Şimdi Ara

Üst komşuyu mahkemeye versem kazanır mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Skayn kullanıcısına yanıt

    İyi çalabilsede iyi bir durum değil kendisi uyurken yapsanız kapınızı indiricek şekilde gelebilir.


    1 gün evdeyim gece 24/08 vardiyasındayım 22:00 gibi uyuyorum kalkıp gidicem 1 saat içinde üst kattaki durmadan futbol izleyip deliren bağıran çağıran ama en azından bunu 23:00 dan sonra yapmayan bir komşum vardı müzikden dolayı rahatsız olup benim kapımı çaldı yan komşum son ses müziği açıp kopuyordu. Kendisi önemli bir kurumda müdür olduğu için kapısı çalamadan gitmişti. Ben kulaklıkla yatıyordum çünkü en ufak seste uyanan bir yapım var maalesef.


    Bu tarz durumları gördükçe müstakil ev için kenara daha çok para koyuyorum.

  • https://forum.donanimhaber.com/allah-ust-komsunun-belasini-versin--139919465

    Halâ aktif bir konu, birçok insanın derdi bir husus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Yaptırım” gibi bir cezası yok. Trafik cezaları gibi göstermelik cezaları var. Daha önce ispatlı olarak dava ettim komik bir rakam ödedi yine gecenin köründe kasıtlı olarak bir şeylere vuruyor. Gerçi sorun ceza sisteminde değil, asıl sorun bu mahlukatları insan edecek eğitim sisteminin olmamasında.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

    Net söylüyorum bunlar egitilemez hiç bir sistemde. Ancak yüksek ceza olursa cezadan çekinir belki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fukarakoala kullanıcısına yanıt

    @Why shy @fukarakoala


    Why Shy da daha önce ifade etti, polislerde ses ölçer vesaire yok. Neye göre gürültü diyecek, neye göre gürültü demeyecek? Tutanağa ne yazacak? Adrese gelindi gürültü olduğu görüldü/işitildi mi diyecek? Gürültü nedir, nasıl ölçülür? Haliyle polisin elinde bir ses desibeli ölçme aleti olmadığı halde ve referans aralığın kaç olması gerektiği gibi bir düzenleme olmadığı halde (varsa paylaşın) neye göre tutulacak bu tutanak? Hadi tutanak tutuldu sen de dava açtın. Karşı tarafın avukatı demeyecek mi polis hangi düzenlemeye göre gürültü var dedi veya gürültü yok dedi?


    @sertosman


    Buyrun hocamızı ben etiketleyemiyorum siz etiketleyin kendisi yanıtlasın.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    İlinizde bu cihazın oldugu birimlerden talep edebiliyorlar. Kaldıki gecenin 2-3 ünde alt kata gelen bir ses miktarı insanı rahatsız edebilmektedir. Bunun için ekstra birşeye ihtiyaç yok.
    Desibelmetre gibi durumlar için gün içinde belli saatlerde yüksek ses ihbarı için kullanılabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alo 181'i aramıştım ben biz bakmıyoruz demişlerdi. Komşu, bebek, köpek vs. gürültülerine bakmıyorlarmış. Avukatınla görüş dava aç diyor bana. Dava açıcam 2 sene dava sonuçlanana kadar komşunun gürültüsünü mü çekicem. Davayı kazandım ne olacak, yine gürültü yapacak. Boş işler.

  • @fukarakoala

    Hocam şimdi şöyle bir örnek vereyim. Diyelim senin evinin yanında cami var. Ezan okunduğunda sen dersin ki "kardeşim ne bu ses sonuna kadar açmışlar" misal olarak diyorum tabi. Oysa ki üç sokak ötedeki ezanı duymuyordur. Oysa camilerin hoparlör desibeli düzenlemede bellidir.


    https://hukukmusavirligi.diyanet.gov.tr/Documents/Cami%20Hizmetlerinde%20Verimlili%C4%9Fin%20Artt%C4%B1r%C4%B1lmas%C4%B1%20Genelgesi.pdf


