Şimdi Ara

Üst seviye ev sinema ses sistemi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
6.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an ilk almak istediğim parça Klipsch Reference R-121SW marka subwoofer çok hoşuma gitti videodaki ses bu fiyata daha iyi bir subwoofer öneriryor musunuz yada klpisch refarence marka seri ile 7+1 yapmayı düşünüyorum mantıklı mı ?

    MisterDopeTunesyoutube
    Just bought a new subwoofer to complete my system. It is a Klipsch Reference R-121SW, which is the new generation reference line subwoofer from Klipsch. Still needs break in time, but so far, I am liking the sound. Deep, clean bass with no distortion. I am using an iPhone 11 Pro for audio/video, so it will never capture the reality of this system. Isolation pad for the sub is on the way and after fully dialing the subwoofer in, I will make more videos and potentially a spoken review of my sound system.
    https://www.youtube.com/watch?v=_Zd48ebJawM&ab_channel=MisterDopeTunes

    Ayrıca bunu buldum bu nasıl ? Sonos Sub Wireless Subwoofer (Gen 3)


    Svs sb 1000 pro mu yada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nolongerw -- 7 Ocak 2023; 16:12:28 >



  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt
    Subwoofer diğer hoparlörler ile aynı marka olmak zorunda değildir.

    Ayrıca bence sistemde en önemli olan şey, amfi ile ana hoparlörlerin size göre uyumudur.
    Misal hem amfi hem de hoparlörler parlak ve canlı çalan türden modellerse ses yorucu olabilir.

    Bir de ses konusu çok subjektif bir konu. Örneğin ben çok parlak ses sevmezken, siz sevebilirsiniz.
    O yüzden mutlaka almayı düşündüğünüz amfi ve hoparlörleri birlikte dinlemeye çalışın.

    Bunun yanı sıra, sistemi kuracağınız alan 25 m2’den küçük ise ve dinleme mesafeniz 3 mt’den az ise önler için kule tipi çok uygun olmayabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben sinema için en iyisini istiyorum gerisi önemli degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Amfi kolay 4 k 7+1 güzel bir marka her türlü tatmin eder sinema için en iyi amfi hangisi sizc? Birde benim merak ettiğim bir konu var 7+1 aldıktan sonra filmler otomatik 7+1 ses sistemi ile uyum sağlayacak mi yoksa bunun için özel filmler mi var blu ray gibi öğrenmeye çalışıyorum yardım ederseniz sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt
    Sistemi 7.1 olarak kurarsanız amfi ona göre ayarlama yapıp, sesi hoparlör kurulumuna göre ayarlayacaktır. Ama sistemden tam verim almak için bluray almanız yada torrent sitelerinden 70-80 gb büyüklükteki bluray remux versiyonları indirmeniz gerekiyor.

    Ayrıca son dönemde filmler dolby atmos ve dts-x destekli oluyor. Yani tavana koyulan hoparlörler ile 3 boyutlu bir ses alanı oluşturuyor.

    Eğer imkanınız var ise tavana da hoparlör ekleyip, daha güzel sarmalayan bir ses alanı oluşturabilirsiniz.

    Tavana 2 yada 4 tane hoparlör koyulabiliyor. Burada amfinin kanal sayısı ve gücü gibi kriterler öne çıkıyor.
    Orta seviye amfiler 7 yada 9 kanallı oluyor.
    Misal bende Denon 4400 var. 11 kanal işleyebiliyor ama 9 kanalı besleyebiliyor. Ek bir 2 kanallı amfi ile 11 hoparlör besleyebilir.
    Yer seviyesinde klasik 5.1 kurulum var ve tavanda da 4 tane hoparlör var. Yani kurulum 5.1.4 şeklinde.

    Eğer siz yer tarafında 7.1 kurup, tavana da 2 yada 4 tane hoparlör eklemek isterseniz benimki gibi 11 kanal işleme özelliğine sahip Denon 4bin, Marantz 6 bin serisi gibi güncel bir amfi alabilirsiniz. Bunların güncel fiyatları yanlış hatırlamıyorsam 50 bin TL civarında.

    Bildiğim kadarıyla her iki markanın da 8 bin serisi en üst seviyeleri oluyor. Onlar da 100 bin TL civarında.
    Sonrasında pre power diye geçen amfi ve Hdmi katlarının ayrı ayrı olduğu sistemler mevcut. Yani bu işin sonu ciddi ciddi pahalı olmakta, ki sonu yok gibi.

