza 2.oturum Fen Bilimleri ve Matematik testi için birkaç hafta konu tekrarı yaparak iyi bir seviyeye gelirim.Zaten bölümüm dolayısıyla biyolojiye uzak kalmam mümkün değildi.Kimyayı her zaman için oldukça kolay görmüşümdür.Matematikt-geometri altyapım oldukça sağlam. Sadece fizik-2 kısmında biraz zorlanırım. Hali hazırda yıllardır yakınlarımın yapamadığı sorulara bakma şansım oluyordu ve pek birşey unutmadığımı farkedebiliyorum.

    2011 yılında YGS Türkçe ve Matematik için dersanenin verdiği FEMSET, FemDergi ve yaprak testler haricinde birşey çözmedim. LYS Matematik için sadece Güvender %100 ÖSS Matematik-2 2008 basımı (eski olmasına rağmen beğeniyordum kitabı) çözdüm. Kimya için Final Yayınları'nın sadece bazı konularından soru çözdüm. Biyoloji için Fen Bilimleri Yayınları, Körfez Yayınları, Birey Yayınları ve Fem Yayınlarından soru çözmüştüm. Fizikte PiAnalitik, Fem, Fen Bilimleri ve Final çözmüştüm. Geometride ise sadece Güvender çözmüştüm. Anlayacağınız üzere Biyoloji ve Fizik yoğunlukluydu.

    Bu sene evden doğru hazırlanacağım. Zaten hedefim yüksek değil ancak gene de şansa bırakmak istemiyorum. Dersaneye gitmeyeceğim ve dersane yayınları gibi bir kaynağım olmayacağı için ihtiyacım olmasa da çoğu alan için ikişer, belki de üçer soru bankası almayı düşünüyorum. Yeni sistem için basılacak kitapları beklemeyi düşünmüyorum. Geçen seneye göre dersler aynı, konular aynı ne de olsa.

    Soru bankası olarak:

    YGS Matematik: üst seviye zorlayacak tek bir soru bankası almak istiyorum.
    YGS Türkçe: Paragraf sorusu çözmeye ihtiyacım yok açıkçası. Dilgisi tekrar etmek adına dilgisi konularında test çözmek adına gene üst düzey bir kitap alacağım.
    LYS Geometri: Bol sorulu tek bir kitap almak istiyorum. Sorular orta şeker ve zor olmalı. Benim zamanımdaki LYS Güvender tam bu tarzdaydı.
    LYS Matematik: Zamanında çözdüğüm Güvender %100 ÖSS Matematik-2 tam istediğim tipteydi. Testler kolaydan zora doğru. Trigonometri, türev, integral gibi büyük konular alt başlıklar altındaydı ve sonlarda gerek konuların genel tekrar testleri, gerekse de birbiriyle ilintili birkaç konunun birleşik verildiği genel tekrar testleri vardı. 600 küsür sayfaydı ve başka bir kitaba gerek duymamıştım. Sahaflardan bulsam alıp, silip kullanacağım o derece.
    YGS-LYS Biyoloji: Biyoloji testlerini çözmesi vakit almadığından dolayı 3 kitap almayı düşünüyorum. Birisi çerezlik, diğer ikisi zorlayıcı olmalı.
    YGS-LYS Kimya: Kimyayı ben açıkçası yarı türkçe yarı matematik olarak görüyorum. Biri orta şeker biri zorlayıcı olmak üzere 2 kitap yeter diye düşünüyorum.
    YGS-LYS Fizik: 2 kitap almayı düşünüyorum. İkisi de klas yayınlar olmalı. Ama benim zamanımda Esen, Zafer gibi zorlayıcı soru ile saçmasapan soru arasındaki ölçüyü tutturamayan yayınlar gibi olmamalı.

    Konu anlatım için sadece Biyoloji, Fizik ve Kimya alacağım. Konular iyi bilinmediği takdirde Fen Bilimlerinde pek iş yapılmıyor. Bu 3'ü için YGS-LYS kapsayan konu anlatım kitabı tavsiyesine de ihtiyacım var. Matematik-Geometri sadece cep kitabı alacağım.

    Oldukça uzun oldu. Okuyabilip de tavsiye verecek olan arkadaşlara (özellikle 15-20k'ya giren arkadaşlar) şimdiden teşekkür ederim...







  • YGS-Mat : Karekök

    YGS-Türkçe : Limit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlattıklarınıza göre sizin 55k değil derece şansınız bile var.



    Türkçe : Palme YGS-LYS Türkçe Soru Bankası

    Matematik : Karekök YGS Soru Bankası - Karekök LYS Soru Bankası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler arkadaşlar sizlere de zahmet çektirdim... yök yatay geçiş birimi ile yaptığım görüşmeler sonucunda üniversitelerin azami öğrenim süreler konusunda yanlış bilgi verdiğini ve ek madde-1'in 2.fıkrasıyla bu durumu düzeltmelerine rağmen bazı üniversite öi daire başkanlıklarının kafalarına göre hareket ettiklerini, myp ile yatay geçiş yapabileceğimi söylediler, konu halloldu... moderatör arkadaşlar konuyu kaldırabilir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.