    Alıntı

    metni:
    1. Ezan ve salâ okunurken (minareden vb.) kullanılan cihazların ses düzeyinin ortalama70-85 dB (desibel) arasında uygun bir seviyede tutulmasına özen gösterilecektir.2. Ses cihazı kullanımının gerekli olmadığı küçük camilerde veya cemaatin az olduğuvakitlerde yalın sesle iktifa edilecek ve mikrofon kullanılmayacaktır. Ses cihazınınkullanımına ihtiyaç duyulduğu hallerde, cami içi ortalama ses düzeyi 60-70 dB (desibel)arasında olacaktır.3. Mikrofon vb. ses cihazlarının doğru kullanımı konusunda il ve ilçe müftülüklerince dingörevlilerine yönelik mahallinde eğitimler düzenlenecektir. Kullanımın zaruri olduğudurumlarda mikrofonun ağza çok yakın tutulmaması konusunda din görevlileribilgilendirilecektir.4. Cami ve minare hoparlörlerinin montajı yapılırken cadde, sokak ve binalarınkonumuna dikkat edilecek, hoparlörlerin doğrudan binalara yöneltilmemesine özengösterilecektir.


    Yani eğer sen bu düzenlemeye aykırı bir ses yüksekliği tespit edersen ya da şüphen varsa ara ilçe müftülüğünü misal ölçüm talep et ya da alo 181 hattını arayıp gürültü şikayetinde bulunabiliyorsun. Yani gürültü şikayeti dediğimiz şey esasen herhangi bir şeyin sesinin düzenlemelerden farklı veya yüksek olması diye özetlemek doğru olur.



    https://181.csb.gov.tr/gorevler-i-74


    Alıntı

    metni:
    Çağrı Merkezinin İş KapsamıVatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181’e iletebiliyor.


    Yani örneğimizde görüldüğü gibi elde mevzuat var, düzenleme var adına ne dersek diyelim. Bunun üzerinden hakkını araman çok kolay çünkü ortada bir belge var.


    Eğer evlerle ilgili benzer şekilde düzenleme varsa onu da @sertosman hocamız biliyordur benim hiç fikrim yok o mevzuda. Mesela diyelim evde gürültü var ölçüldü atıyorum 50 çıktı. Misal diyorum bunu hangi referans aralığı ile karşılaştıracağız? Neye göre çok veya az diyeceğiz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Aralık 2023; 16:24:29 >




  • @XpressMusic34 hocam evlerde gürültü ile ilgili bu şekilde bir kural yok. Evlerdeki gürültü için her şey sayılabiliyor eşya çekme topuk sesi, zıplama koşma, dikkatsiz iş görme vs. İş burada karışıyor zaten hayvan gecenin 3unde kapıyı kıracak gibi 2 kere çekse uyanırsın uyandıktan sonra polis de çağırsan boş ortada gürültü yok. Anlamaz hayvana desen kapiyida mi kapatmayalım der, Sen her dakika kayıt da alamıyorsun yakalaman da güç,

    Nitekim anlayışsız birileri olunca kanunda pek mümkün olmuyor,

    Kolluk kuvvetleri de ilgilenmiyor, bir kere kılımı benim balkonun içine kadar sarkıtmis zabitayi aradım karar defterinde yazıyorsa yönetici tutanak tutsun diyor, yahu dedim disari asmasiyla ilgili sorunum yok benim evimin içine sallıyor diyorum bu şekilde karar alınamaz alınacak olsa her şeye almak lazım anlamıyor. Vesselam her şeyde olduğu gibi duyarsız bencil insanlar yine kazancli çıkıyor. Beni asıl deli eden de bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt

    Hocam haberlerde görüyorsunuzdur, şimdi kimseye bir şey de denmiyor. Mesela yönetici olsanız gidip uyarsanız belki de size silah çekip vuracaklar sizi ya da kafayı size takıp sürekli sizinle uğraşmaya başlayacaklar.


    Maalesef hocam artık toplum bu şekilde yani maalesef bunları yazarken çok üzülüyorum biliyor musunuz? Emin olun sizi sonuna kadar anlıyorum. Ev içerisindeki huzursuzluğun, rahatça uyku uyuyamamanın ne demek olduğunu iyi bilen bir kardeşinizim. Bu hususta da size hak vermemek elde değil.


    Dediğiniz gibi bu tarz bu durumları kayıt etmek çok zor.


    Kanun koyucular bu yönde bir düzenleme yapsa da bunu uygulamak çok zor zira diyelim elektrik süpürgesi çalışıyor gece 2 de tamam mı, siz arasanız 112 yi, gelse ekip belki de geldiği sırada o süpürge kapanmış olacak çoktan. Ekip de anca uyarıp gidecek yani işlem yapamayacak çünkü ortada suç üstü olmayacak.