    Bu sebeple bu işe başlarken önce bir sınır bütçe belirleyin derim. Sonrasında sistemin kurulacağı odanın büyüklüğü, içindeki eşya vs’lere göre nasıl bir hoparlör yapılandırılması kurulabileceğine karar vermek lazım. Eğer ev henüz inşaat halindeyse tavan hoparlörlerini yada arkaları şimdiden tavana/duvara gömülü olarak ayarlayıp, daha güzel bir görüntü sağlayabilirsiniz.

    Bu konuda deneyiminiz yoksa, odanın fotolarını yada bir kroki çizimini paylaşın ki buradan deneyimi olan arkadaşlar size fikir verebilsinler.

    Ayrıca güzel bir sinema sistemi projeksiyon ile daha keyifli oluyor. Eğer güzel bir sinema sistemi kurmayı planlıyorsanız kesinlikle projeksiyon tavsiye ederim.
    Bu arada başlangıç seviyesi sayılabilecek pixel shifting ile 4K görüntü veren BenQ w2700i bile 40 bin TL olmuş. Bu arada ben görüntüsünden oldukça memnunum. Tabii ki bir JVC yada Sony değil ama bir çok kullanıcı için oldukça yeterli ve güzel bir görüntü veriyor. Ek olarak 100-120 inç arası orta seviye bir motorlu projeksiyon perdesi de 10 bin TL civarında.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt

    En iyisi gerisi önemli değil derken? Mesela 100.000$ lık bir sistem olabilir mi?

  • aykutx kullanıcısına yanıt

    Para kazandıkça yavaş yavaş alacağım hedef koyup o yüzden en mantıklı olanı yapmak istiyorum sinemadaki aynı hissiyatı yaşayacaksam o paryı veririm bu benim için bir tutku haline dönüştü parfümlerden sonraki

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    ilk alacağım şey projeksiyon olacak o konuda dediğiniz markadan daha iyi (35mm ler kadar olmasada ) sinema deneyimi yaşatacak bir projeksiyon arıyorum ömürlük kullanırsın al dediğiniz daha üst bir marka var mı yoksa tavsiye ettiğiniz projeksiyon yeterli mi ?

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    önce projeksiyonu alıyım zaten ev konusunda bir usta bulmayı düşünüyorum ses yalıtımı ve tasarım için iç mimar belki

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    bu arada bahsettiğiniz blu ray konusunda yüksek boyutlu dosyalarla film izlemenin önenüne mi geçmiş oluyor dolby atmos desteği netflixte sıradan bir iyi çözünürlükte film blu ray görevi görecek mi farkı olur mu ?

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    tepeye hopörlör kurdum diyelim beni hangi amfi besleyecek 9+4 gibi bir sistem mi

  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt
    Hoparlör sayısına odanın büyüklüğüne göre karar vermelisiniz.

    Misal sistemi 20-25 m2 gibi bir alana kurduğunuzu varsayalım.
    Böyle bir alan için kulak hizasında (ya da yerde) 5.1 yada 7.1 kurulum yeterli gelecektir. 9 kanal ile kanal ayrımını çok iyi alamayabilirsiniz.
    Buradaki .1 Sub woofer’ı temsil eder. 5 yada 7 de önler, Center ve arkadaki hoparlörlerin toplam sayısını temsil eder.

    Tavana da 4 tane hoparlör koyarsanız, kurulumunuz 5.1.4 yada 7.1.4 olmuş olur.

    AVR’lerde Sub çıkışı pasif olur. Çünkü subların kendi amfisi içinde olur.

    Bu sebeple AVR (ev sinema amfisi) tarafından beslenecek hoparlörler kulak hizasındakiler ve tavandakiler olur. Eğer 5.1.4 kurulumunuz varsa AVR 9 kanal beslemek zorunda olur. 7.1.4 ise de 7+4=11 kanal beslemek zorundadır.

    Denon’da 3 bin yada 4 bin serisi 11 kanal sesi işleyebilir ama 9 kanallı amfi katı olduğu için direkt 9 hoparlörü besleyebilir.
    Eğer Denon 4bin serisi gibi 9 kanallı bir amfi alırsanız ve 7.1.4 yani 11 kanallı bir sistem kuracaksanız 2 kanalı ayrıca beslemeniz gerekmekte.

