Şimdi Ara

üst kapak sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2001 opel astra comfort aracımın yağ yakma problemi vardı üst kapak açıldı siboplar,fincanlar,sibop kaydları vs. herşey yenilendi fakat aynı problem devam ediyor.kapak açıldığında silindir ölçümü yapıdı 0 yıpranma yani alt blokta görünen hiçbirşey yok.aracım 191000 km de,kafam çok bozuk ve karışık arkadaşlar engin bilgilerinizle ne olur beni aydınlatırmısınız.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: sayany

    2001 opel astra comfort aracımın yağ yakma problemi vardı üst kapak açıldı siboplar,fincanlar,sibop kaydları vs. herşey yenilendi fakat aynı problem devam ediyor.kapak açıldığında silindir ölçümü yapıdı 0 yıpranma yani alt blokta görünen hiçbirşey yok.aracım 191000 km de,kafam çok bozuk ve karışık arkadaşlar engin bilgilerinizle ne olur beni aydınlatırmısınız.



    Yağ yakma olayının boyutu ne durumda yani 1000 km şu kadar gibi birde eksozdan mavi duman geliyormu ?
  • ilgi için teşekkürler.700 km de yaklaşık 1 lt. rölantide birkaç dakika bekleyip gaza yüklendiğinde mavi duman atıyo hemde fabrika bacası gibi çekişte yakıt durumunda performansta hiç bir anormallik yok. tamiri yapan ustayı aradım tlf la bobinden yapabilir diyor ama benim kafama yatmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sayany

    ilgi için teşekkürler.700 km de yaklaşık 1 lt. rölantide birkaç dakika bekleyip gaza yüklendiğinde mavi duman atıyo hemde fabrika bacası gibi çekişte yakıt durumunda performansta hiç bir anormallik yok. tamiri yapan ustayı aradım tlf la bobinden yapabilir diyor ama benim kafama yatmadı.


    Rica ederim.

    700 km 1 lt çok fazla yağ yakma segmanlardan olur yani motor reflektiye istiyor demek ama bu şekilde olduğu zaman yakıttın yükselmesini ve performansın düşmesi lazım sonuçta silindirdeki kaçaklardan dolayı gerekli sıkıştırma olmayacaktır.

    Bunun haricinde sadece tek silindirde sorun varsa eğer o zamanda buna sebep verir. Buda teklemeye sebep olur ki 4 buji söktüğünüzde bujilerin yağlı olması olasıdır. Yani hangi bujide yağ varsa o silindirde sorun var demektir. Buna dikkat ettinizmi ?

    Ölçümü nasıl yaptı ve tüm silindirleri ölçtümü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 19 Mayıs 2008; 1:44:09 >




  • Bence segmanları değşştirin. Segmanlar görünüşte aldatır. ölçmek de mümkün değil. O kadar km de ya silindir ya segman aşınacak illaki. sıfır yıpranma olurmu hiç. makinalarda gözden çıkarılan parçalar vardır. değşimi en kolay ve ucuza malolacak parçalar daha aşınabilir değşimi zor pahalı parçalar aşınmaya daha dayanıklı yapılır yani segmanları değiş. Yay gibi olduğu için silindire yapışık gibi durur aslında ölçülür ama katolog değerleri lazım. silindirlerde ovalleşma vardır iç çap mikrometresi ile farklı konumlardan bakmak lazım. ama sorun orda bence...
  • Double-Up kullanmıştım birkaç kere ona buldular hatayı dogru ise şuan yag eksiltme azaldı sözde segmanları kapalı yanı yapıştırıyormuş ve görev yapamaz hale geliyormuş?birkaç gün binde tekrar kontrol edelim dediler.motor yagı simsiyah yani yanmış yag gibi 1500 km de toplam 6 lt yag oldu koyulan üst güçlendiği için alt bloktaki segmanlar kaçırır bu yüzden kendiliğinden segmanlar açılmazsa değiştirilmesi gerekecekmiş.bana masal gibi geldi ama yapacak bişeyde yok şimdilik,bekleyip göreegiz ne olacagını sizler ne dersiniz bu işe?teşekkürler.
  • silindirleri rektefiyeci özel aparatı ile ölçtü ve sıfır aşınma dedi.aynı rektefiye ustası segmanlar katkı maddeleri ile iş görmez hale gelmiştir diyor.bujiler üst kapak açılmadan önce yağlandığı için yolluklardan kaçırıyo diye müdahele edildi.1. ve 3. gözlerdeki yaglama tamir sonrası1,3,ve 4.göze çıktı.yağ eksilmesi azaldı gibi ama ne olacak bilmiyorum? teşekkürler ilğinizden dolayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.