    Hocam insanın kendi evinde, dört duvarı içerisinde huzur bulamaması çok kötü bir durum. İşinizden gücünüzden yorulup eve gelip bir de komşu gürültüsü dinlemek son derece olumsuz bir durum yaşam kalitesi açısından.


    Mesela üst katınızda 0-5 yaş arası üç çocuğu olan bir aile otursa idi muhtemelen delirip evi terkederdiniz. Ancak bazı insanlar var ki "e napalım yani çocuk işte bağlayalım mı" modunda takılıyorlar. Ya da "çocuktur yapar" tarzında olabiliyorlar.


    Yine bir iş arkadaşımız üzerinden örnek vereyim. Kendisinde yatılı misafir olarak kaldığım bir gün gece köpek havlamaları ile uyandım meğerse komşusunun köpeği geceleri sürekli havlıyormuş. Ben tabi uyuyamadım alışkın olmadığım için ama iş arkadaşım alışkın olduğu için uyanmıyormuş bile köpeğin havlamasına.


    Yani insanlar çok değişken hocam senin gürültü dediğine bir başkası gürültü demiyor ya da kulağı duymuyor ya da alışkın olabiliyor. Haliyle ortak noktaya varmak çok zor olabiliyor.


    Burada kanun koyucunun uygulaması basit şekilde olan bir düzenleme yapması gerekir ki kafalardaki soru işaretleri ortadan kalksın ve her şey netleşsin.


    Mesela hocam biz şeyi hiç konuşmuyoruz, çatı katında güvercin besleyenler var. Bunlar komşu binalara da rahatsızlık veriyorlar mesela kuş sizin çatınıza konuyor onu tekrar uçurmak için çatınıza bir şey atıyorlar veya gürültü çıkarıyorlar. Eminim bu durumlara da şahit olmuşsunuzdur. Bu tarz insanlar için güvercinlerinin birine bir şey olsa cinayet işleyebilecek potansiyelde oluyorlar. Aşağıda linkini attığım yerde de tartışılmış bir konu hatta.


    https://eksisozluk111.com/guvercin-besleyenlerin-biraz-ariza-tipler-olmasi--4033063


    Konunuz aslında maalesef ki bir dertleşme konusuna dönüşüyor hocam. Elbette dertleşmeye de ihtiyacımız var ama keşke elden çözüm de gelse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Aralık 2023; 18:12:26 >




  • Valla ben bu hıyara dedim ki gündüz istediğin kadar gürültü yap problem değil. Ama gece yapma. Bunu bile söyledim ama gel gör ki dün gece 1 de misafiri var gene çocuklar zıplıyor bir yandan bakkal amca dinliyoruz,
    Kimseye bir şey denmiyor evet ama benim korkum o degil, elimden bir kaza çıkar başım belaya girer diye korkuyorum. Çoluk çocuğa yazık olacak.

    Memlekette polis polisliğini yapmıyor, imar izni verecek kurum insan yaşayacak diye düşünmeyip nasıl 2 kat fazla verip yolumuzu buluruz diye düşünüyor, yapan müteahhit denen dangalak nasıl ucuza mâl ederim diye düşünüyor, oturan hayvan benim evim istediğimi yaparım diyor.

    Geçen fayans döşeme videosu izledim sanırım almanyada çalışan bir Türk, yere dosedi derz çekti ama duvara gelen yere derz çekmedi, buraya derz çekmemize yönetmelik izin vermiyor dedi, oraya silikon çekilecekmiş sebebi ise yere bastığında oluşan titreşim duvara iletilmesin.

    Bu bazılarına çok basit bir şey gibi gelebilir ama suradaki incelik ve insana verilen değere bakin bir de bizim memlekete.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt

    Hocam bir etkisi olur derseniz eğer size en yakın karakola gidip komiserden rica edin. Mesela gelip o evdekileri uyarmasını isteyin. Emin olun yardımcı da olurlar size reddetmezler yani. Bir gelip gözükseniz yeterli deyin mesela. Ondan sonraki süreçte belki bu durumun etkisiyle düzelmeler olabilir. İlk etapta şikayetçi olmak istemezseniz diye diyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.