    Ya da daha üst modeller olan ve 13 kanal destekli 8 bin serisine geçmeniz gerekiyor.

    Alttaki linkte, Denon’un 4 bin serisinin en güncel versiyonu olan 4800
    https://www.denon.com/en-us/product/av-receivers/avr-x4800h

    Bunlar da daha üst modeller

    Direkt 11 kanal besleyebilen 6700https://www.denon.com/en-us/product/av-receivers/avr-x6700h

    Ve 13 kanal besleyebilen 8500https://www.denon.com/en-us/product/av-receivers/avr-x8500ha

    Ayrıca son çıkan AVR’lerde 4 taneye kadar Sub woofer yönetimi tarzı yeni özellikler eklendi.
    Bu sebeple üstteki 4800, 9.4 olarak adlandırılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 9 Ocak 2023; 0:53:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt
    Dolby atmos’un iki versiyonu var.

    Birisi netflix gibi online platformların kullandığı düz dolby sesin (kayıplı/lossy) üzerinden sağlanan atmos. Bunda internet hızı sınırlayıcı olduğu için daha düşük bir veri aktarımı var (760 kb/sn) ve bu sebeple kullanıcılar tarafından fake atmos olarak da adlandırılıyor.

    Bluray’lerde ise dolby true hd (loseless/kayıpsız) ses verisi üzerinden sağlanan atmos mevcut. Bunda sadece ses için anlık 5-6 bin kb/sn veri akışı olabiliyor.

    Bu büyük fark da seste ciddi fark yaratıyor. Tabii ki bu fark her filmde ortaya çıkmıyor ama aksiyon filmlerinde fark bariz oluyor.


    Projeksiyon konusu ise ayrı bir dünya. Açıkçası artık benim için ulaşılabilir olmadıkları için gerçek üst seviye projeksiyonları takip etmiyorum.
    Ama Sony ve JVC markalarının sitelerinden güncel modeller hakkında detay ve fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kısaca bahsettiğim JVC modelleri 10 ile 20 bin dolar arası fiyatlarda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    cevapların için teşekkür ederim amfi ses için en önemli şey sanırım çıkan sesin kalitesi amfiye bağlı biraz anladığım kadarıyla araştırmalar yapıyorum ama gereksiz para harcamakta istemiyorum 8 k almak gibi bir niyetim yoktu niyetim gereksiz para harcamalarını yapmadan sinema hissiyatı yaşayacağım bir sistem kurmak . bahsettiğiniz Denon AVRX-4800H modelinin 8k olması + benim için .8x bin modelinden tek farkı sanırım kanal sayısı neredeyse 32 bin tl daha az para verip Denon AVRX-4800H almak mantıklı görünüyor 8xk modelin ses veya görüntü konusunda bilmediğim bir özelliği yoksa kanal haricinde 4800 h almayı düşünüyorum . oda 20 m2 ama taşınabilirim daha büyük bir salonlu ev aramayı düşünüyorum cevaplarınız için teşekkür ederim projeksiyon dediğiniz markalara bakıp amfiyi alacağım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nolongerw -- 9 Ocak 2023; 12:7:22 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Dostum bu arada sony projeksiyonlara baktım dijital projeksiyonlar üretimden kaldırılmış en mantıklısı dijital projeksiyon heralde sinema projeksiyonlarından farkı ne biliyor musun ?

  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Amfi kısmı kaliteli ses için önemli bir unsur ama tek başına yeterli olmaz. Hoparlörün, kabloların ve kaynak cihazın bile etkisi var.
    Hani bilgisayarlar için bir zincir gibidir, en zayıf halkası kadar güçlüdür sözü ses sistemleri için de geçerli.

    Amfi konusunda bütçeyi daha düşürmek için önceki senenin modeli olan 3700 yada 4700 de alınabilir.
    Bu senenin modelleri ile farkı 8k 60 hz yada 4K 120hz destekli Hdmi girişi sanırım sadece bir taneydi.

    4K 120 hz desteği oyun oynamayan biri için bir anlam ifade etmiyor. Zaten seyrettiğimiz filmler 23hz yada 24hz oluyor.

    Bir de yeni modellerde 4 tane Sub çıkışı ve dirac özel bas yönetim özelliği var. Eğer birden fazla Sub kullanmayacaksanız pek kullanabileceğiniz bir özellik değil.
    Hele ki bir çoğumuz gibi apartman dairesinde yada oturma odasında bu tarz bir sistem kuracaksanız birden fazla Sub’ı odada doğru yere koymak pek mümkün değil.

    O yüzden şimdilik 3700 yada 4700 tarzı bir AVR sizin için gayet yeterli olacaktır.
    20 m2 oda için de şimdilik 5.1.2 yani 2 tavan hoparlörlü bir kurulum işinizi görecektir.

    Daha sonra başka bir eve geçtiğinizde, daha büyük bir odanız olursa hoparlör sayınızı arttırabilirsiniz.

    Sonuçta bunlar paket sistem değiller ve istediğiniz zaman değişiklik yapma yada ekleme çıkarma yapma şansınız var.



    Projeksiyon konusunda ise sinemalarda kullanılan projeksiyonların teknik olarak nasıl bir farkı var bilmiyorum. Ki onlar devasa oluyorlar.

    Siz ise 20-40 m2 bir odada max 120-140 inç bir perde kullanabilirsiniz.
    3-4 mt izleme mesafesi için 120 inç’in üstüne çıkmanızı önermem. Bu sefer ekranda olanı biteni anlamak güçleşiyor, en azından benim için öyle.

    Bu büyüklükteki bir ekran için de JVC, Sony yada daha ucuz olarak Epson 9400 yada kısa atımlı lazer ev sinema projeksiyonları gayet yeterli olacaktır.

    Projeksiyonlarda üst seviyeye çıktıkça kontrast oranı, siyahların derinliği ve netlik gibi özellikler daha iyi hale geliyor. Ayrıca herkesin algısı yada hassasiyeti farklı olabiliyor. Bu sebeple belki de fazladan vereceğiniz 5000 usd sizin için bir fark yaratmayabilir.

    Bu sebeple mutlaka proav, can Hifi yada Extreme Audio gibi firmalar ile konuşup mağazalarında bir demo yapmanızı tavsiye ederim.

    Hiç bilmeyen biri olarak gidip görüp dinlemek sizin için çok faydalı olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    yeni eve taşınacagım 5+1 üst katı salonu çok büyük ve geniş 40 metrekare üstünde o zaman dediğiniz gibi hoparlörü yükseltirim projeksiyondan eminseniz inceleyip alayım tek amacım sinemadaki aynı hissiyatı yaşamak bu mühendislik gerektiriyor birazcık tabi umarım istediğim sistemi yaparım cevaplarınız için teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nolongerw -- 10 Ocak 2023; 12:24:5 >
  • Nolongerw N kullanıcısına yanıt
    Sinemadaki aynı hissiyat dediğiniz tam olarak nedir bilemiyorum. O yüzden mutlaka dediğim yerleri arayıp bir demo organize edin. İstediğiniz tadı alabiliyor musunuz yada hangi projeksiyon size o tadı verebiliyor, onu görmüş olursunuz.

    Bu arada JVC’ler çok pahalı olduğu için demo ürünü olmayabilir. Bu sebeple projeksiyon hakkında avs forum yada Reddit gibi sitelerden hangi modellerin ne gibi avantajları var araştırın derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    35 mm filmlerden bahsediyorum bu görüntüyü hiç bir projeksiyon veremyecekmiş gibi almadan önce denemem lazım dediğiniz gibi

    The Film Graduatesyoutube
    Watch our new feature film version online here: https://bit.ly/3yItqd2 🎟 After 7 weeks in UK cinemas our full length Fence film is going online. DON'T MISS IT! Thanks for all the support guys! Don't forget to follow the action :) FB: https://www.facebook.com/thefencefanpage Insta: https://www.instagram.com/thefencefilm/ Twitter: https://twitter.com/TheFence_film See you on September 2nd! A brief insight into our experience of making a short film on 35mm. We really wanted to share our experience with people and we hope you enjoy it. Check out Cinelab for everything film: https://www.cinelab.co.uk/ Thank you for watching!
    https://www.youtube.com/watch?v=bYuKhMltKxs&ab_channel=TheFilmGraduates
  • Sen 4K jvc N serisi,Epson 9300-9400-ls12000 lazer yada Sony VPL-VW260-360-790Es lazer gibi

    üst serilerinden herhangi bir projeksiyon alırda izlersen,ülke sinemalarının ne kadar tırt olduğunu anlarsın gözüm...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiş62 -- 13 Ocak 2023; 19:47:48 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.